måndag, januari 26, 2009

Ljudnarkotika

Man vet att man börjar bli gammal när man blir upplyst av sin flickvän att ljudknark är "old news". Det var i alla fall helt nytt för mig.

Jag har fanimej aldrig hört talas om något dummare heller (iofs blev jag i ett svagt ögonblick nästan ilurad att en japan hade utvecklat ett program som kunde producera högfrekventa ljud som påverkade luktsinnet och att det skulle vara integrerat i nästa version av flash, men ändå). Det är tydligen något snille som kommit på att man kan mjölka studiemedlet ur den här generationens fjortisar. Genom att langa knark i mp3-format. Fatta hur mycket sci-fi det är.

Någon nisse har suttit hemma i sitt pubertetsosande pojkrum, smekt sin acne och plojat loss i något ljudprogram. Personen i fråga besitter troligen ingen musikalisk förmåga alls utan bara lyckats komma upp med något störigt jävla oljud. Däremot har den kreativa förmågan varit snäppet vassare för vips så fanns I-Doser, fyllt av "binaural brainwave doses". Man kan få vilken drog som helst i ljudformat. Är man sugen på kokain eller lsd, inga problem. Man kan till och med köpa sig en orgasm att lägga i sin playlist. Vilt och galet, smidigt och lagligt. Fan vad gött att kunna skjuta öronen fulla med heroin genom att bara trycka på play och luta sig tillbaka. Det borde inte krävas särskilt många iq-taggar för att fatta att det är båg och allmänt lurendrejeri på gång. Särskilt som varje dos bara sägs funka en gång. Engångsljud alltså. Jag vet inte om det är personen som kom på skiten som förtjänar gruppstryk eller de som faktiskt handlar.

Det fullkomligt kryllar av missnöjda tonnisar på nätet som lipar om att de inte kände nåt, trots att de suttit och lyssnat fokuserat på ett ambient ljud med ströande brussignaler i timmar, utan att känna av det där galna ruset som alla snackar om. Om någon känt av ett ljudrus någon gång så beror det troligen på att ljudet är så vansinnigt störigt att det utlöst någon slags aggressionskick. Eller så har kroppen tagit i med oändliga mängder placebo. Men tar det död på affärsidén? Nej då, då är det bara dags att landsätta boken med instruktioner om hur man gör för att förstå hur det funkar? Och den säljer som smör. Alla vill veta och ha chansen att lära sig det som inte går att uppleva. Så ska en slipsten dras!

Det är nästan så att jag blir imponerad på riktigt.

När jag idag satt och läste om skiten och förfasade mig insåg jga plötsligt att jag är ute två år försent. Och då får man ta i beaktning att ett internetår är jämförbart med tio vanliga.

21 kommentarer:

adde sa...

Ha ha ha, fan vilka sköna typer det finns där ute. Kul att man fortfarande kan bli överraskad!

Men känn dig inte ensam mike, jag har aldrig hört detta heller. Fast jag är visserligen äldre än dig, så det räknas kanske inte.

mikebike sa...

Adden: hahaha ja verkligen. vad skönt. det är vi old males ;)

Knicke sa...

Nej, det var nog det fånigaste jag har hört!
Fast folk tror ju på allt möjligt...(själv gick jag på den där j-la jackan!)

Nalle sa...

Jaha. Då är man alltså gammal...
Första nyheten om ljudknar som jag läst om (eller kanske hört)

Anonym sa...

Påminner mig om de gamla legenderna om att man kunde utvinna knark ur bananskal...

Robbelibobban sa...

Fast när man hör spektaklet Cromata, ja då vill man bara domna bort i ett rus fort som fan. Det kanske är så det funkar, att man hör ett störigt ljud och enda sättet att slippa det är att fixa på?

Joe Nice sa...

Läs det här fort med tysk brytning:

"|i|ii|iiiyyuuututuututttüüüüffele"

...kände du energin ;)?

