söndag, januari 18, 2009

Idioten från Nordpolen

Tidigare i veckan såg jag ett klipp från TV4:s morgonprogram där Jenny Östergren (min nya hjälte) intervjuade sångaren i Nordpolen, Pelle Hellström. Sedan har jag sett klippet minst tio gånger till. Jag kan inte smälta det. Pelle Hellström försöker så förtvivlat desperat uppräthålla någon form av väligt kissnödig indiekredd, men misslyckas ominöst och framstår istället så uppenbart utvecklingshämmad. Rätt igenom intervjun har han ett extremt provocerande ansiktsuttryck som ser ut som en blandning av ansiktsförlamning och att någon kört upp en pinne i rumpan på honom. Han beter sig som ett litet arrogant svin och jag grips av en stark lust att stänga in honom i en liten trång garderob och sänka ner den i en stor pool med bajs.

Han beklagar sig över recensioner, både positiva och negativa, eftersom det är ett obehagligt fenomen som han inte riktigt kan förstå. Han vill inte svara på några frågor om sin musik med motiveringen att han inte vill förstöra upplevelsen för lyssnarna. Rakt igenom intervjun sitter han bara och tittar frågande i vad jag misstänker är ett försök att verka svår. Något som misslyckas och istället framställer honom som retarderad. Enda gången masken nästan faller av är när Jenny nämner Fredrik Strages lovord. Men bara nästan.

Vad är hans problem undrar jag. Och vad i helvete är det han försöker sig på? Han har ju uppenbarligen tackat ja till att vara med i det där morgonprogrammet. Det är inga konstiga frågor som ställs men ändå verkar han så sjukt besvärad. Jag har svårt att tro att någon satt en gevärspipa i munnen på honom för att få ett deltagande och han måste rimligtvis ha sett på tv någon gång under i sitt svåra indieliv. Till slut får Jenny nog och hintar ganska tydligt om att det börjar bli läge för det lilla aset att kamma sig. Omedvetet har jag då hunnit bli ganska nyfiken på vad det är för underverk Nordpolens musik är, med tanke på den masssiva arrogans han ändå lyckas leverera, när det plötsligt är dags att lysssna/se på ett litet klipp.

Det jag får se är två killar som kör lite falsksång och provar rökmaskinen. Nothin fancy kan jag säga. De låter fanimej exakt som tusentals andra små spinkisar med banddrömmar i replokalerna runt om på landets ungdomsgårdar. Det är riktigt jävla skitvärdelöst så jag kan inte hålla mig för flabb. Jag idiotskrattar rakt ut. Där sitter en kille som blivit hög av sin hybris och drygar sig värre än Keith Richards i folklig morgon-tv. Det är så jävla fel. Att Jenny eller hennes programledarkompis inte bara plockade fram sin livrem och började prygla huden av honom i direktsändning är ett mysterium. Jag skulle verkligen vilja fråga dem hur svårt det var att hålla sig. Ganska svårt skulle jag tro.

På slutet skipas så äntligen lite rättvisa. Jenny outtar att hon hört att Pelle har ett udda förhållande till mat. Han gillar inte mat (hallå CEPE!?). Hennes kollega brister ut i hånflabb (jag gåshudsnjuter). Pelle vrider nervöst på sig. Här hade det varit så lätt för honom att neka, säga att han visst äter som alla andra, men icke. Nä, för det lilla indiemongot är inte så mycket för det här med mat. Uppenbarligen är han trögare än lovligt. Eller så försöker han bara hålla uppe någon form av jävligt löjlig destruktivitetsmyt, något som Jenny plockar upp snyggt som fan när hon drar en paralell till Ian Curtis självmord vid 23 års ålder. Det är så bra. Men killen fattar ingenting för han är en idiot. En tvättäkta skitskalle.

Lova att titta på klippet. Det är fem minuter långt men det är en fem minuters njutsam aggressionsuppladdare. Det är asroligt men samtidigt vill jag hämnas på honom för han är ensam ansvarig till att hjärnan ställer till med en ultrafet utlösning av stresshormon i min kropp varje gång jag ser klippet.

SE KLIPPET HÄR! >>

90 kommentarer:

Johan C sa...

Det är bra. På dem bara.

Förmodligen första gången för dig ;-), men jag har bestämt mig för att formellt rekommendera din blogg på http://ekotank.blogspot.com/2009/01/utvalt.html

Robbelibobban sa...

Vilken jävla flöjt! undrar vem han fick Christer Petterson tröjan av?

dee sa...

stackarn hade ju bara ingen koll, på nåt, känns som nån skivbolagsprodukt, och när han ska förklara vad dom pysslar med så vet han uppriktigt inte, för att han är i princip inte inblandad i nåt...

