måndag, april 13, 2009

Tittahöjtarna

Vi var på utflykt idag till Hallandsåsen. Kollade in bokskogen och fikade frallor. Det var mycket angenämt.

Innan vi åkte dit berättade J dock för mig att det finns en liten by där uppe någonstans, mitt i skogen, som är stenhårt inavlad. Invånarna går i folkmun under namnet "tittahöjtarna" eftersom de alltid går runt med blickarna i skyn. Det är deras strikta familje-dna som gjort dem lite lustiga. Jag började tänka på tunnelbygget och de mängder av rågiftig tätningsmassa som läckt ut lite här och där. Sedan drog jag ett dussin paralleller till "The Hills Have Eyes" och hann känna att mitt picknicksug dämpades en aning. Jag förklarade krasst att anledningen att jag går på den här typen av skitlur är för att jag på något sjukt sätt vill att det ska vara sanning. Att det piffar upp vardagen en aning. Jag sa att jag ville njuta av det sjukt osannolika i några minuter innan hon som brukligt förstör det hela med ett gapflabb.

Då avslöjade J helt odramatiskt att hon såklart bara skojade. Det finns ingen sådan inavlad skogsby på Hallandsåsen vars invånare skulle vara ett gängfreaks of nature som stryker bland träden... Nä, tittahöjtarna är "bara" en familj som sägs ha ägnat sig åt livlig fortplantning inom släkten. De bor där i krokarna och syns visst till ibland.

Vilket antiklimax va.

10 kommentarer:

Carolina sa...

fan, jag blev riktigt hoppfull där ett tag.

Robbelibobban sa...

Mikebike, du vet väl att det säljs mest banjo´s ute på Fotö, mer behöver man nog inte säga.

mikebike sa...

Carolina: ja jag med. aldrig får man vara riktigt glad.

mikebike sa...

robbelibobban: fan vad läskigt. Jag pratade med en kompis om fotö härom dagen. där ska man nog passa sig för att hänga. de är mycket för satan där ute också.

Spader Ess sa...

Det räcker väl med en familj för att få till lite schysst seriemördande i inavelns stolta tradition?

mikebike sa...

spader ess: frågar du mig? :)

Lady Humpalot - fun and fearless sa...

En gång otrogen alltid otrogen... eller? Spana in mitt senaste inlägg om du vill :-)

http://ladyhumpalot.blogg.se/2009/april/utkast-jag-har.html

Anonym sa...

Under tennisveckan så försvinner det alltid några brats helt spårlöst...i samband med försvinnandena så var alltid sista livstecknet en kontakt med en okänd flintskallig tandalös sexfingrad bjärebonde;)

Om detta även har ett samband med extrapriser på bratwurst på Herbäleins låter jag vara osagt men du ser aldrig någon local handla den korven;)

/Wolfram O´boy

t.b.f.t.e. sa...

Någonstans i Halland har jag hört att de ska finnas. Tittahöjtarna. Eller också var de bara riktigt jävla inavlade...

The Girls Of Florida sa...

Eftersom jag har bott i en liten röd stuga (brevid gården där Klippan-mördaren hade permis.) bland träden där du nyss vandrat kan jag säga att om det inte är inavel på dom så är det banne mig inte långt ifrån.
Fast å andra sidan har dom den bästa glassbilen där i trakten. Glass, smuggelcigg och sprit. Perfekt.