måndag, maj 04, 2009

Åthytt

Något av det vidrigaste jag vet är att bli hytt åt av någon sur gammal gubb- eller kärringjävelsnäve. Det hände mig igår när jag som värst höll på att trassla omkring med bilen runt Linnéplatsen för att hitta en parkeringsplats nära Hemmakväll.

Mina medtrafikanter var som tokiga. Tutade och levde om när jag inte var alert nog. Det stressade mig. En jävla nassestil de har där i Linné alltså. Varför är de så uppskruvade och skitstiffa hela tiden. Som att hela världen kommer explodera om trafiken inte flyter precis som de önskar. Men visst visst, det är deras stadsdel och om linnémänniskorna inte pallar med lite tillbakalutat och livsbejakande majornaflow så må det vara så. Då anpassar jag mig.

I alla fall så hade jag kört kanske fem varv och tänkte att nu orkar jag inte leta mer utan ställer mig vid Sveaplan. Jag kom till stoppljusen alldeles utanför videobutiken. Det var grönt och jag skulle precis till att köra in på Linnégatan när en pensionerad man i all sin gubbprakt höjer sin hårt rullade dagstidning och liksom hytter åt mig. Han stod vid övergångsstället och trodde att det var han som hade grönt, men det var det inte, det var jag. Han tittade på mig som att jag var idioten, men det var jag inte, det var han. Jag hade grönt, han hade rött, ändå hytte han aggressivt åt mig. Han verkligen föraktade mig. Det var först fysikens lagar som hindrade hans mungipor från att vinklas mer neråt. Jag såg hur hans ansikte förvreds i avsmak över mitt ickebrott och det var då jag kände den där starka lusten komma över mig, att bara stanna min lilla Nissan precis just där. Tvärnita och hoppa ur som en galning.

Jag ville rycka tidningen ur näven på honom och ge honom en sådan jävla lavett att hans lösgaddar skulle yra som snoret ur en riktig allerginysning. Sedan skulle jag bara peka på honom min mest djävulska pekning och med tänderna hårt ihop väsa: "Käften på dig gammgubbe annars blir det långvård. Fattar du det?". Jag ville inte låta ett gubbaset komma undan med en så svinig åthutning på helt felaktiga grunder bara för att han var född före det vi känner som modern tideräkning. Jag ville sätta stopp för fortsatta okynnesåthutningar mot oskyldiga medborgare. Det är ett simpelt oskick. Men jag kom mig inte ens för att veva ner rutan och skända honom verbalt. Sedan sansade jag mig och hittade en lämplig parkeringsficka. Gubben kom undan. För den här gången.

Ett är dock säkert, jag glömmer inte en obefogad åthutning. Aldrig!

20 kommentarer:

Go gôbbe från Götet sa...

Ja h-e vad jag kan få Falling Down-varning på gammgubbar, som tror att dom har rätt när dom har så feeel!

Din beskrivning av tänkt gammgubbshantering ligger helt i linje med vad jag - min j-a mes - också bara fantiserat om. Sedan skulle jag toppa av det hela med en riktig Falling Down-avslutning: "That´s the concept . . .". Om du inte är helt på det klara med vad jag syftar på, så kan du ju gå tillbaka till Hemmakväll-butiken och hyra den aktuella rullen.

För övrigt besparar man sig själv risken för akut hjärnblödning om man helt enkelt bara gapskrattar åt alla tokstollar och nöjt konstaterar för sig själv, att "du har så j-a fel . . . å dessutom är du en riktig looser". Kan dé va´ nå´t?

Keep it up!

Go gôbbe

En Tråkigare Blogg sa...

Tänk då att jag har hyrt ut film till folket i Linné i cirka nio år (pälstanter, gubbtjyvar, Partille Johnnys). Alla kunder är som tur inte sådana, finns många goa stammisar också. Men softa Majorna är ändå bäst. Vi har vårt flow vi.

RockChick sa...

Jadu, det värsta är ju att man blir så jävla ställd. Det hände mig när jag var yngre. Jag hade stukat foten rätt rejält och gick på kryckor. Satte mig således på handikapplatsen längst fram på bussen. Och blir utskälld av en 70-plussare om hur oförskämd jag var. Jag bara satt och gapade.

Anonym sa...

Är de stiffa nassar i Linné?

Bättre då att softa lite i Majorna och filisofera om singolallakexen skall delas först innan man äter dem förstår jag...

Är du inte för lättretlig för den där hippekulturen Mike?

-Luca

Caravaggio sa...

Det känns som att alla gångare i Linné lever i nån form av outlaw-samhälle där man kan gå var man vill när man vill. Därför har jag raderat den Hemmakväll-butiken ur mitt medvetande. Länge leve hängmattan!

