tisdag, maj 12, 2009

Nu ska jag bli rånad och förnedrad

Idag ska jag till tandis. Jag har dåliga vibbar. Känner mig sjukt nervös och misstänker att jag kommer bli rånad på en ansenlig pengasumma. Men inte bara det, det är sjukt obehagligt att ligga helt utlämnad med öpet gap i odontologversionen av en gynekologstol med en tanddoktor grävandes, skrapandes och sugandes i min mun. Fy fan.

Grejen är att jag har gått hos samma tandläkare så långt tillbaka i tiden mitt minne tillåter mig att komma ihåg. Alltså väldigt länge. Det har aldrig varit särksilt obehagligt att besöka honom och han har alltid diggat mina tänder. Han har gett dem komplimanger, sagt att de ser bra ut och hade jag inte vetat bättre hade jag nästan trott att han ville ligga med dem. Men han har varit ett proffs och aldrig sagt att jag har hål eller något annat vidrigt.

Men nu har han plötsligt checkat ut. Lämnat in och gått i pension. Jävla gubbtjyv. Vem vet vad det är för ersättare jag har fått. Kanske är det en galen sadist som tänder på ocker och dömer mina tänder till döden på löpande band. Hon kanske njuter av att dra dem och brukar okynnesborra bara för att det låter så jävla gött. Jag har ingen aning men mitt förtroende för henne är noll. Jag är nästan säker på att hon kommer ge mig ett rent helvete framöver och kommer att ta bra betalt för det.

Min gamla tandläkare skulle aldrig säga till mig att jag hade hål eller något annat otrevligt. Han var billig i drift och sist bjöd han mig till och med på en putsning. Jag känner mig så sjukt rökt nu... nästan på lipen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

I know the feeling, jag blev rånad och utnyttjad för ca 2 timmar sen. Men känner sig smuttsig när man går därifrån med en bitter smak av gumminäve i truten.

Hälsporren sa...

Ooo - jag får rysningar. Har tandläkarskräck så det slår härliga om. Känner nog lite lätt panik bara av att läsa ditt inlägg. Var tvungen att sövas sist de skulle dra visdomstand. Och bara tanken av att helt plötsligt byta tandläkare så där efter ha gått hos samma i hundra år, ja, det blir liksom Ringu all over again.

Madde sa...

Jag skall dit imorgon... jag & min tandläkarskräck. Hand i hand. Fi fan!

Matildas fikarum sa...

"okynnesborra"

hah ahaha

Kristina af Knusselbo sa...

Det värsta brukar vara att den nya tandläkaren undrar vem fan som har ställt till så du ser så där hemsk ut i munnen. Pensionärstandisen var säkert halvblind och gammalmodig och gjorde fyllningar med kanter som bordsskivor, så nu måste du göra om allt som nånsin åtgärdats i munnen... ]:)

Kalla Kåre sa...

Åh, det är ingen rolig sits. Hände mig för några år sen. Min gamle tandis som varit suverän under 10 år packade ihop men hälsade mig välkommen till hans "nya halvtidspraktik i Surte".Dit åker man ju inte i onödan så jag gick till hans efterträdare EN gång. Han var hårdhänt, blodtörstig och ville verkligen okynnesborra. Jag sa fuck you och gick inte till tandläkaren på fyra år. Till sist blev jag tvungen pga en ondsint visdomstand och nu har jag tackålov åter en mycket bra tandläkare.

Göte Børge sa...

Vet inte om jag helt får ihop ditt tuffa språk och din osäkerhet inför tandläkarbesök.

Bit ihop för fan!

Eller kanske rättare sagt:

Öppna upp för helvete

mikebike sa...

anonym: phew. jag klarade mig. den här gången med. men det var på håret.

Hälsporren: hahhaha sövas. ja då är man fan rädd.

madde: ok shit. vart går du? inte i kungälv va? där går jag. fan det var ett bra besök den här gången.

matisldas fikarum: hahaha ja men vissa gör ju det.

kristina knusselbo: ahh jag har inte ens borrat innan. mina tänder har varit min superhjältekraft.

kalla kåre: min tandis efterträdare var dock ett mycket lyckat exemplar visade det sig.

göte börge: vaffan tufft språk? osäkerhet? jag var ju totalt jävla livräd:) til ingen nytta.

Anonym sa...

Det är bara ge sig själv duktigt med belöning efteråt om du ogillar tandläkaren.

Man får aldrig några bokmärken eller plastleksaker mer!!

-Luca

Fisken sa...

Oh ångest. Jag är inte rädd för tandläkare men jag blev av med min då jag bytte kommun. Folktandvården meddelade mig då att jag skulle ringa dem och meddela vilken tandläkare jag ville ha i stället... Hur FAN skall jag veta det? Vilka jobbar i denna kommun???

Anonym sa...

Låter ju som du klarade dig bra ;-))

Spontanborrande tandläkare skall man akta sig för.

Tror att du skulle uppskatta Joddla med Siv, lyssna på låten "Jävla Tandtroll" Grym ;-)

http://www.joddla-med-siv.com/joddla-med-siv

Johan I Majorna

Madde sa...

Nix, inte Kungälv, jag jobbar däremot i Kungälv... Tandläkaren håller till i Stenungsund.

Skönt att det gick bra för dig med!