Anonym sa...

ha ha! din jävla svennenolla. i dagens dn handlar en artikel om nordpolens integritet. gå in och läs! och låt sen din avundsjuka lysa igenom ännu mer i nästa jävla blogginlägg, det är ganska kul att läsa. om än lite sorgligt...

E-S sa...

Jag kan inte sluta skratta! Tack för ett mycket trevligt och dessutom mycket träffande inlägg! Hade det inte varit för dig hade jag förmodligen aldrig fått se detta oerhört underhållande men samtidigt lite läskiga inslag, som jag hoppas inte är ett riktmärke om var världen (läs: ungdomen) är på väg.

Caniggia sa...

Haha! Vilket ärkemongo! En supermupp! En sådan som hittas längst ner i de retarderades gottepåse! Att de sedan var äckligt bedrövliga också rent musikaliskt, och inte bara i tankeverksamheten, gjorde det hela till en ännu större fars!

Underbart inlägg ännu en gång mike!

Nemo sa...

Så oerhört nedslående. Än en gång står det klart att mänskligheten inte är skapelsens krona, utan dess bak-och-framvända keps.

Det är samtidigt svårt att förstå hur detta kan vara på riktigt.
Eller "indgör" (förslag - nyord: indgöra = vara konsekvent mot allt, säga nej hela tiden och inte tycka nåt är bra) han sig bara?

Om det här är paw riiktiit så förstår jag inte hur Pelle tog sig till studion, kom upp ur sängen och fick kläder på kroppen.

Anonym sa...

"jag idiotskrattar rakt ut" och "exakt som tusentals andra små spinkisar..." fan vad äcklig du är. obehaglig, jag ryser... /anna

FinKille sa...

Orkade ca: 1 minut av youtube klippet. Det blev förmycket helt enkelt. My God!!
Dock underbar läsning.

Anonym sa...

här är en länk, då jag antar att ni inte prenumererar på dn. ni läser antagligen aftonbladet (där dom förövrigt hyllade nordpolens intervju igår. tyckte det var en bra motvikt mot lets dance etc...)

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=875042

efter att ha läst artikeln är det bara att konstatera att ni helt enkelt tillhör den kategori människor som ska lyssna på linda bengtzing, ni tillhör det såkallade packet.

Anonym sa...

Instämmer helt i E-S inlägg här ovan...tack Mike :)

/ L

Jag, AnnaKarin sa...

Svennenolla hellre än dumdryg?
Ja du Mikebike, med tanke på alla finfina kommentarer du fått på dina som vanligt realistiska och mycket klarsynta iakttagelser, får mig att ana att det inte bara finns EN idiot i Nordpolens insnöade värld.
Keep up the good work.
=)

jansson sa...

Herregud.

"Vi har varit ute tre dagar i rad nu, så vi är rätt slitna"

Mmm, det är hårt med turneliv.

Ho Chi sa...

Det var tamejfan det roligaste jag sett i år!
Man märker verkligen att programledarna insett vad det är för stolpskott dom har framför sej redan när intervun startar, vilket ju bara gör det hela ännu bättre. Och förstå vad pojkspolingen måste vara sliten efter hela TRE dagars turnérande med dålig kosthållning, men det kostar ju som bekant att ligga på topp, hehe..
Tack Mike, ikväll kan jag somna lycklig!

diana sa...

Det bevingade ordet "Bajsnödig" fick plötsligt en djupare mening.
Ps. Skrev precis ett inlägg om en käftsmäll på 3:ans spårvagn. En rapport från verkligheten och typ på din bakgård. Eller i närheten i alla fall ;)

Yeahns sa...

Jovisst är det kul och han verkar ju allmänt borta, det är väl dock en medveten strategi (som DN-artikeln nämnde). Jag gillar heller inte musiken men har fått berättat för mig att texterna är ganska destruktiva, ångestfyllda etc så där finns det möjligtvis en förklaring till hans beteende.

Sen så är det inte lätt att glida runt på ett skivbolag som ägs av indiesveriges två största idioter som i princip vägrar att uppträda live eftersom musik endast är perfekt från studion.

Snygg logga har han dock!

Henke sa...

Haha, pretto är bara förnamnet. Snubben borde ta en lektion av Magnus Uggla. Kolla in den här intervjun från -77. Där kan man börja snacka om artistisk integritet.

Anna sa...

Åh herregud... "Jag trodde inte att det här spelades in, så det var därför jag inte sjöng på riktigt, liksom."

