lördag, april 11, 2009

Road Kill - Bar & Grill

Vi sitter i bilen som ska ta oss in i hjärtat av Halland. Det ligger mycket roadkills längs vägen. Det är harar, grävlingar och annat spännande. För några år sedan fick jag höra om ett ställe längs Route 66 i Amerikat som har specialiserat sig på just roadkills. Road Kill - Bar & Grill hette det tror jag. Deras grej är att man ta med sitt vägbyte så fixar de nåt smarrigt i stil med grävlingburgare, ekorrpytt eller skallerormscrepes. Tydligen är det en riktig hit.

Frågan är hur det skulle funka att öppna ett sånt ställe här. Kanske I Falkenberg. "If you kill it. We'll grill it!". Jag tycker mig känna lukten av succe.

11 kommentarer:

Metalmulle sa...

Michelin dekorerad grävlingsbiff är ju så hårdrock det kan bli. Konceptet är en given succé.

Madelen sa...

Självklart en given succé!!

adde sa...

Jag besöker Halmstad i helgen och kan bara bekräfta den meny du beskriver utmed vägarna. I väntan på att dina idéer får fäste så är mitt tips alla rastplatserna, där finns ofta grillmöjligheter.

Anonym sa...

Titta så fint vi påpekar hur "succé" stavas!

Johan sa...

Hm... Jag hoppas du inser att detta kommer att öka antalet dödade djur längs vägarna. Jag menar, vem är inte beredd att göra vad som helst för en sådan delikatess?!

johan sa...

Klart det blir succé! Gert Fylking skulle ju dra i sig en grävling i dagens aftonbladet... du har nåt stort på gång! Go for it!

praeriehunden sa...

Fanns ngt som heter Road kill café i Darwin, norra Australien. "You kill it, we grill it"

robbc sa...

http://pym.se/aenr


Majjo och bacon... kan det finnas en bättre kombo?

calici sa...

av någon anledning kom jag att tänka på en tvättäkta karnivor som dig, när jag såg det här: http://www.lollyphile.com/maple-bacon.php

robana sa...

Roadkill var uppe som samtalsämne i helgen i mitt sällskap också...
Här undrade vi mest varför roadkill alltid ligger på väggrenen? Hur hamnar det där, är alla verkligen så duktiga att man släpar dit sitt offer, och varför lägger man det då inte direkt i diket? Ett mysterium, verkligen ;-)

Seriestrip sa...

Hahaha! Jag har hört att det ska finnas en sån resturang i Tyskland, vid Autobahn. Verkar vara en modern vandringsskröna. Som att "inte bolaget skulle vara vinstdrivande" ungefär.