måndag, januari 12, 2009

Viktigt filmtips i genren bad mother...

För att fortsätta mitt uppmärksammande av badass-filmer vill jag tipsa om att TV4 Film har det goda omdömet att visa den klassiska bronsonrullen Mr. Majestyk ikväll klockan 22.50 (bästa sändningstid).

När filmen kom 1974 stod det på affischerna: "He didnt want to be a hero, until they pushed him too far". Kanske världens fränaste tagline. Bronson spelar Vince Majestyk (fan, om jag hade fått välja ett nytt efternamn alltså...) en före detta vietnamveteran tillika "hård jävel" som nyligen blivit övertygad pacifist som inget hellre vill än odla vattenmeloner i lugn och ro. Oturligt nog råkar maffian finna det stora nöjet i att pressa alla farmare i området på deg. Herr Majestyk vägrar självklart att betala, vilket tvingar odygdspåsarna att ta till fulknep som att skjuta sönder hela hans vattenmelonskörd med maskingevär. Men då passerar de också gränsen där Majestyk lägger pacifismen på hyllan och svarar upp med det han är bäst på. Blodshämnd. Utgången är ett faktum precis som det alltid är när Bronsons karaktärer slutar se mellan fingrarna på buset.

Jag funderar på om jag ska föreslå filmkväll för J. Hon kommer älska den. Hon kan inte få nog av hårda män på film.

14 kommentarer:

Miss Muffin sa...

nej tack. jag har redan sett den filmen eftersom jag sett death wish.

Jag, AnnaKarin sa...

Jag tackar ännu en gång för filmtipset. Här hemma är ju fårade män som gets pushed too far våra största hjältar, då de inte har talets största gåva utan tar till nävarna i sitt ofta orakade bakfyllerus.
Ps/Jag har en sambo som gärna inte ser engelska snällafarbrordeckare då de "inte ens bär vapen": alltså inga hårda tag: alltså inget att se...

Daniel sa...

Man kan inget annat än att bli STENHÅRD av hårde Bronson. Al Lettieri är finemang och aptitretadnde duktig i sina skurkroller as always.

mikebike sa...

Miss muffin: nu ska vi inte raljera över bronson-folmer också. detta kommer bli en domestic nightmare om du ska hålla på och jiddra på detta viset :)

annakarin: ja på film finns det knappt nåt finare än hårda vigilantes som talar våldets språg flytande.

daniel: hmmm nu är jag osäker på hur du resonerar men det är helt ok.

Anton Kraft sa...

låter riktigt bra faktiskt ;)

Anonym sa...

hur många gånger kan du se den filmen egentligen? Det borde vara minst 40:e gången om du faktiskt ser den ikväll.

/D

Imsavimsa sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4164522.ab

Anonym sa...

Bronson är fantastisk.
Om din flickvän gillar sådan film föreslår jag ett byte- du får tio kameler och 100 Jane Austin emellan.

-Luca

mikebike sa...

anton kraft: it is!

D: nej inte 40. max fem.

luca: haha sorry. hon HATAR sån film.

Nemo sa...

Bronson är så läderhård och fårad. Hela hans ansikte påminner om en illa hanterad bandyportfölj. Så stabil.

Apropå Efternamnet. Mike Majestyk.

Det förpliktigar. Jag tycker att du skall överväga ett byte. Det för tankarna till Majorna och till stryk, så jag kan förstå om du tvekar. Det är mycket att leva upp till.

Du kan i vart fall döpa om Ryssland.

Till Mjaustyk

mikebike sa...

nemo: haha till majorna och till stryk. ja. döpa om ryssland. är du helt bananas? byta världens bästa namn?

egarcia sa...

Påminner lite om när jag och min pojkvän ska kolla på film. Han älskar allt som har med monster, aliens och under vatten att göra. Helst ett alienmonster under vattnet, då är det perfekt. Fast han erkänner iofs ibland att dom var dåliga efteråt men han måste ändå alltid se nästa som dyker upp...

Som tur är slipper jag iaf Bronson och killarna ;)

Wagner sa...

"(fan, om jag hade fått välja ett nytt efternamn alltså...)"

Varför skulle du inte få det?

"Reglerna för byte av efternamn du fått som barn är olika om du är under eller över 18 år.

Har du som barn fått den ena förälderns namn som efternamn kan du byta till den andra förälderns namn. Byte kan ske mer än en gång. Har du fyllt 18 år kan du, en gång, byta det namn du fått från din ena förälder till den andra förälderns namn eller till det namn föräldern senast burit som ogift.

Du som gift dig/ingått partnerskap och i samband med vigseln bytt namn kan när som helst under eller efter äktenskapet/det registrerade partnerskapet ta tillbaka det namn du hade som ogift. Vill du därefter byta till annat efternamn får du vända dig till Patent- och registreringsverket och göra en ansökan om namnbyte via www.prv.se."

http://www.skatteverket.se/folkbokforing/ovrigt/namn.4.18e1b10334ebe8bc80004083.html

The Girls Of Florida sa...

Ett annat filmtips är The Station Agent med Peter Dinklage.
En dvärg att tycka om.