torsdag, november 27, 2008

Ett tyskt prispaket

Så kom då den efterlängtade presenten till slut. Den som utlovades till vinnaren (moi) i Tyskungens bubblartävling.

Det var med lite nervositet jag lämnade över pappersavin till postombudet på hemköp i Majorna måste jag erkänna. Tillbaka fick jag en fullspäckad XL-påse ur Postens förfrankerade sortiment. Jag skyndade hem. Förväntningarna var redan höga men höjdes ännu lite mer för var steg som tog mig närmade hemmets hank och stör.

Jag hann fundera kring om det skulle finnas obsceniteter i jiffypåsen. Jag rös av tanken att den kanske rymde en gagball de luxe eller kanske Stefan Holms guldtröja. Vilket som hade varit en jävligt otäck present. Men jag kunde pusta ut. I paketet fanns vad vissa skulle kalla för en förrådsrensning men som jag väler att kalla ... nåt annat.

Följande grejer ligger nu på mitt köksbord:

*Game&Watch-spelet Squish (mint condition och om det funkar blir jag faktiskt riktigt glad).
*Jävlaranamma-cd:n Falmskarm (med oskönt goagöbbiga låtnamn som "Lö" och "Boots mot pung")
*En stilig slips anno 73 (Tillverkad på slipsfabriken "Atlas design" ett stenkast från mig, äntligen har den hittat hem igen).
* Wulffmorgenthaler seriestrip (en delfin säger till en liten flicka: "Är det din mamma!? Henne skulle jag jättegärna knulla med! Kan inte du ordna det åt mig? Din pappa behöver inte veta nåt. Jag ska bara fixa henne lite snabbt i alla hål".)
* Teletubbies-dvd.
* Presskopior med avsnitt 4-7 av programserien Hjärnstorm.
* Ett begagnat presspass till Rockbjörnen.
* Diktsamlingen "Kärlek och uppror" (med unikt och snuskigt efterord av Klaus själv).
* Startdiskett till windows 98.
* En blå pokermarker.
* Ett styck kattreflex från vägverket (sitter redan i Juiorettes parkasficka).
* Två välspelade vinylsinglar (Sha Boom och Midi Maxi och Efti)
* Gröngölingsboken (med knattarna, självklart äger jag redan ett ex, så den är det fritt att lägga bud på)
* En halv tub räkost (med tuschbudskapet: "Ollad")

Till sist innehöll paketet en Samsung u700 mobiltelefon. Den ser väldigt fin ut, startar som den ska, men displayen är trasig efter att den i sann tysk vrede blivit kastad i väggen. Det intressanta var löftet om en telefonlista med c:a 200 kändisnummer (varav 50 som jag skändat på ett eller annat sätt i min blogg, tex bröderna Rongedal och Alex Schulman). Dem skulle jag kunna ha riktigt jävla kul med. Jag ser framför mig ett sidoprojekt. Busfrossa.

Så om någon fiffig pojke eller flicka vet hur man drar ut data ur en halvtrasig mobil så utlovar jag en finfin kompensation.

P.S.
Tack Klaus! Det var en jättefin present. Verkligen en värdig vinnarpresent. Möjligtvis är jag lite besviken på att du snålade ur med räkosten (vaffan, en halv tub liksom) men annars har den potential. Du är en störd störd man. Jag gillar dig.
D.S.

P.S.
Hoppas du blir riktigt jävla känd någon gång, då vet jag en som kommer göra sig en sjuk hacka på eBay.
D.S.

21 kommentarer:

Wikan sa...

Om du vill ha ut numrena borde väl det lättaste sättet vara att plugga in den via USB i datorn och använda Samsungs PC-Studio att backa upp med, borde ju synka hyfsat. Vill du vara mer hardcore kan du gå igenom manualen och lära dig alla genvägar och aktivera blåtanden, markera alla kontakter och skicka dom till en annan mob...

http://www.samsung.com/se/support/download/supportDown.do?model_nm=SGH-U700B&mType=UM&vType=L&disp_nm=SGH-U700%20EVO

adde sa...

Ha ha, grymt! Va spännande det måste varit att öppna den! Provade du verkligen den ollade räkosten? Tänk om han har ollat allting?

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Mikebike: Adde har en poäng där.

;-)

Milla sa...

Perverterad som jag är så tänkte jag att skriva "ollad" är lite för övertydligt, han måste ju ha ollat allt! Hmmm...

Livet är som rysk roulette, men jag skulle inte hälsa på dig i hand i dag inte ;)

Anonym sa...

Är du helt säker på att det inte finsn några kopplingar till Bader meinhof kring de tyska relikerna du fått?

Man måste buga för en halv tub med texten ollad. Nu tvingas du tänka "ollad eller inte ollad" varenda gång kring alla sakerna... Snyggt!