Anonym sa...

Tja man kunde ju bli psykotisk genom att försöka se 3D-bilder i olika punktsvärmar på 90-talet (jag hatade det), så kanske finns det nån form av komplicerat mönster i stereo-ljud som kan ge mystiska upplevelser?, även om jag inte tror pellejönarna som håller på med det är så vetenskapligt lagda.

Yeahns sa...

Va? Jag är 10 år yngre än dig och således är jag ett barn av vår tid. Jag kan i princip följa Internets utveckling genom att undersöka min kroppsbehåring (hur det fungerar vet jag inte riktigt dock), men ändå har jag inte hört talas om ljudknark! Så ingen nöd på dig Mikebike..

Är ljuden någon skön duett med Basshunter och Crazy Frog-miffot?

Frida sa...

Jag är teknikdyslektiker. Och helt plötsligt glad för det!

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om det heller, snacka om markandsföring =)

Dock så är det ju inte första gångerna vi blir "brainfuckade". Tänker närmast på oljuden från "Friends in need" och Victoria Silverstedts lysande skivdebuter.

Allt går att sälja...

Johan I Majorna

Fröken Eko sa...

Bloggsurfar lite i största allmänhet och ramlade in här. Lär stanna ett tag...

Roligare än såhär har jag inte haft på länge ;)

/Fröken

30+ sa...

"smekt sin acne"

Ännu en av dessa oförglömliga liknelser som gjort Bloggfrossa till den succé det är. Jag kan med lätthet föreställa mig hur det ser ut. Det sker med fingertopparna, på ett försiktigt pillande vis.

Spader Ess sa...

Är inte detta en variant av Techno? Fast det var mer musik som man måste knarka för att stå ut med!

mikebike sa...

knicke: haha sorry för jackan. ja ljudknark är så jääävla dumt.

Nalle: japp så är det.

anonym: haha i kungälv gik ryktet att det blev hasch av de där torkade banansträngarna.

robbeleibobban: kanske det kanske.

joe nice: hahaha. ja jävlar vilket rus.

anonym: japp minns skiten. sålde gt när jag var liten. satt i trappuppgångarna och glodde på söndagsbilagornas 3d-bilder. stirrade och stirrade till ögonen krampade för att få se den där delfinjäveln eller någon bil eller skit.

yeahns: haha fan vad gött. nu känns det bättre.

frida: det är bara att gratulera.

johan: hahaha.

fröken eko: du anar inte hur kul jag tycker det är. tack.

30+: hahaha... ja fan jag fnissade till själv när jag såg den bilden framför mig. jag är så väldigt tacksam när mina läsare tycker samma grejer som jag är kul... och när jag får veta det. det är askul.

mikebike sa...

spader ess: kan nog vara, kan nog vara. :)

Anonym sa...

En ny gratissida. Det är ju ganska svårt att samla poäng i de gamla, eftersom i princip alla redan är medlemar där. Men inte på freestreet, här blev jag den 117:e medlemen(!?). Man växlar in poängen mot presentkort på t ex presenttorget, Nelly och Calirots(enda sajten där du kan få presentkort på Caliroots.)

Registrera dig på FreeStreet och få 25 startpoäng av mig.

http://www.freestreet.se/?r=117

Fox sa...

Snälla- raljera över det här, för jag orkar inte.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=762&a=472734

Wolfe sa...

Går uppslagen om iDozers i cykler eller? Jag påträffade dom förra året (även om själva effekten är gammal).
http://indacell.blogspot.com/2008/08/knarkljud.html

Henrik sa...

Sjukt kul! Jag gillar att man måste köpa svindyra hörlurar för att det ska funka också (fast jag tvivlar på att Apple och Zennheiser betalat dårarna för att få reklam).

Ozjeppe sa...

Som någon halvt nämnde - kan man lura på folk "Crazy Frog" och mobilringsignaler i form av slickande hundar, så kan man lura på människan vad fan som helst...