Har du provat att hytta tillbaka någon gång? Jag har gjort det vid ett par tillfällen och det är en fantastisk känsla eftersom gamlingarna ser sig som hyttandes patentinnehavare och därför blir otroligt ställda av en ung arg näve tillbaka.

Det är en svårslagen bilåkarkänsla. Att hytta först har jag inte hunnit uppleva än och tror inte jag kommer få göra heller. Hytta först mot en gamling (speciellt i Linné) känns lika troligt som att man hinner dra först mot Lucky Luke.

Grattis till den graviditeten förresten! Om det blir en kille så kan jag varmt slå ett slag för namnet Axel, särskilt nu när det är såpass etablerat att man slipper bli kallad för Alex av varendra knattefotbollstränare man stöter på.

Fisken sa...

Åh vad man längtar dit! Jag kommer att vara helt VIDRIG när jag blir 70. Jag skall hytta med näven åt alla och OM förmodan någon kille har lite för långt hår skall jag glatt be dem hålla upp dörren för mig och sedan säga "tack fröken"!
Självfallet skall jag gå och handla kl.12:00 OCH kl.16:30 varje vardag så jag får träffa lite folk.
Bilen skall jag vägra sälja! Den skall jag ha parkerad någonstans i innerstan, inte för att köra med utan för att ha där så jag är säker på att jag har en parkeringsplats.

Anonym sa...

Har ju ingen aning i ditt fall, men jag har själv några bittra erfarenheter av att ha blivit åthytt just i trafiken och först blivit sådär rasande förbannad, men sedan insett att jag kanske faktiskt (mot alla odds!) gjort något litet fel...

30+ sa...

Nu sa du oskick igen. Muffin har rätt. Du är snart där själv, sittandes bakom ratten med en unken doft av mög, hyttandes med näven åt någon långhårig jävel med byxorna vid knäna.

mikebike sa...

go göbbe: ja jag kände hur en falling down låg och surrade i mitt bakhuvud:)

en tråkigare blogg: ahh du kan det här med film då får jag anta. och visst är det så. majorna är bäst.

rockchick: haha ja det kan jag verkligen förstå.

luca: ballerina för helvete. läser du inte vad jag skriver? nej jag anser mig inte vara för lättretlig. jag är den perfekta majornabon.

caravaggio: hahaha fan det ska jag ta och göra. hytta tillbaka på de asen. det ska bli ett sant nöje. Jag ska tokhytta. Axel är ett bra namn. vi får se vad det blir. och tack!

fisken: haha det kommer förmodligen jag också.

anonym: självklart gjorde jag inget fel. hade jag gjort det hade jag bittert fått ta emot en åthutning.

30+: ja fan vad hon lipar om det. oskick är ett bra ord. ett jävla bra ord till och med. tror fan att det är mitt favoritord för tillfället.

Artistic sa...

Men det där Vegakvarteret är ändå värst. Dit har till och med jag langat ett skjutvapen en gång i en lila golf 92:a som bara hade gått 4000 mil.

Vegagatan är lite som Meros camping mitt i Askim.

mikebike sa...

artistic: haha ja det stämmer. jag blir alltid lite deppig av vega. en jävla skitgata. har du sysslat med att smugglat skjutvapen?

Anonym sa...

Ballerina menar jag. Är det din diet?

-Luca

Fisken sa...

Sv: Japp, men tyvärr är det inte jag på bilden. Jag drömmer om att vara så där cool! :-D

Frida Nelhans sa...

Om det är något jag är sanslöst trött på så är det just trafikanter och då menar jag av alla dess slag. Det händer varje dag att jag funderar på om jag ska skriva en bok om mina upplevelser från cykeln. Satans idioter. Och varje dag har jag en ny hysterisk historia. Visst att det är gött med flowet i Majorna men..... folk har inte heller där ngt vett i skallen. Kan tänka mig att du är en av de bilisterna som hatar cyklister och det är jag också. De som promenerar och cyklar är de värsta.

Experience No 1 sa...

Ha en bra dag http://experienceno1.blogspot.com

Fredric sa...

Underbart! Jag brukar bli hytt åt av en tant på landet. En sån som plockar upp varenda litet papper som ligger och skräpar. En sån som äter glass med pappret på. En sån som har en plastpåse på huvudet när det regnar och en sån som äter välling till frukost. När vi vanliga dödliga fortfarande ligger och snarkar. Men jag ger henne fingret. Varje gång. Det biter dock inte. Hon har någon slags sköld.

AnnaPanna sa...

Fenomenalt formulerat ! Hatten av!

jonna sa...

om man tar bilen mellan majorna och linné förtjänar man bannemig att bli hytt åt.

Mikael sa...

Gubbjävlar har alltid rätt. Även när de har fel. Kom ihåg det.

t.b.f.t.e. sa...

jasså du har varit i stan. Det är inte konstigt att du får en besvärlig gest emot dig när du kommer från obygden och ska försöka korsa dig fram...