söndag, mars 08, 2009

Oh, Danny boy (The Raw Skin version)

Jag sitter och grämer mig lite över att jag missade sci-fi-mässan i år. Jag brukar skita totalt i sci-fi-mässan annars eftersom de alltid bara bjuder in gamla losers som bara genom att existera gör en så deppig att man får lust att ta sig en rejäl psykofarmaka-fika. Till exempel den storvuxna snubben med mer bling i munnen än en gangsta rappare, som spelade Jaws i ett par bondfilmer för längesedan. Eller varför inte killen som gick runt och svettades i Darth Vaders dräkt i de tre första Star Wars-filmerna, vars enda inkomstkälla sedan dess är att åka runt på den här typen av tillställningar och bli fotad och skriva autografer åt sci-fi-kåta trettioplussare och deras nyfrälsta kids.

Well. I år har de banne mig skruvat upp kvalitén ett par hundra procent. Visst, de har såklart med sån där tramsig skit, troligen klassade under G-kändisar i kändisskaphierarkin, som dockmakaren som höll i trådarna för Yoda och Jabba The Hutt när det begav sig. Men de har även fått med Hollywoods råskinn numero uno, Danny Trejo, på tåget. Visserligen förknippas han knappast med science fiction men snubben är så jääävla hård att han kan göra iskuber av 96-procentig läkarsprit bara genom att blänga lite surmulet på den. Jag antar att det väger upp den luckan i hans cv. Danny Trejo är en sån snubbe som på riktigt får killar som Juha Valjakkala att börja bädda sin säng med plastlakan. Själv pissar jag på mig bara av att möta hans blick genom tv-rutan (heter det så fortfarande i platt-tv-åldern).

Åh, vad jag skulle vilja ha ett foto på mig själv och den där onda latinobusen. Det känns som jag missade en klassisk once in a life time-upplevelse.

För den som önskal lite hårda fakta: Läs min korta biografi om Danny boy här.

11 kommentarer:

Mr Elway sa...

Yepp, han är en av riktigt hårda hårdingarna. Grym resumé på badactors!

Anonym sa...

Ja, han är omänskligt tuff.. Tror dock inte jag skulle vilja se honom på sci-fi mässan då han knappast kan vara annat än trevlig och snäll där? Ungefär som när man sätter på en tokbra låt från -91 som man inte hört sen dess så skulle det bara sluta i tandagnisslan och besvikelse.

Jag får min dos Trejo genom rutan. Det räcker bra.

Nemo sa...

Right... dina TENA-skydd var slut... det var därför du fegade ur och inte kom i väg till mässan.... erkänn.

Marcus sa...

det här har du väl inte missat mike?

http://www.youtube.com/watch?v=HrVWyj-XcbQ&feature=related

Mr. T tar rock bottom till en helt ny nivå.

Kan vara som bäst vid 2.02 :)

mikebike sa...

Mr Elway: tack tack!

Anonym: ja men det är just det som skulle kunna ge dig ett litet övertag och det skulle vara din enda chans :)

Nemo: ahhh nu ska vi inte vara såna. jag vill se bild på dig och mr fängelsevåld. Nu.

marcus: ska kolla.

Daniel sa...

Värsta e att jag PISSADE på mig efter hans blick i rutan första gången i finska bystugan.
Manligt tuff å mina fjollben gick i kors

mikebike sa...

daniel: tror jag det

Henrik sa...

Jag var på sci-fi mässan och trängdes i svettlukten o minglade bland finniga fjortisar och överviktiga 30+-åringar som slet o drog i begagnade star wars figurer. Danny boy stod ut ifrån mängden där han satt emot väggen i sitt vita linné, hyfsat solbränd o tatuerad o stirrade stint på alla som samlat mod nog att komma fram o be om en autograf. Rätt roligt att bevittna faktiskt.

Anonym sa...

Jag bevistade stockholmsvarianten av scifi-mässan i höstas där jag fick chansen att se mycket utav herr Trejo. det roliga var att han verkade ha en fanclub av stockholmsförortslatinos som hängde runt honom i stort sett hela dagen. Det snackades, fotades och high-fivades i ett.

Han var helt klart mest uppskattad som gästkändis, strax följd av Lance Hendriksen. Övriga b-actors verkade ha riktigt tråkigt.

/Max

Anonym sa...

http://www.imdb.com/media/rm1168480256/nm0001803

Ser nästan sjukt svårt ut för honom att le. Det lär ha krävts en extrem ansträngning att lyckas få upp mungipan så högt, man ser att hans illasinnade kynne tynger leendet rätt hårt.

Anonym sa...

Good ԁay! Ι could hаve sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new to me.

Anyhοw, I'm definitely happy I found it and I'll bе bοoκ-marking and сhecking
bасk оften!

My ωeb blοg; garden center magazine
Also see my web page > garden centers south jersey