torsdag, juni 18, 2009

Dagens hat

Idag hatar jag IFPI. Mycket. Jag tycker att deras ökande krav på internetcensur är helt jävla bananas. Det är ett stort jävla skämt att skivbolagsbranschen fått för sig att de faktiskt har mandat att inskränka det grundlagsfästa censurförbudet. Ett sånt där riktigt astråkigt Robert Gustavsson-skämt som bara gamla stjärtkepsar flabbar åt.

Det kommer inte gå att stoppa dagens digitala mediakonsumtion hur mycket de än försöker. Alla vet det. Saker och ting förändras i en demokrati. Det bara är så och har alltid varit. Jag tror säkert att det fanns några som var riktigt sura och motsatte sig avvecklingen av att stena folk till döds för diverse moralbrott. Varför ändra på något som funkat så länge liksom. Samma typ av rövgäng.

Nu har jag köpt min sista skiva. Ta. Mig. Fan.

19 kommentarer:

Hälsporren sa...

Yes! Trevlig midsommar.

mikebike sa...

Hälsporren: Detsamma!

Lindalein sa...

Det var bättre förr.

Jag röstar för att vi ska införa ättestupa igen. Då kommer vi åt de mossiga skivbolagspamparna på ett mycket trevligt sätt... :-D

Batus sa...

Grattis! Nästa steg är väl att rösta på piratpartiet, om du nu inte redan gjort det.

mikebike sa...

lindalein: i sinom tid.

Batus: fan, missnöjesröster är underskattat

Gabbe sa...

Så sant! Helt otroligt dessutom att så många medborgare inte förstår vad det inntebär att en bransch håller på och styr och ställer så här.

Bra skrivet inlägg!

Jag, Mamman sa...

Här spelas samma CD med Smurfhits om och om sedan fem år tillbaka så jag berörs inte direkt av denna debatt...
Önskar dig istället en totalt stjärtkepsbefriad och underbar midsommar! =)

Anonym sa...

IFPI är för fanatiska.

Vi som lever utav upphovsrätt förstår att de är arga och desperata men hur mycket pengar är ens personlga intregritet värd? Hur mycket är det då värt med 1 miljon personers integritet på nätet???

Det är som med vilka andra brott som helst- finns det idioter som inte kan låta bli att göra dumheter sig drabbas vi som sköter oss.

-Luca

MethodMan sa...

Luca - Say what???
De som är arga och desperata är de som lever på dem som gör musiken (filmerna, spelen etc.), de s.k. slipsarna. De har girigt snyltat på kultrgenier i decennier och är nu med all rätt utrotningshotade. Artisterna kan tjäna sina pengar själva! "Industrin" måste DÖÖÖ!!!

Nastravomus sa...

Yep, och som reklamare bör man om någon veta att massan långsamt och förnöjsamt säljer ut alla sina grundläggande mänskliga rättigheter från soffan i utbyte mot lite idol-tv och skydd mot 'terrorister', det är ju samma principer och tillvägagångssätt företag och regeringar använder sig av. Definiera mig och likrikta mig med massan, men låt mig behålla en ynklig uppfattning av individualitet genom den här espressomaskinen och dessa chinos, liksom. Det här är bara ett litet steg på väg mot 1984, och det hela är fullkomligt logiskt om man studerar tidigare civilisationers uppgång och fall.

tack för kaffet.

Anonym sa...

Stena dom jävlarna :)

Säckpojken sa...

Ska det blockas tillgång till internet kan man ju börja med IFPI. Om dom inte har tillgång till internet så vet dom ju inte vad som händer där och kan sådeles inte slänga ur sig sådana fåniga saker som dom gör.

Glader midsommer till er alla utom ni giriga skivbolagsnissar, IFPI "människor" och andra fånar. Hoppas att ni sätter sillen i halsen!

Anonym sa...

Heja IFPI! Se till att betala för er nån gång istället era lata jävla kommunister.

Stefan sa...

Mikebike - Bra rutet!

Macrocosm sa...

Till "Anonym":
Kommunister???
Vi betalar för det vi vill betala för; för kvalitet, tillgänglighet eller ren support. Vi betalar också för uppkoppling. Resten (mest skit, men det är en smaksak) fildelar vi. Så HÅLL KÄFTEN!

Anonym sa...

Artister kommer aldrig försvinna eller sluta tjäna pengar. Det är bara de gamla bakåtsträvande skivbolagen och filmbolagen som bör uppfinna sig själva på nytt. Hela branschen kommer ha ritats om inom ett par år och det blir verkligen intressant att se vad som blir kvar - som artist med endast ett fåtal publicerade verk ser jag verkligen fram emot det. F.ö. tycker jag att Karl Sigfrid (M) driver den kanske mest läsvärda bloggen som behandlar ämnet.

Säckpojken sa...

@ Anonym för IFPI >>> Bara så du vet så köper jag fortfarande skivor / film / spel.

Fjant.

30+ sa...

Och så kan vi följa upp med ett skadeståndskrav på 15 millar för 24 nedladdade låtar. Motparten, en ensamstående unga mamma.

Vackert så. Även om tjejen laddat ner 7000 album så kan man inte kräva privatpersoner på miljonbelopp. Skivbolagen och IFPI kan dra åt h-e.

Anonym sa...

Method man:

Alla artister och avtal jag har hört talas om bygger på royalty- alltså inkomster i % av försäljning/gager/reklam/mechandiseosv.

Ta din 100% av 0 kr och köp en miniräknare.

-Luca