tisdag, januari 27, 2009

Lösningen på allt krångel, alla regler och förbud

Idag kom jag av en ren slump in på en hemsida som fick mig att fnissa till lite. Eller faktiskt ganska mycket.

Den drivs av en kille som ledsnade på allt krångel alla regler och förbud på krogen och bestämde sig för att göra något åt saken. Så han byggde sig en egen bar. Hemma. Vilken alldeles superb och strålande idé. Jag minns att mina kompisar och jag brukade snacka om hur mäktigt en hemmabar skulle pryda vardagsrummet så fort man skaffat egen lya. Då var vi var 15 år. Åldern då ett inköp på ett sexpack follisar tvingades föregås av ett intensivt mutprojekt på lätt en vecka.

Jag förstår honom verkligen. Det känns så sjukt krångligt att gå till ett ställe och köpa öl över disk när man kan vara den som kontrollerar pumpen utan att ens behöva lämna sitt vardagsrum. Dessutom fördelen att gå före i kön, släppa åldersgränsen fri och kunna njutröka i sig en hel limpa Glenn på tio minuter utan att en jävel kan säga pip. Bara för att man känner för det liksom. Ja, jag fattar verkligen motivet med att skaffa en hemmabar.

När killen hade byggt klart sitt moderskepp visade sig lagen om alltings jävlighet stå och hänga på låset. Det visade sig vara nästan omöjligt att få tag på alla tillbehör som behövs för att kunna upprätta ett propert barhäng bredvid hörnsoffan eller i gillestugan. En sådan osis va. Men skam den som ger sig. Det finns inte på kartan för en kille som lagt ner dryga mantimmar och sitt anletes svett på drömmen om en egen bar. Till slut hittade han rätt prylar på internätt. Rättvist. Vidare ledde en diskussion i goda vänners lag till att han också beslutade sig för att våga satsa fullt ut och slå mynt av sin hjärtefråga. Som den vite riddaren av alla proffshemmasupare han faktiskt är bestämde han sig för välsigna sitt skrå och sätta upp en retail-verksamhet.

Resultatet blev: Svenska HemmaBaren.

Erkänn, man kan inte låta bli att älska honom lite. Det gäller att kämpa för de rätta grejerna här i livet.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Jag talar för ungefär 93% av alla flickvänner. Oh My God vilken mardröm!
//miwwa

mikebike sa...

miwwa: bara 93%?? skojar du? skulle 7% tycka att det här var en solid inredningsplan?

Anonym sa...

Haha. Jag vet inte jag ville bara reservera mig för tjejerna med skinnvästar. Du vet?
//miwwa

Anonym sa...

Haha vilken sköning! Han ser ju inte lite stolt ut där han står och flexar framför damen i rött. Undra vad hon EGENTLIGEN tänkte? vare sig det är hans fru eller en anonym bargäst så lär hon inte tänka det han tror att hon gör.

Aja, man sitter säkert själv snart hemma med bar. Samtidigt, bättre gör-det-själv-bar än gör-det-själv-snus signerat Bengt Sändh.

Skogsjonas sa...

Alltså, hur mycket tid lägger du ner på surfande och hur tusan snubblade du över den här mannens livsverk?

Det går inte att slå kitchigheten som en egen bar ger ett vardagsrum.

The Girls Of Florida sa...

Om det är byggt i furu är han helt rätt. Enligt Aftonbladet är det nästa stora grej.

The Girls Of Florida sa...

Förresten, ha det så kul på Nalen.

Milla sa...

Hahaha! Jag älskar att han även har "egendesignade produkter" i form av kaffemuggar med tryck på.

Bar i hemmet var freeescht på 70 talet när folk skulle inreda sina "gillestugor"...

Andreas sa...

Haha.. i 17-års åldern eller så hade jag en några år äldre kompis som just hade flyttat hemifrån. Han hade en stor jävla bardisk som han köpt på annons. I sin etta på 25 kvadrat. Den tog upp halva rummet, men fan vad coolt man tyckte det var. Dock hade han inga sprithyllor så man fick dricka medhavda öl.. som vilken hemmafest som helst alltså, bara att man satt vid en bar medan han lekte bartender bakom disken. Minns att jag ändå tyckte det var ett rätt trist alternativ till att gå ut på riktigt (vilket var sjukt häftigt i den åldern när man inte kom inte in någonstans) - det fanns ju trots allt inga tjejer hemma hos honom, bar eller ej. Men coolt var det. Tyckte man då.