Anonym sa...

Jag hör, ser och tar in vad du säger, jag skrattar när jag läser, men får lite ont i magen när jag ser klippet. Tror du att han gör sig till? Kan det inte vara Concerta? Alltså att killen har adhd och neråttjackar på Concerta? Det var ju nå´t fel på honom. =/
//Milla

Skogsjonas sa...

Klockren analys av ett äkta miffo. Nordpolen. Jo jävlar.

mikebike sa...

Johan C: tack så mycket. det är jättekul och jag blir glad.

Robbelibobban: hahaha javisst är det en chrille-p-tröja. det var det ernda jag gillade med killen.

dee: mjae, känns inte riktigt som han har hunnit bli en skivbolagsprodukt ännu.

anonym: kul att varje gång det ska gnällas så ska det vara anonymt. jag har läst artikeln i dn. och så vad?? Intervjun i tv4 morgon har väl inget med integritet att göra. Om han värnar om sin integritet är det helt idiotiskt att tacka ja från början. han gör bara bort sig som en pajas. i artikeln pratar de bland annat om lars winnerbäck som inte talar med media alls. det är fine. det är ett val. will oldhams säger att han hatar intervjuer i intervjuer (som han troligen är kontraktsbunden till att göra i pr-syfte). han tar tydligt avstånd. jag tycker det är grymt med attityd och jag gillar dryga artister. det är asunderhållande. men den här pelle hellström har ingen stil alls. han känns bara jävligt dum i huvudet.

avundsjuka?? hahaha tillåt mig flabba. jag är verkligen inte avundsjuk. jag skulle aldrig palla ett så hårt turneliv där man är borta tre dagar i sträck. sån tär på en. sedan lät de riktigt rötna med.

e-s: tack själv.

caniggia: ja, fan vad kasst det lät. man har hört det så jävla många gånger förr.

nemo: nä och inte riktigt varför han gjorde det. om han inte vill prata om sin musik med media är det väl bara att ge fan i det. vad trodde han att de skulle snacka om?

anna: äh. skärp dig. du behöver väl inte överdriva :)

finkille: då tycker jag du ska prova igen. det är sjukt roligt.

anonym: oj du verkar brinna för det här. är det pelle själv mån tro? jag har läst den artikeln. det har ju inte ett skit med saken att göra. varför var han där överhuvudtaget. jag hade respekterat om han sa dra åt helvete jag pratar inte med journalistsvin... men att tacka ja och sedan sitta och inte vilja svara på nåt är bara idiotiskt.

L: åh tack!

annakarin: nä det finns säkert många :)

jansson: hahhahaha ja herregud vilken turné.

ho chi: hahaha ja vad skönt. sovv gott.

diana: ahh det måste jag kolla in.

yeahns: hmmm jag tycker inte att han visar nån större integritet faktiskt. isåfall hade han väl fan inte tackat ja till morgonsoffan i tv4. han kunde ju lika gärna tacka ja till allsång på skansen då också ju. om han ville visa attityd hade han kunnat göra det på ett mycket koolare sätt. detta sög ju bara. han framstod ju bara som en praktidiot.

henke: haha, japp ska kolla.

anna: hahaha ja det var sjukt roligt. där tappade han allting. precis all heder.

milla: jag tror bara han försöker sig på något han inte kan hantera. vill han vara dryg mot journalister så får han fan ta i mer än så :)

JAC sa...

Det måste vara jobbigt för honom att dels bli påkommen med att sjunga falskt för att han inte trodde att de spelade in, även om kamerorna rörde på sig. Men han måste vara förvirrad efter tre dagars turnérande... Har du sett trummisen på ztv-klippet, btw? Han är om möjligt mer bort än stackars nordpolen...

http://www.youtube.com/watch?v=Hstg_P0lIgo&feature=related

Andreas sa...

Dock är hans skiva jävligt, jävligt bra, idiot eller ej..

mikebike sa...

Andreas: Om Strage säger det och nu du så måste det ju nästan ligga nåt i det :) Jag får ta och lyssna på hela plattan. Men jag tycker att han får ta och jobba på attityden lite. Om han ska vara dryg och jävlig i intervjuer får han banne mig börja tacka nej till morgon-tv och liknande.

Anonym sa...

Jag hoppades innerligt att Jenny skulle fällt någon riktigt dräpande kommentar efter att dom visat den patetiska videon. Jag kunde nästa höra Jenny säga:
"- Ja, det där var ju rätt mediokert."

Det hade varit TV!

Kanelen sa...

Jag får god lust att ta ut min rökabstinens på ungjäveln.

