söndag, augusti 17, 2008

Söndagsångest de luxe

Fy fan. Idag är en svart söndag. Nu är det slut på lek och allvaret står för dörren. Semestern är slut och om några timmar ska jag tvingas börja arbeta för min lön igen. Åh du grymma värld.

Men inte nog med det. Nu är det även dags att syna verkligheten från fler vinklar och byxlinningsvinkeln är en ledsam syn för känsliga ögon vill jag lova. Om min semesterfetma var deprimerande förra året så är resultatet av det här årets ferietid en global katastrof. Min kropp är ett folkmord.

Konflikten började med en ölrygg som med tiden har lyckats sprida sig längs bukpartiet och format en ölmage (ovanlig turordning men så är min kropp också en enigma när det kommer till dåliga överrasskningar) av värsta sort. De båda nationerna har nu gått samman och invarderat rövområdet. Min röv har kämpat tappert och hållit fetman stången in i det längsta, men påtryckningar har försvagat motståndskraften och jag är rädd att jag snart sitter på en klassisk ölröv. En vissen sådan. För mycket av det goda har gjort att mina byxor känns plötsligt indietajta på det där dåligt vällande sättet. Även lår-, och smalbensdistrikten har börjat
larma om ökad tillväxt. Jag är illa ute. Som fan.

Så inte nog med att mina lata dagar är över för den här gången (jag hulkar när jag skriver detta) så måste jag börja ta tag i allt annat på samma gång. Jag säger som jag sagt förut. Aldrig får man vara riktigt glad.

15 kommentarer:

xabre sa...

... skaffa fler barn och kör pappaledig-grejen + husrenovering en sommar... garanterat trådsmal efter 2-3 månader :)

GOBLIgobli sa...

Aha, mannen se ut som en muffins i tajtbralla då! :-D
Usch, känner igen det där, dock inte av för mycket öl, men annat smaskigt.

Vitriol sa...

Om du blir riktigt sladdrig kan du ju alltid stöpa till profilen med hjälp av gladpack. Kalla mig gärna fördomsfull men jag tror att ni reklamare bara sitter i konferensrum och dricker kaffe och spånar på störda reklamidéer.

mikebike sa...

xabre: hmmm... pappaledig-grejen? trådsmal låter fint. har ju ett lägenhetsprojekt på g men sist tärde renoveringen bara på psyket. du vet... äh vi orkar inte laga nån mat va. ska vi ta en pizza.

gobligobli: haha muffins. fan också ja jag har fan en american-muffin-body.

vitriol: haha träffsäkert men du glömde fikabrödet.

adde sa...

Nej, du får bara förstå att det är vad som händer sedan man fyllt 30! Spänsten försvinner och jordens dragningskraft tar över. Snart kommer du att få gäddhäng, hängöron och nedkasade vader.
"Ja, fy fan, de e inget kul", sa väl Göran Persson förresten apropå åldern.

mikebike sa...

adde: nedkasade vader. that'll be the day...

Anonym sa...

Öl, öl, öl. Är det något fel på Koskenkorva (ingen ölröv bara finsk stämning)? Nu när man är gammal och slö blir man ju fnissfull på nästan ingeting i alla fall

-Luca

mikebike sa...

luca: ja det är något fel på koskenkorva.

Doktoranden sa...

Skyll på dragningskraften. Den är helt enkelt för stor.

mikebike sa...

haha ja... jag är en superhjälte och mitt namn är gravitationsmannen.

Anonym sa...

Bytt ut øl nr.2 med en laphroaig og fortsett så.

se sa...

Adde wtf, jag har precis fyllt 29 och ligger inne med exakt samma issues som Mike. Varför är det bara dom utan självdisciplin som straffas?

Anonym sa...

Spolformad, pear-shaped, lard-ass, what ever, det kryper på en. Att sitta i kontor/på byrå och fika sig igenom dagarna/pimpla cola och använda sin hjärna mer än kroppen, tja thats it. Tips: ät mer grönsaker, gå långa promenader, ät lite sundare, knulla mycket, kör lite GI. sådetså.

mvh/exilväschötten

Bana sa...

Vad sägs om lite salt i såret, och koffein i blodet...

Appropå för mycket fika på jobbet, såg den här livsavgörande kakan(?). Som arbetare i kaffebranschen tycker man inte riktigt att den är helt ok, men i mediasvängen torde den väl sitta som hand i handsken ;-)

Håll tillgodo:
http://www.thinkgeek.com/caffeine/candy/aa46/?cpg=cj

Lida sa...

jag är där du är. å jag tog mitt mittparti till CORE-passet vilket gör att det faktiskt är en aningens smärtsamt att läsa din blogg. jag har en sådan förbannad träningsvärk att det gör ont att skratta ens inombords. ska jag sluta läsa eller let myself go? :)