fredag, april 24, 2009

Kvalitetsmänniskor

Kollade på "Grannfejden" i tv3 igår. Jag gillar det programmet även om det egentligen är rågubbigt och helt sjukt värdelöst. Jag bortser från det och myser istället. Varje torsdag klockan 21.

Jag gillar idiotin som ligger och pyr runt om i landet. Den där ohämmat bisarra nivån som uppstår när vuxna hjärnor får härdsmälta och går i barndom. Jag fascineras av hur lite som krävs för att folk ska börja bete sig helt efterblivet mot varandra över verkliga skitsaker. Man häpnas, förskräcks och njuter på en och samma gång.

Igår var det två riktiga gubbjävlar. Det rörde allt från anklagelser om girighet, mordbrand och skjutna hundar. En jävla soppa helt enkelt. För att skapa förbrödring mellan de båda surkarten fick de åka till en stormarknad och göra övningen ”så mycket du vill på fem minuter” som gick ut på att de fick samsas om en vagn och fylla den med valfria matvaror under fem minuter och sedan splitta skiten. En ganska enkel uppgift kan man tycka, som inte borde kräva så hemskt mycket tankekraft för att ge ett lyckat resultat.

Klockan startades och gubbarna satte igång. Rådvilla masade de sig fram och började vid grönsakerna. Där plockade de på sig lök, potatis och varsitt nät med apelsiner. De rörde sig i slow motion. Efter halva tiden hade de säkert roffat åt sig varor för en hundring var. Jag satt och skrek i soffan. Jag blev stressad av att de var så abnormt handlingsförlamade. När tiden var slut så var vagnen inte ens halvfull. Fiasko. De fick en minut till. Blev förvirrade. Vad skulle de välja? Briljans knäcker idén och de enas om mjukost. Mjukost!!

Aschberg borde ha dräpt dem båda två, där på plats, bara för att de var så jävla dumma i huvudena. Men å andra sidan... Om man får fem minuter på sig att verkligen gå loss i en mataffär och väljer att frossa i lök och mjukost är man ju som klippt och skuren för vilket tv3-format som helst.

14 kommentarer:

Ida sa...

Men herregud, övningen med bilen då? En pappskiva emellan? Vad är det med vissa människor? My God...

mama sa...

Jag flippade över till programmet precis när matshoppingen började. Alltså herregud, trodde jag skulle avlida av deras val! Tror det var första gången de nånsin handlade. Du har så rätt.

Huskatt sa...

(: kul beskrivet !

Nemo sa...

Lök o Räkost. Sillfrossa. OSt. Mängder av ost. det var som att se Anna Skippers program - LSD-versionen

Det liknade även en svensk cover på "Den sista färden". Jag väntade bara på att få höra Duelling banjos när kameran panorerade gubbarnas fastigheter

Va fan, blåsa upp en död hund med tryckluft för att den skulle se mindre överkörd ut...

Markattan sa...

Banjovarning på det programmet. Markattan sitter nöjt bakåtlutad och njuter av dumheterna varje gång Ascberg drar igång sina medlingsförsök.

Härligt och fullständigt vansinnigt på samma gång. Kan det bli bättre i tv3? Tror jag inte!

Markattan

adde sa...

Men man får ju ändå ge dom att dom är engagerade i sitt närområde.
Jag kan få spader på alla som ska rädda världen och använder ordet globalt så att dom får lödder i mungiporna.
Det är nog bättre om folk löser sina problem med grannen innan dom ger sig på att laga ozonhålen, försvara torskbeståndet, rädda regnskogarna, stoppa fossila bränslen, kväva köttätare, släppa lös minkarna, demonstrera mot kärnvapenprov, bevara regnskogen, förhindra dammbyggen, hjälpa uttrar och minska vattenkonsumtionen.

mikebike sa...

ida: hahahah ja underbart. sandlådenivå;)

mama: haha precis vad vi sa. det var rätt tydligt att de in te hade ansvar för matinköpen i vanliga fall.

huskatt: ehh... tack

nemo: fan vad roligt att du också såg det. det känns bra. trodde jag skulel bli sågad för att jag kollar på det men så visar det sig att alla andra gör det:)

markattan: haha typ så ja:)

adde: well, kanske måste man inte älska sina grannar för att kunna ge fan i dem?

Daniel sa...

Säg att de var finnar??

Isf typiskt oss.

adde sa...

Nej, sant.

Men det konstiga med de där människorna är ju att de alls är med i programmet????? Av någon anledning måste dom ju uppenbarligen vilja lösa konflikten, eller har jag missat någon viktig del av programidén?

Vem har ringt tv???? Och hur låter det då???

"Ja, hej Robban, jo, vi hatar och vill döda våra grannar genom att borra väldigt många 4mm hål i dom med slöa träborr. Men visst, vi hajjar att de e bättre å va vänner å sånt, så om du kan komma hit med din pondus och dina stora tv-bussar så kanske vi slipper dela cell med Lars-Inge Svartenbrandt".

Apropå Svartenbrandt så måste väl han vara den sämsta brottslingen genom tiderna??? Han har spenderat mer än 40 av sina 63 levnadsår bakom lås och bom. Hur trögfattad får man vara? Han har förmodligen åkt fast för varenda en av sina dåliga idéer men tror tydligen ändå att NU har han kommit på det perfekta brottet!

Anonym sa...

Dom gillade ost gubbarna iallafall.. ost, ost, ost, mjukost.. osv osv osv och jag tyckte att den ena killen va så "klockren" en riktigt surgubbe och hans kommentarer när hans hus hade brunnit ner till grunden: Tittade på lotta och sa "jaha, det här är allt vi äger nu" Givet! är det hemskt att husen brunnit ner men jag skrattade mycket under programmet. Roliga gubbar som egentligen kanske inte Vill vara osams men båda två är för stolta för att säga det.

Sen har jag läst din blogg ett tag nu och vill bara säga tack, du skriver så jävla bra och det är skoj att läsa den när nån skrivkunnig sitter på tangenterna. :D Kommer garanterat fortsätta att läsa den!

Hare, kanin.

/ Seezs (Jessica)

diana sa...

Verkar som om man helt har missat storartad teveunderhållning ;)

Elin sa...

*skrattar* alltid lika underhålllande!

Anonym sa...

Oftast är jag tacksam över det sparsamma tv-utbudet jag har. Färjan, Outsider och Du är vad du äter kan man ju stå över. Men ibland saknar man ju Grannfejden. Leve Naken-Karin!

LindaochEbba sa...

De var ju så ogina båda 2 att de inte ville att den andra skulle få en massa braiga gratisvaror, tror jag.