Sydpolen sa...

När ens musik inte talar för sig själv får man väl hitta andra vägar att intressera potentiella skivköpare. Suck vilken patetisk nolla.

Spader Ess sa...

Ahh, så skönt. Antar att snubbarna vill vara nya tidens Kent, men hamnar någon stans nedanför Man in Band. Man in Band har ju åtminstone humor.

Blygisens betraktelser sa...

Gah!

Hade precis återhämtat mig från mitt hemska humör, och skulle till att rösta på dig idag, men vd möts man av? Kan ngn vänlig själ säga hur man skall göra, jag fattar då inte det.

Du får min röst för alla dessa sanslöst roliga inlägg du skrivit under åren, och för att du verkar vara en riktigt hygglig prick. Inga konstigheter. Du är värd det.

Så, åter till Stora bloggpriset. Har jag missat ngt? Är det bara jag som inte fattare hur man skall göra?

Tack på förhand.

Fiction sa...

Åh. Herre. Jävlar.

Jag vill kaskadkräkas det lilla aset i ansiktet och hoppas att han fräts bort från jordens yta. Vilket jävla praktmongo!

Sedan kommer vi att få stå ut med alla dessa nykissade människor som hyllar hans genialitet och integritet. Killen är ju bara fel i huvudet! Finns ingens om helst integritet i den lilla pojkkroppen. Hade han haft det på riktigt hade han inte ätit alls och låtet oss andra njuta av följderna.

Jag HATAR överpretentiösa dumhuvuden!
Ibland förstår jag varför mobbing ens existerar.

Marre sa...

Sjukt bra klipp, vilket jävla krossmongo. Hur fick han tillträde till morgonsoffan?

Men Mike, hur f-n kan du utse Jenny Östergren till hjältinna? Nigga please! En värra latte/brommamorsa utan vare sig talang eller något vettigt att säga får man leta efter.

Anonym sa...

håller med anna, du är vidrig. även dina läsare verkar vara ett gäng jävla sverigedemokrater. hetsa upp varandra till något mer konstruktivt, jävla pöbel.

Anonym sa...

Han sjunger ju ungefär lika "vackert" som Håkan Hellström.

Anonym sa...

"Pessimistisk realist på 32 sura år. Jag gillar verkligheten trots alla dess brister. Gillar att älska den, gillar att hata den. Detta är min ventil som ger min hjärna goda nätters sömn och ett hjärta som kan slappna av. Jag vill beskriva min blogg som en mikroskoptitt på den där näven jag och många andra så ofta knyter i fickan." Haha! din jävla nolla. och man blir inte hyllad i alla tunga tidningar om man låter som tusen andra band. du tror dock att du kan avgöra det på ett 10sekunders klipp från en repetition

Anonym sa...

Nja jag förstår inte riktigt varför folk retar upp sig på det här. Ung och osäker kille som vill verka lite cool. Vi har väl alla varit där. Sen att programledarna blir provocerade det säger väl mer om dem än om honom.

Anonym sa...

ung och osäker kille som vill verka cool? han är för i helvete nordpolen! producerad av tough alliance, ska på turne med sebastien tellier, han är sjukt hyllad för sin genialitet, ber tv4s ytliga attityd dra åt helvete etc etc. jag tror precis att du förmisnkade honom en aning. han är ju faktiskt trots allt nya broder daniel, även fast de flesta på denna blogg antagligen föredrar coldplay. det är pöbeln vi har att göra med här, glöm inte det. dom gillar sånt här, lever för sånt här, så dom har nåt att klaga om i fikarummet på "jobbä".

Anonym sa...

Jahapp, då har man tydligen blivit Sverigedemokrat med...

Nä, ni som nu känner er sårade och upprörda över att Mike inte gillade er idol, var inte ledsna. Det går över (jag lovar). Hoppas bara ni bokmärker den här sidan så ni, om ett par år, kan läsa hur arga och upprörda ni var över ett pop-band som ni antagligen inte kommer att komma ihåg att ni ens lyssnat på.

PS - Jag är inte homosexuell på något sätt, men jag hade kunnat tänka mig att straffknulla Pelle på grund av hans dryga sätt. Då hade han fått något ångestladdat att skriva musik om. Och definitivt inte vilja prata om i TV. Bara för att konkretisera grabben lite.

30+ sa...

Hade det inte varit ganska skönt om EMD lagt sig till med samma stil?

"Hörru Danny, med succén från din nya singel Tokyo, ska du lägga av från EMD nu?"

"Nä alltså, jag gillar inte att prata om min musik."

Åsa sa...

