tisdag, januari 13, 2009

Guldbaggegalan

Glodde på guldbaggegalan igår. Fattar inte varför jag utsätter mig för det varje år. Alla dessa galor hela tiden. Dassigare gala får man dock leta efter. Inte ens TV4 hade gjort det sämre. Risig programvärd (Johan Glans har verkligen tappat allt), Krystade utdelare, torftig, urvattnad och tillrättalagd underhållning. För att inte tala om så bajsnödigt tråkiga vinnartal att jag fick lust att spontanlavettera upp hela den svenska skådespelarkåren. Börjar det inte bli lite väl långrandigt när varenda jävel, år efter år står och håller en tackdragning och specar ner precis alla som varit med och gjort filmen och några till. Regissören, producenten, fotografen, klippmongot, scriptan, statiskter och ner till pryo-eleven som gratisjobbade med att bära sladdar. Fy fan vad jag skiter i det. Kan de inte bara säga tack till alla som jobbat med filmen och sedan säga nåt kul? Lite mäktigt mellansnack.

Orkar inte se (och framförallt höra) Persbrant gå upp en gång till och släpa sig igenom sin skit. Han borde väl ha vana nog att hitta på något lite mer underhållande vid det här laget. Jag saknar ett moodyson-utbrott eller något i den stilen. Sällan har jag skådat något torrare än den filmarbetande publiken. De såg nästan ut att kunna självantända närsomhelst. Det enda som var kul var att se hur Torkel Peterson hårdhatade Johan Glans när han gång på gång försökte skoja till det med lite homoerotik och göra sig rolig över Patrik 1,5.

15 kommentarer:

Caravaggio sa...

Ja, fy fan vad dom känns uttjatade. Jag sitter bara och väntar på att dom ska börja köra hela galan på Text-tv istället. Man sitter i godan ro och tittar på nån mer eller mindre kvalitativ måndagsunderhållning så kan man gå in med jämna mellanrum och se vam som tagit hem priser utan att behöva lyssna på vilken tacksamhet dom känner till sina föräldrar.

Tackar vet jag Oscarsgalan där man då och då bjuds på klassiker som Roberto Benigni http://www.youtube.com/watch?v=8cTR6fk8frs och Jack Nicholson http://www.youtube.com/watch?v=y7dDK-YbrNo

Nemo sa...

Alla galor som handlar om att kissa på sig av nepotism, yrkesmässig inavel och annat skit är ju bara att totalvägra.

Det enda jag tyvärr lycktas se som toppar var när SVT skulle fira sig själv och sina 50 år i etern. Va? En filmad personalfest.

Samma skit här. Tre filmer som roterar om varandra. Inte ens "Årets insektsspillning" klarar de av att dela ut.
Den skulle givitvis gått till Colin Nutley för hans säreget flaxande kalkonstuvning "Angel"

Då hade åtminstone drivkraften "skadeglädje" funnits som morot för att breda ut fetröven i soffan...

adde sa...

Nu blev jag glad. Äntligen har jag tydligen lärt mig något, för jag såg inte en enda minut av det där!

30+ sa...

Tack dataspelen, som räddar mig från televisionens fördummande budskap.

Jag såg guldbaggegalan för några år sedan och det låter på din beskrivning som att det blivit värre. Vilket jag inte trodde var möjligt.

Lägg ner!

Jag, AnnaKarin sa...

Ni äär ju bara för roliga, att få äran att läsa era tankar o utfall gör verkligen min dag till vad den nog aldrig varit förr! För en som mig, som tvingades genomlida denna sega o skandalfria tillställning tillsammans med en baggegalanfrälst mormor, där inte ens Robert Gustavsson orkade vara kul på sitt lilla pubertalt larviga sätt, får ni som dagenefterrecensenter det hela att framstå som en enormt mycket roligare och mera upplyftande händelse än den kändes i går.
Om dessa galor för inbördes beundran resulterar i utlägg som era, Heja heja, fler fler!!
Tack!

Ps/Vågar jag fråga vad ni tycker om årets uppställning i Stjärnorna på slottet? =)

mikebike sa...

caraaggio: ja oscarsgalan är den minst kassa av galor kanske. text-tv är fan en riktigt bra idé.

nemo: haha ja detta var ju en filmad personalfest också på sätt och vis.

adde: det är bara till att gratulera.

30+: jo då det har blivit sämre. det blir mycket sämre för varje år som går.

mikebike sa...

annakarin: det har jag ju redan skrivit om:)

Baronessan sa...

Jösses vilken tur att jag slapp se skiten. Nu känns livet lite bättre...

mikebike sa...

baronessan: haha ja det förstår jag. ibland krävs det inte mer.

egarcia sa...

Nemo:
säreget flaxande kalkonstuvning, hahahahahahahaaa, dagens roligaste!

Lasse B sa...

Tyckte dokumentärmiffot var lite underhållande. Och då menar jag inte filmens huvudperson eller transan utan den med blicken i marken mumlande personen till höger. Men så var de polare med Moodysson och då klarnade allt. Jösses.

Pernilla sa...

Jag noterade också Torkels hat. Men alltså tråkigare programledare än Johan Glans får man leta efter med ljus och lykta. Att publiken inte ens ville artighetsskratta gjorde situationen ännu mer outhärdlig. Gud vilken blek kopia av Oscarsgalan Guldbaggegalan är.

jennie sa...

Ja en torrare publik utan självdistans får man ju leta efter och längst fram satt som sagt Torkel som en stark representant för att man inte får skoja om dessa viktiga människor och deras verk!! Herregud, varför kan de inte bara bjuda på sig själva? Tycker dock att Glans gjorde ett bra jobb med tanke på detta..:)

The Girls Of Florida sa...

Varför i hela friden är alla tacktal så förbannat tråkiga, namnrika och skitnödiga?

Björne sa...

Vadå Persbrandt en gång till? Det var ju hans första bagge!