fredag, oktober 31, 2008

Bäst och sämst

Veckans bästa:
"Jimmy for president". Det gamla kulmöget Jimmy Nordin har visat sig vara en driven kille minst sagt. Inom allt utom kulstötning ironiskt nog. Efter att utan framgång ha försökt livnära sig på försäljning av såväl kosttillskott som sexleksaker, samt min personliga favorit, hemsvirkade mössor, misslyckades han inte helt oväntat även att slå som kastratstämmig singer-songwriter. Förra året försökte han slå mynt av sitt SM-guld genom att sälja det på tradera. Dock tror jag att han ångrade sig när intressenterna inte sprang ner dörren som han hade väntat sig. Man skulle kunna säga att framgång inte är Jimpas melodi helt enkelt.

Men en god kämpe ger sig aldrig utan siktar hela tiden högre. Jimmys senaste påhitt är att satsa på politiken. Han har nämligen fått blodad tand efter att ha drivit en lyckad namninsamling för att stoppa Gävle kommun från att ansöka om att bli Europas kulturhuvudstad 2014. Men den gode Jimmy tänker inte nöja sig med sunkig kommunpolitik. Nej han vill bilda parti och satsa seriöst på fyraprocentsspärren. Rätt in i riksdagen och det göttigaste. Det är till och med dummare än när Linda Rosing försökte sig på samma grej inför förra valet.

Alltså jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Kan inte Jimmys mamma för en gång skull sätta ner foten och säga att; "Näe Jimmy-killen, nu får det banne mig vara nog!"

När jag läste artikeln kände jag först att det var dags att bryta hatförbudet jag ålagt mig själv mot Jimmy. Spontant ville jag vränga ut och in på honom. Men jag blir så beklämd när förståndshandikappade blir utnyttjade och förnedrade av massmedia att jag istället ställer mig på Jimmys sida.

Vill Jimmy bli statsminister så ska han fanimej få bli statsminister.


Veckans sämsta:
I veckan såg jag att en ovanligt obegåvad affärsidé tagit form och blivit verklighet. Hummer Taxi. Jag misstänker att tanken var att bli ett premiumval för den som vill åka taxi med stil, att det ska kännas lite fränt att åka runt i en bil som tar upp en hel gata och drar sex liter milen. Det finns säkert de som tycker att det är häftigt på riktigt. Men ärligt talat. En bil fullplottrad med taxiskyltar och klisterdekaler dödar hela den grejen. Det blir ungefär lika sexigt som de där gamla taxilimousinerna som bara var stretchade Volvo 740:s. Not so very gangsta!

Dessutom känns det spontant helt mongo ur lönsamhetsperspektiv. Både framkörningsavgiften och kilometertaxan bör ju rimligtvis ligga minst tre gånger högre än än en vanlig jävla svennetaxi. Och ur ett miljöperspektiv känns det spontant som att det är spövarning på att välja Hummer Taxi.

13 kommentarer:

Anonym sa...

http://shiroioji.livejournal.com/114944.html?

nåt för dig?

Du klickar på egen risk men man förstår vad det handlar om och blir varnad innan dom äckligaste bilderna kommer så bli inte ellt för lack på mig

Vitriol sa...

Det kanske bara är jag, men jag tycker att det ordinarie utbudet är rätt utvecklingsstörda de med (färgneutralt sett).

Vad gäller hummertaxin känner jag bara att det luktar white trash. Du som är reklamare kanske kan försöka sälja in en slogan till dem? Typ: "Även bönder måste lyxa ibland".

Anonym sa...

Vad är Jimmys bästa chans- 12% i Gävleborg som är livrädda för kulturhuvudstadsåret eller 4% TVsportare med ölmage i hela riket som vill se någon politiker "som är som folk" och "säger som det är"?


-Luca

The Girls Of Florida sa...

Hummer taxi känns som Britney Spears och Will Smith.

Nalle sa...

DOH

jag fattade inte vad du menade med "hummer" taxi, Det var inte förrän jag googlade som jag fattade att det inte hade nàgot med skaldjur att göra...

Anonym sa...

http://www.minhembio.com/Tony%20Montana

kolla på näst sista bilden... Då tycker han ändå att "livet leker"

Hahaha, jävlar va jag skrattade när jag såg den.

Jonas

Anonym sa...

"Det är till och med dummare än när Linda Rosing försökte sig på samma grej inför förra valet.
Nej, Mike, ingenting är dummare än det.
Om jag hade haft en kam där jag bröt av en pinne för varje gång jag blev besviken på mänskligheten och poängen var självmord när alla pinnar var slut, så hade jag brutit av tre pinnar den dagen jag hörde om LRs planer.

/adde

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Mikebike.
Någon har nominerat dig som bubblare i min recensionsserie. Detta är en väldigt väldigt bra blogg.
Tänkte bara säga det. Du kan ju ta en kik på min:

http://www.tyskungen.se

/Klaus

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Nu ligger det en tävling uppe på min blogg. Och du är med.

MVH,

Klaus

http://www.tyskungen.se

30+ sa...

"Det gamla kulmöget." Vansinnigt bra sammanfattning.

M sa...

Klockrena texter. Och den där taxiaffärsidén kan inte hålla i längden. Som den ekonom jag är så aldrig..

Anonym sa...

Hela penisförlängargrejen med att åka Hummer är att köra själv. Trycka pedalen mot golvet och känna kraften och makten man har över detta metallvidunder som svarar på din minsta vink. Blir ju lite lätt impotent att bara åka med.

Anonym sa...

Hummer suger - svårt!! Tyckte själv att bilen var cool innan jag hade åkt och kört en. På insidan är allt gjort av trolldeg. Och trampar man på gasen så står inte världen still runtomkring en precis! :)