Otroligt roligt!
Fast jag tycker lite synd om honom av någon anledning.
Men när de spelade lät de som något hämtat ur filmen G.

Anonym sa...

så du är inte sverigedemokrat? okej, då gissar jag på kristdemokrat eller folkpartist. troligen folkpartist. möööjligen moderat. iof så talar din undertryckta homosexualitet för kristdemokrat.

ursäkta mitt klassförakt i tidigare inlägg, men ni spär ju verkligen på alla fördommar man har

Anonym sa...

danny skulle aldrig säga så! han är jätte söt!!! nordpolen är ju jätte dryg. bra blogg inlägg! keep up the good work! ;)

Anonym sa...

*sniff, sniff* [vädrar prövande...]

Jag kan konstatera att kissdoften från indietalibanerna skiljer sig en del från EMD-fansens.

Det är en kissdoft med bättre stavning men också med en intressant bouquet av kränkt geni tillsammans med toner av att veta bättre. Passar bra till rökta rätter och också till sena vickningar med stulna låtar och budgetladd.

Fast jag tror det var roligare när EMD-kisset flödade...

Kalla Kåre

Anonym sa...

STOR diggar din blogg!

Kolla garna in min http://blogg.aftonbladet.se/28278.

Skriver om min nya vardag som bangkokbo!

/Fru Bangkok

Emma sa...

Helt sjukt roligt inlägg och så j-a träffsäkert. Stackars förvirrade Nordpolen, som varit på turné i 3 dagar nu....puh! Måste vara tufft, när man inte äter eller vet vad för musik man spelar..

Anonym sa...

Anonym @ 1:28 PM, varför är du så upprörd? Ta ett steg tillbaka och läs allt från början. Alltsammans är ju roligt!
Vill du inte att det skall vara roligt så blir det inte bättre av att du skriver arga kommentarer på en humorbaserad blogg. Då blir det ju det hela faktiskt ännu roligare. :)

Maja sa...

försent att rösta till stora bloggpriset? tyckte det var krångligt att hitta vart man skulle rösta, segt internet...
om det går skriv en länk här..?

Anonym sa...

hehe jo det är väl en humorblogg kanske, hoppas verkligen det!

Anonym sa...

Nya Broder Daniel... pffft!

Om detta är killens största hit så har han en bit kvar.

http://uk.youtube.com/watch?v=6gaWtHoBNHA&feature=related

Låter ju exakt lika pissigt som hans producenter Tough Alliance.

/A

Anonym sa...

emma, vilken charmant överlägsen ton du har. väldigt klädsam.

"inte vet vilken musik man spelar?" är du korkad eller skämtar du?

Anonym sa...

nya broder daniel enligt dn, sydsvenskan och svd i alla fall... visa lite respekt mot tough alliance, snälla...

redbanner sa...

Tack Mike för att du tillför mer dynga i mitt liv! Jag hade aldrig ens noterat detta miffo om det inte vore för dig!

joas sa...

TACK! tror jag, fast nu ligger en känsla av irritation också och gror..
ha ha, vad kommer alla konstiga männniskor ifrån?!?

ullis sa...

Hahaha fyfan vilket jävla pretto-as. Det är fint att en related video har överskriften "CP-varning i morgontv" som uppenbarligen handlar om honom.

Inte kan äta? Vad inte kan äta? Man -måste- ju äta. Usch. Mest pretto jag någonsin sett tror jag. Så jävla bra att programledarna inte bara tar det iaf :D

joacim sa...

OM det vore så VÄL att flarntratten VAR från Nordpolen... Eller Norra Polen...
Men du har massa poänger, och Jenny ger honom några av de bästa poängerna.
Du brukar ju kalla folk bajsenödiga... Denna killen/ufot hade kanske något annat i ampullen som du oxå skrev...

Keep it up!

Kort sa...

Jag har aldrig haft mycket över för Nordpolen, tvärtom har jag tyckt musiken varit värdelös även fast den borde falla mig i smaken, men den där intervjun gjorde faktiskt att han steg lite i grad hos mig. Det är nog få artister som vill vara med i något trist nyhetsprogram som dessutom är på morgonen men i Sverige har man inget val då sådana program är allt vi har. Till skillnad från andra länder som har talkshows på kvällarna osv.
Att han betedde sig som han betedde sig kändes på något vis bara rätt. Däremot är det förvånande att programledarna inte kan tackla det, inte ens lite. Man tycker ju de borde fått någon form av utbildning i hur man intervjuar svårintervjuade människor, men så är det ju ett värdelöst nyhetsprogram också där det verkar som varenda jävel fått en batong i röven. Den enda som är en aning avslappnad är väl Bengt Frithiofsson men så har han antagligen dragit i sig en flaska vin eller två innan sändning också.

