onsdag, februari 04, 2009

Petimetermännniskor

Ända sedan igår har Aftonbladets artikel om den stora räkbluffen gnagt på mitt humör. Christina Brunes i Norrköping slog larm om att hennes lokala Hemköp inte räknar bort påsens vikt när man handlar räkor i lösvikt, något som fick henne att fullkomligt gå i taket och springa till skvallerpressen. Systematiskt förskingring. Vilken skandal. Vilket barockt tilltag av Hemköp-svinen. Sådant måste stoppas till varje pris. Cristina är i stan och hon står på de godas sida... eller så är hon bara en stor jävla gnällspik. Värsta sortens petimetermänniska.

Jag undrar om hon känner sig nöjd nu när hon har blivit radhuslängans lokala hjälte har satt en tumme i ögat på räkskojarna och sett till att folket får mer skaldjur för sina pengarna från och med nu. Ärligt talat. Hur fan orkar hon leva med sig själv egentligen? Är det verkligen något att lipa över ifall det råkar kosta några spänn extra när hon ändå står där och redan lagt ut ett par hundra på på en bag-in-box och tänker spendera minst lika mycket på räkor? Isåfall kanske det är bättre att hon börjar köpa färdigskalade räkor i lake, fast det är klart, laken väger ju också. Alltid blir man lurad åt något håll.

Det uppseendeväckande är väl egentligen att hon faktiskt gått hem och kontrollvägt, blivit så jävla upprörd att hon dundrat tillbaka till butiken (vilket i sig är helt jävla sinnes) och när det inte röjde den framgång hon hoppats på lyfter luren och ringer Aftonbladet för att leverera sitt scoop. Att aftonbladet sedan hoppar på skiten tänker jag inte ens kommentera. Det är inte konstigare än att de fortsätter att detaljrapportera kring Linda Rosings liv.

Det är dock väldigt roligt att när Christina Brunes påtalade det hela för räkförsäljaren så gav han henne räkor (2 stycken) motsvarande påsens vikt som plåster på såret. Men inte heller det föll henne på läppen. "Det blir ingen räkmacka av två räkor" gnyr hon ur sig till Aftobladets reporter. Nä men vad fan har det med saken att göra? Det är väl helt rimligt att få kompensation i räkor om det är räkor man handlar. Hon kan väl för i helvete inte förvänta sig att bli ersatt med en smörgåstårta för att hon fick betala flera kronor för påsjäveln.

Jag vet en ostförsäljare i saluhallen som skulle taga henne ur daga med ett tjockt jävla block brieost i exakt samma ögonblick som hon började sagga om vikten på omslagspappret.

Mitt råd till Christina Brunes är att hålla sig så långt ifrån delikatesser hon bara kan. Hon borde beläggas med livstids besöksförbud i varenda fiskdisk och chark för att hon ens kan med att gnöla om en sådan här sak.

49 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk bara på alla påsar med frukt och liknande, äntligen har hon kommit på varför Sveriges ekonomi ser ut som den gör, och att USA befinner sig i en än djupare kris kan väl bara beskrivas med att dom är många fler och därmed en jävla massa fler påsar. *SUCK*

*tänker på M.Ugglas låt PF, kan knappast passa bättre än på henne*

Jag håller med dig fullständigt M.

J I Majorna

Kapybaran sa...

som den petimeter jag nu en gång är kan jag inte avhålla mig från att poängtera att räkmackekommentaren kom från presschefen, inte från den bedragna tantalurvan...
men i övrigt håller jag med.
och blir förbannad för att min tid (som är värd jävligt mycket mer än sju spänn!) går åt till att läsa om eländet.
vem klagar jag hos?
eller riskerar jag att få två aftonblad som kompensation?
huvva.

cat sa...

Ha ha ha! Tänk att denna "skandal" hade gått mig helt förbi om jag inte råkat läsa din blogg;)

Anonym sa...

Hej!

