torsdag, november 13, 2008

Carpe diem

Status kolon huvudvärk. Idag har jag haft en sådan jävla huvudvärk att det känns som skallen ska spricka isär. På riktigt. Spricka som en bakpotatis. Hela dagen. Jag sitter och försöker koppla av med lite planlös slösurfning. Funkar sådär. Det skavde inte direkt mindre när jag nyss landade på en blogg som hette Thezzan's blogg med underrubriken "Carpe Diem".

Det är något visst med människor som använder carpe diem som sitt livs motto. Jag vet inte varför men jag tycker att det känns … tacky.

Jag får bilden av en hårt sminkad och platinablonderad brud med Restylane-läppar, som suger i sig två pack Marlboro light om dagen. Minst. Hon brukar pölsa omkring på Backaplan i sina gråmelerade mysbrallor med hängröv medan hon diggar till Katie Perry och Rihanna i sin musikmobil. Hon hoppade av gymnasiet och började dela ut .SE. Nu är hon arbetslös men det är lugnt, hon hann i alla fall spara ihop penagr till en exakt likadan svanktatuering som sin mamma – Carpe diem – i kinesiska tecken.

Fan, jag tror att jag ska ta en treo till och slökolla lite på tv istället. Det gäller att fånga dagen.

26 kommentarer:

Abbes pappa sa...

Ja jävlar vad du slår huvudet på spiken. Gång på gång. Det är fantastiskt.

Ah. Det måste vara därför du har huvudvärk.

Nemo sa...

Carpe Rectum!

Madelen sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!!

Fredrik sa...

Länk till bloggen tack!

Ms Garbo sa...

...en fd jobbarkompis jag hade en gång hade sitt namn, sitt "NATHALIE" tatuerat, med DECIMETERSTORA bokstäver i svanken. Från höftkam till höftkam. Svårt med ett långt namn, att få plats alltså.

Apropå Tacky alltså.

Varje gång jag såg det där, vilket var svårt att missa i glipan mellan den för korta topen och de för låga jeansen tänkte jag: Så praktiskt, så slipper du råka ut för att killarna inte kommer ihåg vad du heter, i stundens hetta...

Ms Garbo sa...

*läsigenominnandupostarpucko!!*

*lobbar in ett "alltså" till, bara för att det går.*

Alltså.

Skrymta sa...

Sådärja!
Låt oss starta en väckelserörelse. Inget mer grundlöst Carpe Diemande.

Samuel sa...

Stackars tjejer..

Plötsligt sitter de där, skrynkliga och rödbruna av för många timmar i solariet, med sina tatueringar hängande någonstans där rumpan en gång varit. Förbrukningen av Marlboro har övergått från två till fyra paket om dagen.

Allmänt nedgångna är de, men försöker hålla fasaden uppe genom att alltid sippa på ett glas rött och klä sig i rosa luddiga kläder, egentligen anpassade för damer betydligt yngre än dem själva. Mjukisbyxorna är alltid på, men nu om möjligt ännu hängigare.

Ingen vill ha med dem att göra så de avslutar sina liv i ensamhet, möjligtvis i sällskap av den dotter de fick efter en fyllekväll i sextonårsåldern.

Då är de minsann glada att de i alla fall en gång i tiden hade förnuft nog att "fånga dagen".

30+ sa...

Huvudvärk, man blir så härligt positiv och tolerant.

Maria sa...

Du är underbar. Löööööv !!!!!

tess sa...

du har lite fel... jag är inte platinablond, inte arbetslös och använder väldigt sällan hängbyxor... backaplan har jag aldrig varit på och jag hatar perry... :P

hehe, skämt å sido... jo, min far han är en kung, han. i varje fall när han har sina döttrar på varsin sida. :P

Kalle sa...

Abbes pappa: Så med andra ord är Mike en spik? shit, vilken existentiell härdsmälta.

Jag håller med f.ö.

Huvudet. Spiken. Mike.

Anonym sa...

