måndag, november 10, 2008

Tysk recension

Idag publicerade Tyskungens sin minst sagt gedigna recension av Bloggfrossa.

Jag måste säga att jag känner mig både stolt och lite illamående. Han lyckas pricka in många punkter så spot on att jag ryser. Bortsett från att han tror att jag åker femmans spårvagn och att jag skulle ha något emot mina bröder och systrar i Masthugget så har jag egentligen ingenting att tillägga. Kanskemöjligtvis en uppmaning att inte läsa allt så bokstavligt. Det blir roligare då.

Det faktum att Klaus faktiskt den senaste veckan har plöjt igenom min blogg från början till nu är bara det värt en applåd. Samtidigt är jag lite rädd för den bild han måste ha fått av mig. Jag framstår inte som en så bra person. Med all rätta. Jag har inget bra försvar.

Samtidigt har han förstått att man inte ska läsa min blogg i ett svep. Sånt får man ha romaner till. Jag vill att min blogg läsas som en mikroskoptitt på den där näven som de flesta av oss brukar knyta i fickan då och då.

Till sist vill jag passa på att välkomna alla nya läsare. Hoppas några av er stannar kvar.

Över och ut

20 kommentarer:

Miss Muffin sa...

Det kan vara den finaste och bästa recension jag någonsin läst.

mikebike sa...

haha... det tycker du.

Anonym sa...

citat: någon form av rätthaveristisk anarkokommunistkapitaliskt: slut citat.

inkl div stavfel så har han ju en sned poäng där. Jag är övertygad om att han trycker upp handkräm i dajmen varje dag. + är jävligt avis. Mvh/exilväschötten

Anne sa...

Grattis till vinsten, den var välförtjänt!
Btw så var det jag som nominerade dig, har läst den här bloggen i ett par månader, om än anonymt.

S sa...

Många, även jag gillar dina inlägg om Danny. Antar att du missade veckans avsnitt av "Världens härligaste män"?
Annars hade vi väl fått se ett nytt inlägg om denna fantastiska man som tydligen tillhör denna stolta skara av härliga karlar. Killen benämns som en tryggve, en svärmorsdröm som alla damer vill ha...

Daniel sa...

Trots allt e du världens bästa bloggfrossa.

mikebike sa...

exilväschötten: jag hajjar inte?

anne: Vad kul. och tack så mycket. hoppas du fortsätter läsa.

s: Haha nej du det missade jag... eller missade och missade jag tycker hela den programidén smakar brunt. haha en som alla damer vill ha. det är kanske den där miljonen kvinnor som är skapta för den där miljonen män som uppenbarligen vill ha ihop det med LR.

mikebike sa...

daniel: tack!

Bwana sa...

Jag fick tips om din blogg via Prankmonkey som tipsade till Tyskungen som tipsade om Bloggtoppen. Resultat: Jag följer Bloggfrossa men inte Tysken...

:)

Maja sa...

Äh, den recensionen. Glöm den! Det har jag redan gjort, var verkligen inget vidare.

Anna sa...

Grattis antar jag, men jag har faktiskt inte förstått Tyskungens storhet (efter "Att stalka Alex Schulman", den var kul) och hur tungt hans åsikt väger. Kanske är nått internt bland bloggare? Han hade ju sina 15 minuter sommaren 2007 men du har levererat stadigt i över tre år och det väger tyngre för mig. Inte för att det pågår nån tävling om vem som är bäst av er alltså. Absolut inte.

/En som gillar långa blogginlägg om de är välskrivna. Och som aldrig skulle yttra "fan vad du är neggig/bitter" så länge den som skriver är intelligent och har humor. Eller, make that never punkt.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Anna: Jag tror att du fått allt om bakfoten. Jag tycker ju att det är bra. Svinbra faktiskt. Kolla betygen din dåre!

Hellre 15 minuter fame än inga alls. Typ. Fast man skriver ju inte för att bli känd. Inte jag åtminstonde. Jag skriver för att det är kul. Precis som du läser för att det är kul.

Om du dessutom läst de tio andra recensioner och metoden bakom dem så hade du nog kopplat ännu mer. Men du är välkommen tillbaka till Tyskungen när du vill.

/Klaus

vaxpropp sa...

Har ett tag försökt hitta en blogg värd att läsa, men det enda jag hittar är jobbiga bloggar om mode. Gav nästan upp hoppet, men så hittade jag din. Tack för att för att du fyller min vardag med intelligent och vettiga inlägg!

mikebike sa...

bwana: vad kul med en ny läsare. jag menar det. varje ny läsare är värd mycket för mig.

maja: men jag tyckte det var kul som fan att bli recenserad. sitta på andra sidan för en gångs skull.

anna: askul att du gillar min blogg. verkligen. jag har inte följt klaus så länge men jag är imponerad. jag tycker han är bra. och det var kul att bli granskad. han har verkligen gjort ett hästjobb. att stalka alex shulman har jag inte läst men det låter skrämmande likt en blogg jag hade funderingar på att starta. ska kolla in den.

vaxpropp: ja och jag är glad att du har hittat hit. verkligen.

Magnus sa...

Grattis!

Spader Ess sa...

Massor med grattis!

Agnes & Co sa...

"Jag vill att min blogg läsas som en mikroskoptitt på den där näven som de flesta av oss brukar knyta i fickan då och då." Ovanstående mening var fan den bästa programförklaringen jag läst någonsin. Den borde du ha i titeln. Bra jobbat. Fortsätt så.

Anonym sa...

Är sedan några månader totalt hängivet fan av din blog, no limits.
Humor, ekvilibrism och intelligens big time!
Självklart att du tar högsta poängen och vinner Klaus´s respekt!!
GRATTIS!

Anonym sa...

Ja, visst är du bra! Faktiskt så bra att jag precis som någon annan skrev inte lyckats hitta någon annan blogg att följa på samma sätt som din. Och jag har verkligen letat. Ibland är det kul att kolla sidorna av de som kommenterar, men jag har inte fastnat för någon än.

Hoppas du fortsätter ha kul när du bloggar!

/adde

Lena sa...

Men det e ju samma inlägg hela tiden egentligen.

Gnäll på något samtida/Gnäll i affär/Spårvagn

Skitnödiga metaforer/liknelser

Avsluta med att du inte gjorde ett skit åt saken