lördag, augusti 23, 2008

Tantlunch

Jag tog en sopp- och tårtbuffé för 87 kr på Seinbrenner & Nyberg igår. Smarreglarre. Det var jag, en vän och så en ruggit stor hord av tanter. Gamla klassiska tanter som av någon anledning verkar hamna före i kön precis hela tiden. Det tog lätt 15 minuter från betalning till att vi satt vid bordet med vår fisksoppa. Lite väl för att vara ett buffékoncept.

Men saker börjar falla på plats.

För ett tag sedan lade jag märke till hur Saluhallens delikatessdiskar varje fredag tokinvarderas av värsta pensionärsmaffian. De sammangaddar sig och rör sig sakta i från disk till disk i makalötst täta klungformationer, helt omöjliga att penetrera för människor under 65 år. Den våldsamma trängseln kring Steinbrenners dignande tårtbord igår fick det att gå upp för mig, att bakverk och andra gastronomiska läckerheter har exakt samma starka blodsband till gammelgommar, som kinakrubb har till alkoholister. Öppna ett kondis, en ostaffär eller liknande och du kan ge dig fan på att du snart tror att du jobbar i hemtjänsten. Fast tvärtom på något sätt.

Jag undrar hur detta går ihop egentligen. Med tanke på att den svenska folkpensionen inte direkt har rosats för att räcka till extravaganta vanor och en massa blingbling. Nä, det är helt klart något fuffens i görningen. Vad håller de på med på PRO egentligen? Vad är det för skum organisation? Jag tänker gräva vidare...

6 kommentarer:

Annapanna sa...

Var glad över att 10-och 25-öringarnas tid är förbi, annars hade de garanterat haft påsvis med sig av dessa. "En och 10,en och
20, hur mycket var det sa du? 225 kronor? Jaha, en och trettio..."

Anjo sa...

När man ser hur rörliga gamlingar är i butiker och köer blir man än mer övertygad om att aldrig upplåta sin plats på spårvagnen.

mikebike sa...

annapanna: men femtioöringarna finns ju kvar och det tar bra lång tid att betala 375 kr i den valören med.

anjo: precis vad jag tänkte.

efraim blues sa...

jag omväxlande hatar och älskar pensionärer på vift i den allmänna konsumtionssfären. men det gör jag ju med allt, jungian som man är.

Ronny sa...

Vad ni än gör pojkar och flickor,ge då inte tanterna några rabattkuponger om ni vill komma ur affären inom rimlig tid.
Gräv vidare du.
Enda jag vet är att jag och många med mig är förföljd av dessa människor,de där små tanterna med blått hår och en massa rabattkuponger och dylikt.

MarajaILund sa...

Gammelgommar! Vilket underbart uttryck. Mike, bloggen har verkligen varit ovanligt bra på senaste tiden, jag fnissar fortfarande åt spaningen på den där marknaden med den lilla tjejen som tjänade en massa pengar. Går du ibland på grejer bara för att kunna blogga om dem sen?