Fuck vad rätt du träffar. Tycker dock inte bara Carpe Diemande tonåringar är irriterande, utan även det faktum att trenden verkar sprida sig så förjävligt. Tycker man ser det i var och varannan krönika... Fast det var kanske som värst för något år sedan. Folk borde skämmas.

Anonym sa...

Ha. Ha. Ha. Så sant. jag har också huvudvärk, lider med dig!

mikebike sa...

abbes pappa: haha ja kanske är det därför. någon måste ju dra det tunga lasset:)

nemo: åhh all denna visdom.

madelen: jodå det hade du allt.

fredrik: sorry, jag bookmarkade den aldrig men det finns så många därute.

garbo: haha ja svanktatueringar generellt känns lite off nu.

skrymta: bra idé

30+: nä, usch det tar verkligen fram mina sämsta sidor.

maria: nej fan jag var elak och fördomsfull men vaffan. innerst inne har jag hjärtat på rätt ställe.

tess: haha du, du har ju inget carpe diem på dinn blogg. känn dig inte träffad.

kalle: spiken jag

anonym: nej deras mammor kör också carpe diem fullt ut.

maja sa...

Är man född tidigt 70 tal och vad med när Dead Poets Society visades på VHS så är det ganska svårt att inte ha blivit carpe diemerad.

Jag visste redan allt jag behövde veta om världen vid 16, var komplett så att säga, Carpe Diem var det ultimata kodordet för min djuuuphet...he he..

Sen växer man upp! :)

C. sa...

Måste tipsa om StumbleUpon som tar slösurfandet till en helt ny nivå... Man klickar i lite vad man gillar och sen trycker man på en knapp och vips, så har man snubblat på nåt som man inte visste att man tyckte om. Rätt festligt!

www.stumbleupon.com säkert...

enlatomdagen.blogspot.com

SE sa...

Hade inte Efva Attling på fullaste allvar en smyckeskollektion som hette carpe diem?

Laser sa...

bullseye!

Little Miss Splendid sa...

Målsättningen att göra det mesta av varje dag lär väl ändå vara bättre än det motsatta; där har du ditt fantasifosters boytoy. Han ligger fastcementerad i den slitna vardagsrumssoffan (givetvis bekostad med skattemedel) som luktar av gammal bakfylla och inpyrd cigarettrök. Funderar på hur han ska blåsa staten på mer pengar eftersom hans tjej kläcker ungar som en annan byter underkläder (här bortser vi från denna kille som statistiskt underlag). Svinar så mycket han kan- har ingen önskan om att göra något vettigt, skräms snarare av tanken och önskar innerst inne att han fortfarande bodde hemma. Där kunde han spela WoW nätterna i ända medan morsan höll ställningarna. Nu bor han istället med en värdelös brutta som gnäller som ett rostigt gångjärn 24/7. ...Toppenkille det där.

Linda sa...

Kanonbra! Som om jag hade sagt det själv faktiskt.

MG sa...

Stockholm säger tack för ett gott skratt.

Fbg sa...

Jag är på GeKås. Har flippat. Ligger i ett klädställ i fosterställning och suger på tummen. Bloggfrossa, tack för att du finns.

Yeahns sa...

Möcke bra! Apropå att slå huvuden på spikar så är bloggen Passformen rätt bra på det..

http://www.pause.se/author/passformen/

Mo sa...

Nejnej, Little Miss Splendid, jag har hela sanningen.

De manliga carpediemmarna är 35-åriga possetiva (sic!) levnadsglada killar i sina bästa år. De har båda fötterna på jorden, älskar allt som gör livet värt att leva och hänger på Spraydate där de listar ovanstående som beskrivande för vilka de är. Deras intressen är "Hammarby", och att ha kul. På deras varmlista spaltas ärlighet och sex ned (sånt som vi flesta andra alltså hatar). På kallistan återfinner man förvånande nog företeelser som våld, krig och oärlighet.

I fotoalbumet hittar man ett foto på deras bil, Hammarbys flagga och ett foto på dem själva med en öl i handen, alternativt i dykutrustning.

Deras motto är alltid, och jag menar verkligen a l l t i d: Carpe Diem.

(det är underbart att vara singel)

Erika sa...

Hahaha, underbart.