Jag tänker dock inte vara som andra här i kommentarerna och kasta skit på dig. Dels för jag inte förstår poängen i att göra det, men främst för inlägget fortfarande var humoristiskt och klockrent som alltid, även om jag då inte direkt höll med.

Mikaela sa...

Klockrent välskrivet och klockrent rakt igenom som vanligt.

Grovt Initiativ sa...

anonymen där i mitten har rätt: ung osäker, vill verka cool (det absolut roligaste är att anonymen efter som battlar bara bekräftar vidare med andra exempel på unga osäkra som vill verka, fast kanske lyckas vara, coola). inte minst har han ju pratat i intervjuer om rätt rejält med blyghet och social fobi. har lite vittnesmål från gamla klasskamrater till honom på det också.

men even so. tacka för helvete inte ja till en sån här intervju som så uppenbart ska komma att ge dessa frågor.

Andreas sa...

Han har ju uppenbarligen satt sig själv på nån form av piedestal och verkar se världen från det perspektivet. Jag förundras som alltid över att allt gnäll alltid sker från anonyma personer. De hittade även till mitt inlägg när det enda jag gjorde var att visa klippet och rekommendera ditt inlägg. Det gjorde mig till ett äckligt svin.

Jag säger heja mikebike för hans kamp emot idioterna!

Emma sa...

Fy fan vilken jävla idiot! Du skriver väldigt träffande om de känslor som uppstår när man ser klippet. Baaah!

Anna sa...

Jag tänker mig att om jag hade varit några år yngre och mindre cynisk så hade jag gillat den här killens attityd och musik... Nu känns det bara som att jag ser igenom allt, men hur kan man veta om det är jag som har rätt eller om han verkligen kommer gå till eftervärlden som ett geni? Den som lever får se...

Erik sa...

Haha, jag älskar folk som blir upprörda över andra åsikter, du har onekligen lyckats bra med det, kul är även att dom inte vågar stå för det. Lycka till i din kamp mot elitpopens vassa armbågar.

Ps, för att bli hyllad av tidningar behöver man inte vara ett geni, det räcker med att sjunga falskt o skriva svårt, musiken i sig är inget vidare viktigt uppenbarligen. Ds

Blygisens betraktelser sa...

Jag kan iaf säga att jag håller inte med dig alls här, Käre Mike.


Men skrattade så jag låg dubbelvikt åt ditt inlägg gjorde jag, kollade sedan filmen och -nej, gör inte så stora ögon som du gör! hahahaha

(snarare du som är rolig här hehe)

Margherita sa...

"Nej, vi äter ju inte så mycket när vi är ute på turné ... och vi har ju varit ute i TRE dar nu, så man börjar bli ganska sliten"

Tre dar?! Tattaleliiiteeen!!

TinaLinaTiny sa...

Många upprörda stämmor här. Som någon redan skrivit; det blir så mycket roligare då! :P Älskar bloggen, btw.

30+ sa...

Bloggfrossa är som bäst när diverse populärkulturella fenomen avhandlas och följden blir kommentarer in absurdum.

Underbart.

Sandra Gustafsson sa...

Nä. Jag fixade inte att se klart.
Men underbar kommentar av Jenny, när hon ger honom ett litet tips.
Iofs kanske hon skulle ha gett honom tipset efter sändningen...

storebror sa...

Att lyckas göra musik betyder långt ifrån att man har alla hästar i hagen...

Caravaggio sa...

Jag måste inflika att hans skiva är fantastisk. Att han sen sitter närmast paralyserad gör ju att han framstår som lite egen. Men det kanske är det svarta om man ligger på Sincerly Yours. Det finns en gammal intervju med TTA från Sonic där en av killarna bland annat ber journalisten att bilderna på när dom spelar tennis inte ska ha några bildtexter för att dom ska få tala för sig själv eller nåt sånt.

Vem är förresten Jenny Östergren att börja läxa upp honom om vad som lönar sig respektive inte lönar sig för ens karriär när man gör tv-intervjuer? Det känns lite som när någon ur Sveriges förnämliga sportjournalistkår började raporteringen från nån presskonferens med orden "Sveriges 30 bästa sportjournalister fanns på plats för att se...". Hur viktig är man egentligen för en musik-/idrottskarriär om man skriver för Sportbladet alternativt sitter i en morgonsoffa och frågar varför folk inte gillar mat...

Anonym sa...