Anonym sa...

Alla fantasier är inte till för att realiseras.

-Luca

mikebike sa...

anonym: haha ja kanske det.

skogsjonas: alldeles för lite tid på surfning. hinner aldrig för att jag jobbar så in i helvete;) den här hittade jag av en slump. sökte på något helt annat och länkade mig vidare tills jag hittade den här snubben. då satte jag i halsen.

girlsofflorida: hahaha furutrend. fy fan säger jag bara. jag tror aldrig att det håller. ikea försökte ju med den för några år sedan men det blev inget som tur är. jag tror inte att jag kommer åka till nalen tyärr. men jag hoppas såklart att jag vinner ;)

mikebike sa...

milla: haha ja det är mäktigt.

andreas: haha ja en av kompisarna mognade inte i hjärnan så han skaffade också en bar när han flyttade hemifrån när han var 18. samma problematik där. han fick inte plats med sängen så han skaffade bäddsoffa. allt för baren liksom :)

luca: sanna mina ord!

Frida sa...

Håller absolut (!) med Anonym. Med tillägget att jag skulle säga 99 procent av alla flickvänner. För enligt mina beräkningar är det bara 1 procent som bär skinnväst. Så det så!

Marlene sa...

Ah.. han gjorde ta mig tusan en "Family Guy" i repris! Nu fattas det bara att hans fru lägger sig halvnaken på baren och sjunger i ren protest mot att diska glasen.

Mr Elway sa...

1% med skinnväst?? Är Skövde så jävla stort alltså... Trodde mer på en halv promille med skinnvästar.

Men vilken underbar sida, du har inte försökt lobba in en mindre variant av hemmabaren i renoveringen Mike?

mikebike sa...

frida: hahaha... ja fast 1% låter också högt. det trodde jag inte om kvinnan.

marlene: hahaha låter kul. jag har aldrig sett family guy. kanske borde.

elway: hahaha... ja det här skulle jag ju haft i rockärmen när vi bloggbattlade förra veckan. dundra in med en beställning av en fet hemmabar till vardagsrummet :)

Anonym sa...

Det ar inte helt ovanligt att ha en hemmabar i vissa andra lander, Min kompis som bor i Kapstaden har en fullt inredd Traditionell Engelsk Pub i sitt hus, med tillhorande oppna spis....och brevid poolen har han en hawiansk tema bar...

inte sa snyggt men valdigt praktiskt :-)

Andreas sa...

Anonym: Beror kanske lite på hur man bor också.. i en vanlig lägenhet blir det hela kanske lite malplacerat, minst sagt.

Daniel sa...

Finns i varje hem å hus här i Finland.

Miss Muffin sa...

jag vill att vi skaffar en tikibar här hemma nu. NU. och skinnvästar. det kommer matcha våra tapetklister+sand-väggar.

Kristina af Knusselbo sa...

Urk så gräsligt, det där är bara ett sätt att kamouflera sitt alkoholmissbruk, tro mig!!

Tyskar förresten! Tyskar har bar i sin källare - åtminstone hade de det på 70-talet. Då blev jag nerbjuden i en gräslig bar på tyska landsbygden, där det dessutom spelades marschmusik.

Linda M sa...

Tokballt.
Det skulle vända på världen, kanske skapa en begynnande revolution, om flera tänkte så här. Eller vafan tänka räcker inte, UTFÖRA is the shit.
Du skriver bra!

(^_^)

Caravaggio sa...

Jag har en nära vän som dekorerat sin tvårummare (i Tynnered) med en smäcker bar.

mikebike sa...

anonym: ok, om jag skaffar mig ett palats i kapstaden någon gång med pooler och grerjer så ska jag överlägga om jag kanske ska låta inreda en bar också. men då duger inte furu. då blir det elfenben för hela slanten. då skulle J bli glad.

andreas: tack!

daniel: du det kanb jag tänka mig.

muffin: sagt och gjort. nu har jag beställt.

knusselbo: shit. ja alla vet ju att tysktalande har en massa skit i sina källarutrymmen :)

linda m: japp han slår hål på begreppet "mycket snack och lite verkstad" :) tack tack förresten.

caravaggio: hahaha dekorerat. tynnered... fan vad jag hoppadet att du skulle säga vågmästareplatsen.

f i f f i. sa...

Mike, kolla här! Du kan shoppa ett alldeles eget.

http://www.blocket.se/vi/20029154.htm?ca=11_s