Jag fattar inte att du orkar skriva en hel sida om denna-räk-problematik om du tycker att det är en bagatell. Och jag fattar inte att jag orkar skriva på en sån här meningslös blogg...

Du verkar vara en tvättäkta idiot!
ha de!
/ F

mikebike sa...

Johan: Haha ja helvete om man börjar syna allting i sömmarna är det inte mycket som håller ihop.

Kapybaran: va var det. mitt fel men det spelar ingen roll. you get the point i alla fall :)

cat: haha ja vilken tur att du kom hit då.

F: Jo det ska jag förklara för dig. för jag tycker inte att det är en bagatell att christina tar upp mediautrymme med en sådan sak. jag tycker att hennes gnäll är gnäll utan stil och den sortens gnäll hatar jag. Och jag fattar inte heller varför du läser här om du tycker jag är en sådan jävla idiot. men det är upp till dig såklart:)

iBear sa...

Men vad fan. Man får väl se påskostnaden som en framkörningsavgift. Och inte fan är påsen gratis heller... Skulle hon velat hade hon säkert fått ta hem sina räkor direkt i handväskan.

jonna sa...

"...när hon bad att få köpa två hekto räkor över disk i en Hemköp-butik i Norrköping"
TVÅ HEKTO? Det var mig en snål jävel. Det blir väl för guds skull ingen räkmacka av det heller?

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Jag bara älskar när du blir så där arg.

/Klaus

Baronessan sa...

Tack så mycket för dagens stora garv! Va´ iskallt av räknasaren att ge henne 2 räkor för påsens vikt. Undrar om hon funderat på kartong och plast runt vinet?

Tänk så underligt att den där beska F var anonym. Det är som vanligt... suck!

tusensanningar sa...

Varför läsa Aftonbladet (o dy) alls??

Nemo sa...

Det är bara too much. Det är en rak kedja av stort vanisinne - hela vägen från räkpåsen via det radhusrabiata och en tidningsredaktion som drabbats av kollektiv Janne Josefsson-frossa.

Men - som Ernst-Hugo skulle ha sagt;

Med våra laptops tvingar vi Aftonbladet på knä.
Bloggosfären - huggen i asiatiska kretskort.
Aftonbladet - utskitet av trycksvärta och massaved.

-Murveljävlar!!!

Marlene sa...

Blir jag förvånad?!?! Nehä då... har jobbat extra på ICA sen jag var 15 bast och du fattar inte hur många bitterfittor det finns där ute!!
Folk som leeetar prisfel för att få "25-kronan"!
eller
Kund: "jag har inte fått min rabatt!!!"
Jag: Är du säker pa att du tog rätt vara?
Kund: JA, tror du jag är dum eller!
Jag: Men på kuponger står det mellan 150-350g. Du har tagit en vara på 450g.
Kund: Spelar väl ingen roll! Jag vill ha mina 2 kr.
Jag: Då får du gå och byta storlek. (Jag skiter väl i 2 kr men nu är det KRIG!! )
Kund: Då vill jag inte ha den! *fnys*

Nu blev jag arg. Nu måste jag gå och skriva ännu ett ICA-inlägg!

elvis sa...

Apropå petimeter. Har du hört att Skugge har skiljt sig? ;)

Kristina af Knusselbo sa...

Vad jag inte fattar är hur påsjäveln kunde kosta sju! kronor enligt någon av kvällstidningarna? En papperspåse kan väl inte väga många gram? Väldigt underligt..
Men jag håller med dig.
Fast som den språkpetimeter som jag är måste jag få upplysa om att det heter taga någon "av" daga, inte "ur". :)

f i f f i. sa...

Plockgodiset då? Vem tänker på plockgodiset? Man borde ju kunna få 3-4 skumbananer extra om man skäller tillräckligt högt nästa gång det vankas biogodis...
Måste hitta den där Christina och påtala problemet.

Josefine sa...

haha!

Undrar just om "räkbluffen" kommer in i SAOL nästa år, likt torskkvot...