Om sisådär femton år så kommer detta klipp att tas upp på listor över 'roliga klipp från det bajsnödiga 00-talet'. Exakt som någon skrev att det går att dra paralleller till Magnus Uggla som skulle vara svår och kool i sin ungdoms fagraste vår, dvs för 30 år sedan. Och vi fnissar åt det nu.

Så fel att vara med i en intervju när man inte vill, inte har nåt att säga och deras tänkta publik tittar alldeles säkert inte på Morgonsoffan. Inget att imponeras av musikaliskt och knappast nåt genidrag från pr-killen på skivbolaget. Varför är de med och kör en 'Yeah-yeah-wow-wow'-Martin dumdrygstil?

Tack Mike för roligt klipp, nu måste jag vidarebefordra det till mina vänner:)

//Maria

Anonym sa...

Haha, du framstår något mycket mer dum i huvudet än Pelle. :)
Jag gillar inte Nordpolens musik, men den här intervjun var ju dålig nästan enbart på grund av att de som intervjuar honom är värdelösa intervjuare.

tove sa...

TACKTACK! äntligen en till som ser att kejsaren inte har några kläder på sig.. du nämns därför i min bloG

http://helvetestratten.blogg.se/

Artistic sa...

Åh, vad glad äjag är som ägnade dessa fem minuter åt klippet. Hsn skulle man tryckt in i en kanon och skjutit av rätt in i en bergvägg. Eller tänk att "katapulta" honom nånstans bara.

Anonym sa...

Du som skrivit bloggen verkar vara ett svin, lika mkt som er som gillar inlägget. Det är ju helt sjukt och man blir ju helt matt av att läsa om alla som lovordar mobbningen. Programledarna beter sig som två pantade tonåringar, sen börjar de mobba honom. Att de inte kan hanterara situationen är helt klart. De börjar t o m insuinera om självmord ... fy fan vad dåligt. Helt obegripligt att Jenny inte blivit mer kritiserad än vad hon blivit. Hennes beteende visar dock hur osäker hon blev och vilken liten, liten människa hon är.

mikebike sa...

anonym: nya inneordet verkar vara "mobbing". Nu är det mobbing så fort man dissar någon. Jag tycker inte att jag är ett svin... inte mer är honom om man jämför hur han betedde sig i intervjun.

Anonym sa...

Jag måste nog säga att alla de här små glinen som blir så upprörda och lämnat "tuffa" kommentarer är faktisk roligare än klippet. Att ett halvtaskigt lokalband som Nordpolen får lite 15-minutes of Fame är ju inte så konstigt och att de sedan tror att de är rockstjärnor är juganska normalt, många popsnören tror ju att de är något för att Strage hälsat på dem. Men att någon bryr sig o att de blir kritiserade är ju skitkul!
/Hector

Jacobi sa...

"Asså... vi sjöng inte på riktigt där..." (!)

Viktor sa...

Vad han sågas sönder och samman... Stackars kille

Aiy sa...

Hm, säger jag.

Inte mobbing av bloggaren. Eller av er andra. Men oförståelse. Rakt av. Och ni skulle känna er pinsamma om ni visste. Allvarligt. Grabben har Adhd. Jag är helt övertygad. Har haft ett ex, också musiker dock ej artist som betedde sig på detta konstiga och hundra andra, för oss normala människor, sätt. I kombination med mano-depressivitet blev han i stunder både känslosam men samtidigt begrep han inte alls hur han uppfattades av andra och han kunde också säga saker som fick en (mig) att sjunka genom jorden för att det lät som hon han trodde att allt kretsade sig kring honom och han försökte göra sig till en dålig parodi av "svår konstnär". Trodde det var ett skämt första gången. I nästa ögonblick var han, jag lovar ett geni. På flera plan. Men framstod ibland som helt efterbliven.

Så arg och frustrerad och provocerad som jag var under alla år tror jag aldrig att jag varit någonsin i mitt liv. Men idag vet jag bättre. I dag, tio år efter att vi avslutade vårt minst sagt knepiga förhållande och han gått en mycket destruktiv väg, så vet han. Han har fått diagnoserna Adhd och Mano-depressivitet. Och är under utredning för flera. Förut hade jag kunnat skriva under på det du säger Mike-Bike, men idag är jag långt ifrån lika tvärsaker. Förstår dig och allas reaktioner dock. Men.

En CP-skadad spasmiska rörelser och drägglande sluddrande tal, eller en med Downs syndrom skrattar man inte åt. Det syns och vi vet att det är en sjukdom. Men Adhd och Asperger mfl bokstavskombinationer tar tusen olika skepnader i åter tusen olika variationer och det kan vara oerhört svårt att avgöra om en människa har dessa diagnoser eller bara "spelar dum". Som sagt, med mina erfarenheter idag, kan jag inte vara lika tvärsäker.

