söndag, januari 04, 2009

Don't blame it on the last beer...

Igår var jag ute ur lägenheten. Det var skönt. Jag kände mig fortfarande inte bra alls, men med nyårsafton färskt i minnet var de små feberslängarna och kroppsvärken inget hinder.

Vi åkte till Alingsås för att titta på deras konsthall. Den var skit. Det var bara ett rum med lite crap i. Konstintendent hälsade artigt och sedan punktmarkerade han oss. Det kändes att han ville diskutera utställningen. Jag antar att det inte händer alltförmycket under en dag på hans jobb. Själv skulle jag bli helt tokig om jag var tvungen att gå runt där hela dagarna. Vad det var för utställning? Fråga inte mig. Bajsnödigt är bara förnamnet. När jag stod och tittade på en lapptäckesvirkad madrass som låg på golvet med två sopborstar ovanpå stod snubben mindre än en halvmeter bakom och väntade på reaktion. Det var absurt. Hela situationen. Jag var på gränsen att brista ut i ett vulgärt gapflabb men lyckades hålla det inom mig och skyndade ut igen. Det var tur. det hade varit förnedrande för oss båda.

Vi tänkte att när vi ändå är i Allingsås så kan vi lika gärna passa på att fika också. Det har ju snackats om kafékulturen där. Vi kom till "Gårdscaféet". Det var skit. Bryggkaffet smakade mer lakrits än lakrits. Inte ens på en sunk-kina som haft kaffet på plattan i tre veckor smakar kaffet så uselt. Servitrisen var lika sur som kaffet och suckade som att jag förstörde hennes liv när jag beställde en bit brocccolipaj. Hon var hetsig och dryg mot alla. Jag kände att det åt på mig. Finns det något jag verkligen hatar så är det människor som jobbar inom serviceyrken trots att "serviceinriktad" är ett lika främmande begrepp för dem som molekylärbiologi är för mig. Jag skulle troligen själv bli ett riktigt grishål till kafébiträde. Därför jobbar jag heller inte med det. I övrigt kom 99% av allt ätbart från "Delicato". Så mycket för den kafékulturen.

Vi åkte hem igen och konstaterade att vårt första möte med Alingsås gav oss intrycket att det är en riktig skitstad. Men vi kan ju ha fel. I slutet av januari kommer vi tillbaka för att kolla in Elisabeth Ohlson Wallins "In hate we trust". Vi får se efter det.

Väl hemma igen kände jag mig pigg och vi bestämde oss för att det skulle vara trevligt att dricka lite öl, så vi gick till Klubb Indiean på Ritz. Det var mycket trevligt. Roliga människor och riktigt bra musik. Idag ångrar jag mig dock. Det susar i öronen och jag har jobbiga febersvallningar igen. Jag har gått tillbaka två dagar i mitt tillfrisknande. Jag borde nog ha skippat den där sista ölen. Fast egentligen undrar jag varför det alltid är den där sista stackars ölen som får klä skott för hela bakfyllan och alla dess kval. Det är inte rättvist. I retrospektiv kan jag konstatera att jag borde ha skippat allihop.

18 kommentarer:

RANA sa...

Jag är lite kär i ditt sätt att formulera dig. :-)

mikebike sa...

rana: tack. det är väldigt roligt att höra ska du veta.

Anonym sa...

Skulle snarare tro att det är den första ölen som orsakar fler öl som orsakar baksmälla......eller? ;-)

Madame Z

mikebike sa...

madame z: ja så kan det ju mycket väl vara. Har aldrig tänkt i den banan förut :)

Blygisens betraktelser sa...

Käre Mikebike.

Det är väl kombon gubb-ångest och ångest över att ha lämnat Ryssland ensam hemma sådär, kanske? ;-)

Jenny sa...

du har rätt, det är the solarium. ingen blir gladare än jag om du ondgör dig över det!

Anonym sa...

Lovar att det är en helt okej stad. Var god försök en annan dag.

Stina sa...

Ni måste valt det absolut sämsta cafeet i A-sås!
Det finns många mysiga med GOTT kaffe och goa mackor och annat smaskigt.
Gårsdcafeet, är det det som ligger längst in på en gård mitt emot ett "shoppingcenter" eller vad man skall kalla det?
Finns andra ;)

mikebike sa...

blygisen: käre blygis. ja du har allt lite rätt där tror jag. så är det nog.

jenny: haha fan det lät så bekant. jag blir deppig varje gång jag går förbi och ser alla stora tomma ytor där nån läderhudad jävel brukar sitta bakom disken och dricka juice. frågan är om de haft någon kund än? öppna solarium i majorna. det luktar pengatvätt.

anonym: tips tack!

stina: japp du har helt rätt. please ge mig några heta alingsåstips inför mitt nästa besök är du snäll. lovar att återkomma med uppdaterad bild.

Andreas sa...

Är alltid lika förundrad över varför man öppnar ett café om man inte vet ett skit om hur man gör gott kaffe. Jag menar, även vanligt bryggkaffe kan bli jävligt gott med rätt bönor och styrka. Inte blaskigt mellanrost som får stå på plattan i timmar. Blir så trött.

Who sa...

Såg en utställning av Elisabeth Ohlson Wallins i somras.
Very nice!
Sa Who

Spader Ess sa...

I anslutning till sjukdom skall endast destillerade färgade drycker passera läpparna. Whisky, konjak eller Rom är vad doktorn ordinerar.:-)

Caravaggio sa...

Gud nej, Alingsås är ju världens bästa stad på hela jorden! Jag kan inte komma på nåt dåligt med den. Fast den ska nog göras i väldigt väldigt små doser och av dessa små doser ska nog åtminstone 90% utgöras av besök hos folk man känner. Då är det en kanonstad.

Cliff Hanger sa...

Nej, skyll inte på sista ölen. Det är ju uppenbart efter att ha läst ditt inlägg i sin helhet att det är Alingsås fel att du blev dålig igen.

Linus sa...

Jag har fikat en del genom åren i Alingsås och jag måste säga du lyckades välja det i särklass sämsta caféet. Brändaste kaffet, drygaste personalen och vidrigaste maten. Söker du dig till irritationsmoment eller attraherar allt misslyckat dig? :)

Testa Coffe House nästa gång, ligger på Nygatan mitt i.

Anonym sa...

Coffee House är en mysig hit!

mikebike sa...

okej. coffee house. första tipset. fler tack?

A-K sa...

Nästa tur till Alingsås Mike, så går du till Ekstedts Bageri och café och fikar. Litet ställe men absolut inga delicatokakor och trevlig personal.

Vågar du lyda en gammal Hisingsbos råd?