Go gôbbe från Götet sa...

Se där ja, du ger uttryck för det som många av oss mer politiskt korrekta inte skulle våga säga i våra bloggar eller i bekantskapskretsen. Den här typen av ämnen kan aldrig vara för små att blogga om och dessutom ger du oss Bloggfrosse-fans 1:klassig underhållning som vanligt!

Den där F-kommentatorn längre upp bland kommentarerna verkar förresten vara en enda stor, livs levande paradox. Han/hon gör uppenbarligen saker mot sin egen vilja å till råga på allt så avslutas magplasket med en platt förolämpning. Sicken gubbe/brutta! Undrar vad "F" står för? Fuck off kanske?!

För övrigt anser jag att Sveriges bloggläsare borde ta sig en funderare över hur de egentligen röstade inom "Vardags-kategorin". Ser man till innehåll, underhållningsvärde och slagfärdighet så finns det ingen annan än du bland de nominerade, som borde rott hem det hela. Måhända är det så att du couldn´t care less men jag var så jäkla säker på att mina fyrtioelva röstninger skulle slå igenom . . .

Den där ostförsäljaren med brieost-blocket skulle jag förresten gärna vilja köpa en bit chèvre av. Vilken av Saluhallens osthandlare snackar vi om? Å hur tjockt/tungt är deras omslagspapper?

Keep it up Mikeeee!

Go gôbbe

TinaLinaTiny sa...

Oh my fucking god! Hur i hela världen har jag missat detta. Är hon på riktigt den här kvinnan?!

Räkan sa...

Men vem fan vill betala 199kr kilot för en påsjävel? Jag hade blivit lite gnällig där också. Inte gnälla-hos-aftonbladet-gnällig kanske, men iallafall.

Madelen sa...

Du är så bäst! Jag glömde säkert rösta typ 5 gånger. Ångrar det bittert nu.

Mr Elway sa...

Ha ha ha. Clock-clean igen. Tack, detta behövde jag efter en dag i Hades (dvs Danskjävelland)!

Moppen sa...

Är det självaste Mr Cheeseboy P som kommer klubba ihjäl kvinnan med fransk ost? The horror!

Björn sa...

Tack, tack Mikael. Jafyfan, jag blir nästan lite rörd. Men jag är jävlarimej den bästa hetsare du har.

30+ sa...

Bra rutet!

Mo sa...

Ja, det här återspeglar liksom EXAKT min vardag för tio år sedan, då jag utvecklade det som bara kan beskrivas som ett typ A-beteende. En karriär på ICA kan ju få vilken jävla frälst eller morfintuggande människa som helst att vilja ta första bäta kund och stoppa i kartongpressen. Den enda lilla skillnaden (som dock är nog så avgörande) är att Aftonhoran inte skrev om kunder som lurades på flera kronor då på den tiden. Det händer tydligen ingenting i världen just nu? Kongo, Obama, finanskris - vem bryr sig? Den stora räkhärvan har ju nystats upp.

Anonym sa...

Well well, första tanken är ju att vilja binda kärringen och trycka ner hennne i en kundvagn och ställa henne på ett bål bestående av ica-kuriren och gamla påsar.

MEN innan man strycker eld på den imaginära tändstickan som skall sätta fyr på bålet slår det mig en tanke.

På 70 talet och tidigt 80 tal då man handlade godis i kiosk över disk och kioskbiträdet plockade godiset.

Man klev fram till kioskluckan med allvädersstövlar, stenmarksmössa, snorblank överläpp och la elegant upp några blanka enkronor och började med det (för kioskbiträdet besvärliga) digra inköpsarbetet.

Kommunalupphandlingsprocess i jämnförelse framstod som höjden av effektivitet i jämnförelse.