Sen, musiksmaken är ju som bekant som baken, delad. Jag gillar inte denna killes musik och tycker inte den säger mig någonting, men jag har inte lyssnat mer än det som visades i klippet. Fast genren gillar jag inte överhuvudtaget.

Anonym sa...

Nja, känns väl som du överreagerar lite här. Vet inte om jag tycker han är så jävla provocerande (eller "samtalet" så jävla upphetsande för den delen). Kommentaren om att han är utbränd motsv. efter tre dagars hårt turnerande måste dock sägas hålla världsklass, ironisk eller ej.

Anonym sa...

Tycker han gör det bra (ok, förutom de 3 dagarna...). Det känns mer som hon vill vara en s.k. "sossekärring"... Hon vill vara pk, präktig och "normal"... Trist mao.

Isabella och Minnas pappa sa...

Haha. Så jävla trist han är!!

Torsten sa...

Det var väldigt vad upprörda alla verkar.

Själv ser jag bara en misslyckad intervju.

Alla är inte bra på allt och killen i "Nordpolen" är uppenbarligen inte bra på att sitta i morgon-TV.

Och programledarna är uppenbarligen inte bra på att vara programledare.

sanna sa...

hahahaha EXAKT så!

sanna sa...

Det finaste är när han säger att han "försöker att ta hand om sig". Underförstått: fast hans själ är lika svart som Ian Curtis och fast han inte tycker om mat.

Åh gud, man ryser ömsom av välbehag ömsom av obehag.

Anonym sa...

Halvtaskigt lokalband? Måste ni skylta med er ignorans? Kollar ni bara på idol och läser aftonbladet eller? Nordpolens debut är ju bara den mest hyllade och uppmärksammade sen håkan hellströms... Ni kanske känner till håkan hellström? Han har ju varit med på allsång på skansen. Jag tror dom sitter och skrattar gott åt ert hat och avundsjuka.

Men det är tur att ni finns ändå, det är ju ni som får sverige att gå runt, white trash. Ni får sveriges vardag att gå runt, medans nordpolen ger liv åt helgerna.

/patricia

Anonym sa...

Att ni blir så provocerade när någon tar sig själv och sin konst på stort allvar är ju tragiskt. Och att ni är lite avundsjuka gör ju inte saken bättre kan jag tänka mig. Här kommer en person som lever på sin musik och som får synas i tv, och så ber han alla dra åt helvete. Och detta leder bara till ännu mer uppm'ärksamhet och han blir kallad den nye dylan etc etc. Förstår att det sticker i ögonen på er. -A

Jonte sa...

Det är tack vare såna rädda typer som du och Jenny som det finns mobbing i skolorna. Låt killen vara lite annorlunda. Hennes jobb är att läsa färdiga frågor på sina jävla laptop, sedan sitta och se bra ut. Att du blir så provocerad av honom säger ju en hel del om dig. Han är ju grym som vågar vara sig själv. Vet inte om du är en riktig mobbartyp men såna som du borde bara ha en fet ...

Anonym sa...

xxxxxxxxxxxxx
x
x
xx
x

x
x
x
xc
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
xx

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

x
x
x
x
x
x

x
x

x
x
xx
x
xx
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

x

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

x
x

x
x

x
x


x

x


xXX
får!

Anonym sa...

Att de flesta här inte inte gillar Nordpolen är hela grejen. De är inte för alla. På samma sätt som mensa bara är för vissa. Men kämpa på ni. Har ni tur för ni en härlig personlig och trevlig intervju med Charlotte Perelli i allsång inom kort. Och se till att skruva upp när hon bränner av Hero. Gåshud? Jag nej, ni förmodligen.
Mvh

Robert sa...

Hahaha, lika omtalad som Håkan Hellströms debut?? En göteborgsspoling som inte tagit en ren ton på hela sin karriär. Hans debut gled mig precis lika obemärkt förbi som "geniet" i Nordpolens musik. Om du ska jämföra med någon värd att jämföras med ta åtminstonde någon som är bra, typ Joni Mitchell eller nåt.

Nej, jag är varken sosse, moderat, kds-are, homosexuell eller en dansbandsfantast. Bara jävligt trött på bajsnödiga prettomongon. Om det sedan visar sig att han är manodepressiv och/eller har adhd, så vet jag av personlig erfarenhet att den miljö han minst av allt behöver är den destruktiva dito han talar sig så varm om.