onsdag, mars 04, 2009

Välgörenhet

Välgörenhet kan vara en ganska sliskig business och fötroendet för välgörenhetsorganisationer är generellt inte jättehögt hos mig. 90-konto eller ej. Ibland gillar jag dock välgörenhet bättre än annars.


På Ett klick för skogen kan du gå in och idka lite skön välgörenhet genom att bara ge dem ett litet gratis klick. För varje person som klickar skänks en liten summa pengar via sponsorer och en liten del av Verles gammelskog räddas undan avverkning. Verle är en gammal urskog 5 mil norr om Göteborg. Den är klassad som naturvärdesobjekt och delar av den uppfyller kraven för nyckelbiotop (vet inte riktigt vad det betyder men det låter sjukt kreddigt). Om pengarna inte kommer upp på bordet tänker markägaren kapa ner hela rubbet och göra flis och pellets eller nåt.

Totalt behöver 7 450 000 kr samlas in för att rädda skogen för alltid. Det låter ju inte så jävla mycket tycker jag. Problemet är att sista datum är 19 mars. Sedan startas motorsågen.

Gå in och ge dem ett klick för bövelen, gärna varje dag, så kanske skogen får stå kvar. Enklare blir det faktiskt inte att göra en god sak. Spread the word.

ettklickförskogen.se >>

26 kommentarer:

flyga sa...

nyckelbiotop, fin skog det.
Klick klick!

mikebike sa...

flyga: gött. klicka varje dag och sprid budskapet!

Anonym sa...

Läs psykopatbloggen. Killen är en brottsling och skriver otroligt bra! Skrämmer skiten ur en samtidigt som det är ren poesi.
http://nimrodofobi.blogspot.com/

aprilyllet sa...

Jag har lagt in den som startsida. Tror det finns fler såna här "klick"-sidor. Super!

Åsa sa...

Du har väl inte missat godstart.se?! Du väljer vart pengarna ska gå. Bris, ett klick för skogen, Röda korset, Rädda barnen, Amnesty osv. Har lagt upp den som startsida, för varje gång jag går in på den får i mitt fall Bris pengar. Cdon, Bokus mfl skänker dessutom en procentsats av det du köper till Godstart. Har lagt upp en länk på min blogg. Varje gång någon av mina besökare klickar på länken skänker de en slant till Bris via mig. Så gå gärna in på sidan från min blogg. ;-)

Spader Ess sa...

Välgörenhet via hot. vilken affärsidé!

adde sa...

Bra idé.
Men det ser ju ut att bli kämpigt att nå upp till målet innan det är för sent. Undrar om dom drar ihop till en sjuhelsikes fest istället om pengarna inte räcker till skogen?

Kan det vara en idé för dig att dra igång lite välgörenhet mer direkt? Jag tänker på din tidigare karriär som seriemördarglasögonförsäljare. Dom gick ju som smör, och sedan dess har du ju ökat läsarskaran en del anar jag, så några procent till skogar, fiskar och uvar kan nog få fart på försäljningen igen.

goose sa...

påminner inte detta lite om han som skulle slakta sin kanin o äta upp den om han inte fick en miljon dollar i donationer?

varför måste han såga ner skogen?

Fbg sa...

Klick

mia sa...

Det här gillar jag. Klick!

cat sa...

Jag har klickat ca tre ggr om dagen i 4 månader.

Rens sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rens sa...

Vafan, sicket humbug... Seriöst nu. Markägarn vill ha 7 mille för att inte hugga. Vi ska låta sponsorer betala efter hur mycket vi klickar. Är det inte bättre sponsorerna hostar upp på en gång så kan vi göra nått viktigare? Vad är alternativet? Att sponsorerna pröjsar hälften, markägaren hugger ner och vi alla säger "jaja, vi gjorde så gott vi kunde". Detta är tänkt att vara PR, men ett rötet sätt att göra det på.

Förresten. Jag har en klicksida. När jag får 7 millar ska jag sluta slå min fru. Gå in där!

Fan, nu fick du mig att kommentera en blogg för första gången på nästan ett år.

optikerdotter sa...

hurra! BRA mike. glada glada.

Anonym sa...

Jag kräver bara 2 miljoner för att ingen "olycka" skall inträffa i lilla fina urskogen.

-Luca Brasi

Artistic sa...

Jag testamenterade min Kadett i fall att jag blir dräpt eller något annat inträffar. Allt till förmån för the forest.

Who sa...

Ärligt talat på tiden att du tog till dig detta. Har själv klickat stadigt sedan något år tillbaka.

Way to go boy!

Sa Who

Fibula sa...

Jag har klickat där varje dag under kanske ett års tid!

Fibula sa...

Cat: det är bara ett klick om dagen som räknas, inte lönt att klicka fler ggr alltså.

cat sa...

Hej Fibula. Om man klickar från olika datorer och olika webbläsare så går det jättebra:)

Pontus sa...

Nyckelbiotop? Finns i var och varannan buske i Sverige. Jag skulle kunna klicka om det gällde ett reservat eller dylikt, men sådant här... nej.

Daniel sa...

Man brölar av medgivenhet och samglädje över skogens överlevnad.

redbanner sa...

Tacka vet jag Fuck for forest!

Robban sa...

Bra grej! Heja!!

Fibula sa...

Cat: det är sant. Du är smart du :-)

APSE sa...

Vet du att Afrika, trots all välgörenhet + bidrag från olika stater, är fattigare idag än för 25 år sen? Så bara för att man använder ordet välgörenhet så behöver det inte vara nåt bra.