Med den prepubertala ynglingens snasklystna stämma beordrade man 2 st. 10 öres salta fiskar, 4 st. 25 öres sura ufon mm.
Inte allt för sällan ställdes frågan "hur mycket har jag handlat för?" inte allt för sällan annullerades en beställnign av 4 st. 10 öres violpastiller för att ersättas med 2 st. salmiakbalkar a 25 öre.
Kioskbiträdets sammanbitna min vittnade om att "ungjävel - snart tar jag senaste nummret av lektyr och rullar hårt och wipe that smerk smile outa your face"

Inte en 1.a klassens hovdam till belgiska hovet utförde en sådan connesiurmässig urvalsprocess när dom skulle handla delux megasuperb chokladpraliner till kung alberts lördagsgodis.

Vi alla är ett steg ifrån ett räkpåse falling down sammanbrott med den smågodis historiken.

10-4, Roger ´n out

Wolfram O´boy

Anna sa...

Undra om hon ber Hemköp skala bananen och kärna ut melonen innan hon köper dessa, för vem vill betala för sådant som ändå läggs i soptunnan?

Well, vi andra får väl fortsätta att se besöken i mataffärerna som gratis underhållning. För där, där lättar verkligen människor på humörsventilen från och till. Landet utan moral och etik, det är vad stormarknaderna utgör :P

tiggerrr sa...

som folk påpekat tidigare så finns det gott om idioter som handlar på ica...har också jobbat extra där så jag vet. en av mina favoriter är folk som kommer tillbaka, triumferande, med en påse äpplen och säger att man slagit in fel sort (det är inte jättelätt i början, ett rött äpple är ett rött äpple känner man). man säger ojdå, väger om äpplena, slår in den sorten kunden sagt att det var, kollar in det nya priset och säger (givetvis med ett älskvärt leende) "då blir det 2kr till, tack!" :)

en sak som inte alls har med det här inlägget att göra; jag hittade en grej som det kändes att du kunde irritera dig på på lediga stunder när det inte finns räkskandaler att skriva om. jag själv visste inte om jag skulle skratta, gråta eller skämmas:
http://www.jesper.nu/filmer/wtf/4635-Killar_som_behover_flickvanner/

tiggerrr sa...

hm. har fortfarande inte lärt mig det där med länkarna ordentligt. nåja. den här bör funka lika bra.
http://shorl.com/lasisafrihyfe

adde sa...

Åh, va skönt det är när du formulerar exakt det jag känner.
I min fantasivärld hade jag beställt hem en pall ammo och tömt min avsågade hagelbössa mot henne tills allt jag hade kvar var tomma papperskartonger. Sen hade jag låtit en gris festa på resterna, avlivat grisen, eldat upp den, svetsat in askan i en liten låda, gjutit in lådan i en hink lättbetong, rest till Marianergraven och släppt ner hinken i djupet.

Joe Nice sa...

Är det inte bara att "tara" - nollställa vågen efter man lagt på den tomma påsen om man får väga själv?
Handlarna är dock väldigt medvetna om exakt hur många öre de tjänar på varje påse. Jag jobbade i en affär där de medvetet tog tjockare lösgodispåsar med fönsterglugg för då blev förtjänsten 45 öre mer jämfört med de tunnare.
Oavsett - en mediastorm var det inte värt, inte ens en loj julidag när bara 21-åriga kvällstidningsvikarier fullständigt tappar huvudet.

Anonym sa...

Måste ge dig en stående ovation för detta underbara inlägg! :D

Blygisens betraktelser sa...

*applåderar, busvisslar och ropar in dig igen*

Da capo da capo!

Det är såna här inlägg som gör att man är så förtjust i dig. :-)

Anonym sa...

Haha, klockrent!!
Jag är förvånad över att hon inte vägde skalen efter att hon skalat sina frysta räkor för 200 kr/kg.
Då spelar väl för f*n inte påsen någon roll, den går åtminstone att äta utan att riva upp hela tarmsystemet!
Porta henne och alla likasinnade från alla former av lösviktsvaror.

E sa...