-Luca

Klaus-Peter Beiersdorf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Mike: Kolla i DVD:n. ;-)
Jo förresten. "Dikten" skrev jag när jag var i mina sena tonår. Väldigt berusad antagligen.
/Klaus

mikebike sa...

Wikan: alltså skärmen är helt paj. så man får ingen bild. måste jag inte ha slagit in min pinkod för att kunna nå datan? Hur funkar det med pc-studio att backa upp med?

adde: ja det var spännande. nej jag provade inte räkosten. tål inte räkor :) förövrigt så spritade jag självklart mina händer och alla prylar direkt.

klaus: jag utgick från det. sicko :)

milla: common sense:)

luca: handsprit!

klaus: ja det var en fin dikt. en ung skör gosses inre våndor. :)

redbanner sa...

Det låter som rena rama julafton! Jag är grymt avundsjuk. Fick även lite ideér till julklappar till min sk. familj;)

JAC sa...

mikebike: Det kan ju vara så att numrena (eller är det numrerna?) ligger på simkortet. (Därfirån får du klara dig själv. Hint: kolla nästa mening)

Eller, så ligger dem på telefonen. Då är det bara att byta simkort! Såvida inte telefonen har PIN-kod...

mikebike sa...

redbanner: ja jag fick inspiration till ett projekt jag just nu jobbar med. Eller inte inspiration utan mer hans paket bekräftade våra förhoppningar i det projektet. Sverige kommer få se :)

mikebike sa...

jac: som jag förstod ligger de på telefonen. men eftersom skärmen inte fungerar alls så vet jag inte hur jag kommer in. det är det jag behöver hjälp med av någon listig liten hacker.

Anonym sa...

Var CD singeln med Midi Maxi Och Efdi, den underbart svårskrivna texten Bad Bad Boys, med det minst lika svårslagna beatet?

I sådana fall bör du kunna sälja skiten ganska dyrt för den kan absolut inte ha sålts i mer än max 2 ex.

Nästan så att jag funderar på att lägga ett bud ;-)))

(BTW kan undra vad dom gör idag?!!!) =))))

Johan I Majorna

mikebike sa...

johan: japp den var det :)

Sackboi sa...

Ligger telefonnumrena på simkortet finns det simkortsläsare du kan köpa, är kortet låst med PIN kod blir det något knepigare. Du kan försöka ta reda på numret till just det simkortet och sedan ringa till telefonbolaget och köra lite "social engineering" för att uttrycka sig i lite hacker slang.

Ligger numrerna i telefonen så kan du testa att slå på den, koppla in sladd och sedan testa något program som kan läsa av telefonen...som Wikan redan sa visserligen. ;)

Lycka till!

Orven sa...

Jävlaranamma äger. Allt för få som förstår det. De tilltalar den lilla pojken i mig. Han som precis smakat starköl och ser inga hinder i världen.

Caravaggio sa...

Tycker du det var helt lämpligt att lägga en ollad räkosttub på ditt köksbord?

Robbelibobban sa...

Mike, För allt i världen!
Jävlaranammaskivan är en raritet bland deras fans, och fylld med tragisk humor, är det med Alfons Åberg som visar snalen på omslaget så sitter du på en skatt. Släng inte!

mikebike sa...

sackboi: de ligger på telefonen. jag vill ha tag i ett program. vad finns det för några?? tips please. im not a hacker.

orven: har inte lyssnat. lovar att göra det.

caravaggio: jag insåg misstaget och eldade såklart upp bordet direkt.

robbelibobban: sweet. kommer inte ihåg omslaget nu faktiskt. ska kolla.

Yeahns sa...

Säg inte att du har missat Jävlaranamma ända tills nu, för då är du en lycklig sate (till och med lyckligare än mig som fick en Spotify-invite idag)! Då har du många härliga timmar framför dig fyllda av skratt!

Dock så är inte "Falmskärm" en raritet som en annan påstod eftersom den går att köpa via exempelvis cdon. Där finns även två fullängdare och en singel till obligatorisk införskaffning! Resten av deras låtar får man skaffa på annat håll, finns på Piratebay om man är lagd åt det hållet men rekommenderat är att köpa skivorna!

Njut!

Robbelibobban sa...

Nja Yeahns,Jag vill inte vara sån men, vad jag exakt menade var att skivan med Alfons på omslaget blev indraget och ersatt med ett annat lite tråkigare pga upphovskvinnan bakom Alfons, dvs Gunilla Bergström hotade att dra dem inför domstol om de inte drog in upplagan med Alfons på. Därför ett lite högre samlarvärde för ett riktigt fan. Ok, visste dock inte att de finns på Cdon.