måndag, november 24, 2008

Internetfenomen

I helgen tittade jag och J på det där idolprogrammet för dansband. En del ser riktigt jävla störda ut, vilket påminde mig om allt sjukt som finns i världen, som i sin tur ledde oss in på ämnet "internetfenomen". Jag brukar själv alltid vara hopplöst sist på bollen när det gäller nätfreaks men förr eller senare så råkar de komma i ens väg. Vare sig man vill eller inte. En regel som tydligen inte gäller riktigt alla.

Det visade sig att J aldrig hade varken sett eller hört talas om den sjuka tysken String Emil (jag vägrar länka). Mocklis henne får man väl säga. Samtidigt var det mäkta förvånande. Det brukar alltid vara hon som berättar för mig. Sett allt. Hört allt. Långt före mig. Men inte den här gången. Jag sa till henne att googla och pang så var vi inne på otäckingens egen hemsida. Brrr... fy fan, vi rös i kör.

Första gången jag såg honom satt han på en åkgräsklippare i stringkallingar och jag fattade direkt att den här killen knappas har alla åror i båten. Jag försökte förtränga honom och lyckades ganska bra. Några år senare hamnade jag av misstag på hans sajt igen och nu hade han utvecklat sin nisch och börjat slå mynt av sin paradperversion (att fota sig själv i de mest obskyra stringkallingar som skapats) genom att sälja fan t-shirts, muggar och annan merchandise. Och folk köper. Det är på riktigt stört. Jag antar att det inte blir riktigt lika ball att springa runt med en String Emil-tisha när det väl kommer fram vad han stashar i sin källare. Nu hade han dessutom rakat av sig sin "Manta fahrer" (tysk benämning på hockeyfrillan som är sprunget ur den frisyr som var mest poppis bland ägare till svenneferrarin Opel Manta när det begav sig) och börjat posa framför sitt vapenskåp. OMFG, killen har ett vapenskåp!? Någon mer som får Travis Bickle-vibbar?

Jag tror att String Emil är en farlig jävel. Utöver ovan nämnda detaljer så har han något riktigt galet i blicken. Något som instinktivt gör att jag i ett parti pest eller kolera lätt skulle föredra att sova över hos Fritzl före en SWAT-teamsbevakad fika med Emil. På en av bilderna halvligger den jäveln och äter äppelmos direkt från sin thong. Det toppar det mesta skulle jag vilja påstå.

J blev så blixtförbannad att hon nästan vrålade att hon spontant fick lust att avliva honom. Ganska stora ord för en tjej som duktigt betalar in medlemsavgift till Amnesty.

22 kommentarer:

BéatriceBeaBeata sa...

Fan ta dig. Han hade fallit långt in i glömskan och där kommer du och plockar fram honom. Gahhhh. *sudda sudda sudda* Sånt där gör man inte om man bara inte...

Jo tjena sa...

Nejnej, inte skriva om honom! Den fasanfulla bilden hade precis suddats bort i min hjärna och så kommer du och plockar fram den!

optikerdotter sa...

borde inte han få livstid för förargelseväckande beteende? eller de kanske inte har något som heter så i tyskland?

mammabecka sa...

Hej där! :) Kul att tävla mot dig igen. Tänkte bara meddela att Rix Fm har ringt mig 2 ggr och frågat efter en viss Micke, hehe. Kanske ska maila de ditt nummer eller något? Ha det fint :-)

Lycka till i tävlingen.
Kram

mikebike sa...

beatrice: haha ja detsamma sägert jag. det var inte min mening att komma på att han fanns (finns).

jotjena: hahaha ja... såg du äppelmosbilden? brrrr

optikerdotter: när det har de helt säkert inte men det måste bryta mot någon konvention som kan få honom fälld.

mammabecka: haha detsamma. misstänker att det blir du som plockar hem detta. men man vet aldrig. hahaha varför har de ringt dig? ja nu har de ringt mig med iaf. lycka till du med. vi hörs.

Anonym sa...

Deutche kraft?

Mike du vet att du måste se om han kan bli ännu värre. Ge honom ett par veckor.


-Luca

Vitriol sa...

Man vet att man sett för mycket när String-Emil inte ens får en att höja på ögonbrynen längre.

Känner mig som någon form av internetveteran nu.

adde sa...

Den där gamla raden internet ger alla möjligheten att dela med sig till alla användes på 90-talet i positiv bemärkelse.

Nu vet vi bättre.

mammabecka sa...

Haha! Det tror jag verkligen inte ;) Det är ju hela 12 tävlande kvar, så jag är riktigt nervo just nu och kommer att vara fram till fredag. Har dessutom aldrig vunnit en tävling, trots att jag deltagit i ett antal stycken, så det känns ganska långt borta just nu. Men jag säger, som jag såg att du också skrivit till någon, just att vara med och tävla är en stor grej i sig - att vinna är inte lika viktigt, men skulle vara kul :)

Jag vet inte varför de har ringt faktiskt, de kanske tror att du är min pappa? *asg* Tänker på det här med att bli ung förälder som ofta tenderar att gå i arv. Nejdå, de hade väl gjort en miss helt enkelt.

Ha det fint!

Andreas sa...

Hur har de fått tag i era nummer?

Fredrik sa...

Ahh, det goda var ju dock att man fick uppfriska din gamla hockeyfrossa sida. gott som plåster på det mentala såret som skapades.

Pow sa...

What the..

Bote sa...

Jösses... förstår att du vägrade länka :-/

Anonym sa...

Jag har alltid gillat din blogg, men jag står inte ut med en del särskrivningar som du envisas med.

Fan t-shirts? String Emil?

Kom igen.

Samuel sa...

Vet inte om jag törs kolla!? Dina beskrivningar räcker gott och väl för att ge kväljningar..

Anonym sa...

"Några år senare hamnade jag av misstag på hans sajt igen..."
Av misstag. Hur går det till?

Fredrik sa...

Stör mig på folk som stör sig på särskrivningar

Janne Bond sa...

Jag stör mig på folk som stör sig på folk som stör sig på särskrivningar.

mikebike sa...

luca: veckor??

vitriol: ja när han känns gammal... då är man själv vet

adde: så sant.

mammabecka: haha ja kanske var det så... eller så är adminiustrtationen inte spitzenklasse på rix :)

andreas: jag fck ett mail och blev ombedd att ringa upp.

fredrik: hur gjorde du den kopplingen?

pow: japp säger detsamma.

bote: ja ni är såna jävla googlers allihopa ändå :)

anonym: ja jag envisas verkligen med att särskriva String-Emil... åhh vad jag envisas. det är min livsmission. och jag skiter i gemener i kommentatorsfältet. ett jävla slarv är det på mig. det måste verkligen göra dig topp tunnor. men hur fan hade du skrivit ihop fan t-shirts? det heter ju så.

samuel: nej du behöver verkligen inte kolla.

anonym: haha nä det är sant. men det lät bättre så.

fredrik: ja det kan tyckas vara ganska så litet i sammanhanget.

Janne Bond: Och jag stör mig på folk som inte går på toa när de är så uppenbart skitnödiga.

redbanner sa...

String-Emil är en fin gammal klassiker. Tack för informationen om frisyren. Nu känns Opel Manta (som vi brukar skämta om här hemma) om möjligt än mer fel.

jackie sa...

Vilken fin blogg! kolla in våran, en av sveriges populäraste bloggar! http://www.pixation.se/blog

anonym7 sa...

ohh la la..., Är det nån mer än jag som får "transan i När Lammen Tystnar" vibbar?