onsdag, mars 25, 2009

Någonting har hänt...

Någonting har hänt i kvällspressbranschen. De flesta har nog vid det här laget vant sig vid vansinnigt överdrivna krigsrubriker med chock-, terror- och skandalsuffix. Inget man höjer på sina ögonbryn för direkt.

På sistone har jag dock lagt märke till (med stort nöje ska tilläggas) att det verkar råda någon form av jävligt störd begreppsinflation på tidningsredaktionerna. Jag undrar hur det kommer sig. Det känns som att den språkliga lekfullhet som hittills varit ganska förbehållen bloggare även spridit sig till journalistkåren.

Bara idag har jag på olika kvällstidningar (Aftonbladet, Expressen och GT) läst inte mindre än tre väldigt roliga och kreativa ordsammansättningar; chipspyromanen, staketstolpe-attacken samt sist och allra bäst baconterror. Helt seriöst. Baconterror. Det är smått fantastiskt och jag för min del välkomnar det.

Men frågan är vad språkekvilibrister som Jan Guillou, Bengt Ohlson och andra gobbajävlar har att säga om saken. Såna som brukar straffrunka sig själva sönder och samman om de blir påkomna med en felkommatering. Jag misstänker att de är präktigt onöjda med sådant oskick och förfall hos sina kollegor.

12 kommentarer:

Robbelibobban sa...

Ja alla dessa häringa chocker är man ju allvarligt trött på, själv så har jag slutat att köpa kvällstidningar på helgen för jag blev så jävla trött på alla "så mycket betalade grannen för sitt hus", "så mycket är din bil värd", "rövsmör kan vara dödlig sjukdom", ja du fattar vad jag menar, samma rubriker varje helg. Suck.

SixesAndSevens sa...

du missade väl inte "dödsdiarrén" här om dan..?

adde sa...

Onöjda var ordet!

Go gôbbe från Götet sa...

Apropå "Baconterror", du har la inte missat att allas vår Klaus-Peter har terrat din blogg med en fet skiva bacon? Ja, ja, terrat å terrat, kanske man skulle säga smaskat till?

Som baconet på ägg & baconfrukosten är du dessutom "Veckans hetaste kanon". Den dô!

As always, keep it up!

Go gôbbe

Go gôbbe från Götet sa...

En stund senare . . .

Kan inte låta bli att dela med mig av en dunderprodukt anpassad för just dig. Här får du lite najsa plåster!

Go gôbbe ;)

Artistic sa...

Han den där Guillou sitter säkert hemma och felstavar sitt efternamn med flit samtidigt som han straffrunkar. Jag tycker Guillou förtjänar att när man skriver hans namn här i kommentarsfältet så är det rött understryket. Jag tror han vill ha ett understryksskyddat namn faktiskt.

Han vill ju var så jävla mycket menar jag. Jägare och allt. Undra om han har skjutit den där mammuten han har som frisyr själv?

Artistic sa...

Robbelirobban: Vad fan är rövsmör? Är det de dagar man känner sig sådär varm och fuktig i rumpan fast man torkat sig ordentligt?

Andreas sa...

Fy fan.. "rövsmör" kan vara ett av de äckligaste orden. Eller "rövjuice". Eller "flytningar"..

mikebike sa...

robbelibobban: ja vem köper kvällstidningar?

sixxes: hahahah jo fan den missade jag. dödsdiarré. wow.

adde: mmm

go göbbe: fy fan vilka snajdiga plåster. de hamnade direkt p åinköpslistan.

artistic: hahaha ja klart han har skjutit sin frilla själv.

andreas: come on! :)

Orven sa...

Desutom verkar det nya greppet vara att ta vilken obskyr
Oddssite och köra deras odds som en löpsedel.
Typ "Laila åker ut ikväll".
Kan tänka mig att det vattnas i munnen på löpetansvariga
när de kläckte den idén. The sky is the limit när nu den
dörren öppnades

Ozjeppe sa...

Själv kräks jag på Expressens benämning på Josef Fritzl: "Skräckpappan"... men glöm heller inte Metros "Balkongonanisten"!

PGW sa...

Kan dödsdiarrén vara ett resultat efter baconterror?