tisdag, december 02, 2008

Hej vardag!

Nu ska jag strax gå hem för dagen. Eller gå hem och gå hem. Vi ska till Ikea, för vilken gång i ordningen har jag ingen aning om, och köpa hyllor för att rymma ett mindre bibliotekssortiment. Vi håller på med totalrenovering hemma. Ett projekt som kan suga livslusten ur de hårdaste av själar. Det innebär att det kommer bli för sent att laga middag hemma och att vi därför kommer bli tvungna att dra till med en måltid i socialrealismens allra kargaste landskap. Ikeas egen resto. Jippi!

Frågan är om jag inte ska passa på att ta ett glas rött också för att riktigt pynta tragiken med bajs. För ja, det är sant, Ikea har utskänkningstillstånd. Och för att skruva upp nivån ännu ett snäpp, föreställ er att man vanligtvis inte tar bussen dit utan åker bil. Det betyder (beroende på vilken inställning man har till rattfylla såklart) att den som kör rimligtvis inte kan festa till det med något vin (såvida man inte åker dit när de öppnar och inleder med en stadig vinfrukost och sedan kör en heldag bland hyllorna). Kan det bli mer tragiskt?

Det skulle väl vara om en hel familj sitter och fjälar i sig köttbullar och häller i sig vino. Inklusive barnen.

17 kommentarer:

Anonym sa...

eftersom vi köpte kök där så fick vi....... 500 bagis att tjacka mat för.... ;/

det är fan top nothch att ta familjen till VÄsterhus jämfört med IKEAs mathak

Donny Hedlund sa...

Det vore väl etter värre om folk gick runt och letade Billybokhyllor med ett plastglas fyllt med vin i handen. Sen blir ett par lite för överförfriskade och genast har vi en äktenskapskris i utställningskök nr. 4

SE sa...

En bättre idé vore att smälla upp en sportsbar (eller annan manlig förteelse) istället, där herrarna kan sitta o ljuga medans damerna är ute och spanar in lampor.

30+ sa...

Skjuta upp inne på IKEAS mugg slår nog det där med vin i reston. Sen komplettera horse-festen med att däcka under förvirrade och aggressiva former på sängavdelningen.

Baronessan sa...

Har aldrig tänkt på att man kan locka gubben med rödvin i ikea-serveringen. Risken är kanske at han blir sittande där...

Åsa sa...

Finns Västerhus fortfarande?!

mikebike sa...

pedro: hahaha vilken treat. har ni krubbat upp hela femhunkan nu då? låt mig gissa kötbullar?

donny: jag vet inte. jag tycjker nog bilden av ett deppigt par med vin i restaurangen tar det mesta.

se: jag vet inte det jag. fylla missbelåtna medelålders män måste vara det värsta som finns.

30_: spot on! hahaha skjuta upp inne på ikeas toa. det räcker där. behövs knappast komplettering. du toppade kan man säga.

baronessan: haha ja vem vet.

åsa: finns västerhus. skämtar du? det stället kommer aldrig dör ut. Majorna har för många alkisar för det. snacka om stabilt inkomstflöde de har :)

Oskar... sa...

Haha, jag har minsann genomfört en veckas prao i detta tragikens näste, och besitter därmed en del insiderinformation!
..eller näe. Det var mest skitjobb, förutom i kassan där man verkligen fick den där påtagliga bambakänslan. "-Hur många köttbullar? ..Jaså du gillar formen på köttbullarna. Kul för dig. Nej, jag vill inte veta att du fått det draget från din mormor"

Varje dags utmaning var att tjacka till sig så mycket choklad från deras förråd som möjligt. Intressant indeed.
..som sagt. Tragikens högnäste.

Anonym sa...

Roy Andersson hade tokrunkat till en filmscen bestående av en hålögd julhandlare som sitter på IKEAS resturang med en portion isterband framför sig, med darrande hand sträcker sig efter ett glas med rödvin. Stoj och skrik omkring - snowjogging sulor som halkar till i klick med tappad rödbetssallad. Bricklunchen tappas i backen....Missären är på max - allt detta ackompanjerat till låten "Crying game" ......

/Wolfram O´boy

Mando Plahnik sa...

Jag har upplysningar angående plankstekar så viktiga att jag måste nedskriva dem i dagens kommentarfält. Enligt en bok passerade nämligen restaurangen Mando (plankstekens högborg), redan 21 juni 2006, siffran 546220st, således långt över de cirka 300000st som någon påstod. För övrigt kan det vara värt att nämna att det var källarmästaren Tore Wretman under sin tid på förnäma Stallmästargården i Sthlm som smyglanserade planksteken. Denna bakteriella händelse ägde rum redan 1958. Det var dock inte förrän 1962, då Wretman hamnade på perakällarens s.k. "backficka", som den hamnade på menyn som ett stående inslag. Så nu vet vi! Ja, jag har nog för mycket fritid... :)

mikebike sa...

oskar: minnen :)

wolfram: haha fin scen du målar upp.

mando: fan vad fint. om ikea är tragikens högborg så är bloggfrossa allmänbildningens ;)

el guapo sa...

"Kill Yourself" fanns det en låt som hette med S.O.D. Ett töntigt hobbyband, som bland annat Scott Ian från Anthrax var med i. Genomgående kassa, men en del bra riff.

Caravaggio sa...

Tänk på vilken belöning det är att få sitta i godan ro och snickra på sina byggsatser hemma sen. Som att leka med lego fast lite bättre eftersom man får ta fram sin verktygslåda.

Hoppas du klarar dig helskinnad från middagen och framför allt kön när man fått sin bambabricka och väntar på att få betala. Dom minutrarna man står och väntar på att få göra det tillsammans andra människor som av en eller annan anledning valt att dinera där är ju helt klart med på Topp %-listan över vad som utlöser okontrollerat Falling Down-beteende.

Daniel sa...

Så nu e det spritförsäljning på sveriges stolthet nu oxå - så att folk ska handla mer eller? Jisses, säger finnen.

Anonym sa...

Fan va nice blogg! Kolla in denna vettja, www.tortyrkammaren.blogspot.com
och säg vad som tycks :)

Anonym sa...

Hmm.. jag vet inte. Är det inte lite mer tragiskt att möblera sitt hem med samma IKEA-möbler som mijoner andra människor också har hemma, än att äta där. För övrigt så är frågan om du åker till Hisingen eller Kållered, Mike?

mikebike sa...

anonym: kållered för helvete! vad tror du om mig egentligen :)