Jag hatar såna människor. Och under mina 2 år på vivo insåg jag att ganska många procent av befolkningen är såna och går igång nåt fruktansvärt när de upplever att de blir "lurade på pengar". Det värsta är när saker inte går in för samma pris som står i vivo-tidningen. jävlar vilket gnäll folk är kapabla till för 2,50... Och de fortsätter gnälla fast man fixar felet. Får klaustrofobi bara jag tänker på det.

t.b.f.t.e. sa...

Hon vill väl ha påsen antar jag. Men inte betala för den. Det är som att skala bananer innan man väger upp dem. Eller för all del skala räkorna innan man placerar dem i påsen... Bruner tillhör flocken kräk som man dagligen får stå ut med när man jobbar i servicebranschen... I saluhallen.

Efraim sa...

får passa på och tacka idag. det genererade två skratt. föll för exakt samma one-liner i artikeln också, ty visst blir det la ingen rekmacka på två reker...?

Anonym sa...

Så sant. Man undrar varifrån alla dessa människor får sin ork. Minns för ett par år sen när nån kärring skrivit till Upsala Nya Tidnings insändarsidor och gnällt på hundbajs som folk normalt gör under vårarna då snön smält och blottat alla kluttar. Den här damen hade tagit det hela ett steg längre och gnällde inte bara på hundbajs utan på alla hundbajshögar som hade tre eller fler korvar i sig. Hon hade alltså på väg till Konsum räknat antalet korvar i varje hundbajshög och då förmodligen kommit fram till att om korvantalet var 3+ så var det jävligt äckligt, annars var det ok. Människor..

Wolfe sa...

Är det bara jag som anser att tantjäveln har helt rätt? Inte för att jag någonsin hade orkat jiddra om en påsjävel, men det är bra att någon gör det. 7 spänn för ett sketet litet plaststycke vars uppgift är att omsluta räkor är fan inte ok någonstans.

Surpuppan sa...

Jag skrattade så jag fick ont i magen när jag läste ditt inlägg! Tack för det!

Anonym sa...

Inte fasiken köper man räkor när dom kostar 199 kr kilot! Det gör vi aldrig här på Hisingen iallafall! / A-K

Andreas sa...

Du har gjort det igen! Jag vet inte hur du gör men jag blir lika imponerad varje gång du gör det. Hatten av för dig mikebike!

Anonym sa...

Men är det bara jag som är så sniken attjag alltid tar dessa plastpåsar som väger lika mkt som ren luft gör, ungefär, när jag skall plocka ihop ngt med lösvikt?*kärringvarning på mig alltså*

Tyvärr måste jag vara anonym nu, för jag skäms lite...

Mattias sa...

När jag jobbade i Pressbyrån hände det ibland att lösgodisköpare vägrade påse – vilket de gärna fick för mig. Istället för att betala 50 öre – jag kontrollvägde en påse – för påsen, kom de med ett gäng godisar i näven som jag fick ta i min, lindrigt rena, hand och lägga på den långt ifrån nystädade vågen.

Till saken hör att sedan jag hade kontrollvägt en påse började jag dra av femtio öre på summan, så de som valde den här taktiken vann inget alls på den. Förutom ett gäng baciller, då …

Anders sa...

Frågan är när, var och hur kärringen vägde påsen för att få fram kostnaden. Min gissning är att hon gjorde det efter att räkorna legat i den och 5-dubblat vikten med sin egen likvätska.

/Anders

Dano sa...

Om det varit du som blivit "lurad" hade det varit ett jävla liv här på bloggen. Allting är relativt. Det vet du. ;)

Anonym sa...

Dano:

Touché!! :-D

Miken: hehe..det vet vi ju alla;-)

Ida sa...

Alltså, något av det roligaste och sannaste jag läst på mycket mycket länge! Tack!!

jmfhansson sa...

Dom där människorna har man sett alltför ofta! Nu har jag iaf lagt dig till min bloggroll och rss så jag kan följa dig... ;-). Scary huh!