onsdag, juli 16, 2008

Smal målgrupp

I söndags lyxade vi till med en morgontidning till frukosten. En GP. Bland kontaktannonserna fanns följande love call insatt:

Af, von eller de la -arte marte, äldre kultiverad genuin, resursstark gentleman, ensam på större egendom, sökes av pensionerad fd. godshustru för sällskap.

Underbar annons måste jag säga. Men något smal kanske om man som damen i fråga lever på lånad tid så att säga, och vill dela den med någon.

Sköna krav hon verkar ha på sin blivande loverboy. Äldre är säkert inga problem, landet är säkerligen fullt av gamla adliga kåtbockar. Men sedan blir det något trixigare. Fast Kultiverad och genuin är väl ganska godtyckligt i och för sig. Resursstark gentleman är kanske inte guldmedaljör i romantik-VM direkt, men helt klart en kreativ formulering för att kommunicera en önskan om att det bör finnas lite deg med i bilden. Och ensam på större egendom, ja där stängde hon troligen dörren för ytterligare 99% av alla gammelgubbar med lite överklass-cred.

Att dessutom sätta in den annonsen i GP är ungefär lika absurt som att annonsera efter plutonium i Kamratposten. Möjligtvis skulle hon ha större tur med samma annons i Connoisseur eller nåt annat äckligt rikemans-magasin.

14 kommentarer:

Doris och Rita sa...

Den fanns i DN också. Längre ner fanns även vd:n som sökte en ung, mycket vacker östeuropeiska.

adde sa...

Men lite cred ska hon väl ändå ha, haggan, för att hon i slutskedet av livet äntligen lyckats reda ut vad det verkligen är hon är sugen på?
Eller, som du benar ut det, vad hon inte är sugen på.

Fräcka Fröken sa...

Ge tanten ett break. Hon vet ju i alla fall vad hon vill ha! Inget luddigt trams om kvällar framför brasan eller söndagspromenader.

Rob sa...

"plutonium i Kamratposten" gjorde min morron. kung är du.

mikebike sa...

doris och rita: jaså hon gick ut brett. jaja hoppas hn får napp. det blir nog passionerat värre.

ade: haha ja hon är en lady med stil och klass. då duger inte vilket patrask som helst ;)

fräcka fröken: haha nä det är sant. hon vill bara ha nån som är resursstark och bor ensam på en störe egendom. inget konstigt med det.

rob: tack hörru

greve von hancken sa...

fin fin upphämtning gamle gosse, så skall den proverbiala slipstenen dras ser du.

Anonym sa...

Mike is back! Fint att se.

Anonym sa...

Hahaha, den satt Micke. Fan va jag skulle vilja se den daten. En gammal skata som rider åderpåle på en herre med lätt rigor mortis. En syn för gudar. När de slängt titlarna tar de rara ärtorna en promenad på ägorna. Med rullator. Gosse, va festligt.

Mvh. Kalle A.

efraim sa...

det är inte utan en lätt skam-by-proxy-känsla man läser kommentarerna till den här bloggen dock. folk som försöker apa efter med en, för att underdriva, ganska andefattig stilistik. det låter som när håkan hellström snor rakt av ifrån morrissey, fast utan rytm och aningen mer urvattnat.

"En gammal skata som rider åderpåle på en herre med lätt rigor mortis. En syn för gudar. När de slängt titlarna tar de rara ärtorna en promenad på ägorna. Med rullator. Gosse, va festligt."

det där var inte fyndigt någonstans.

Grovt Initiativ sa...

jag tror att hennes tanke är att ha nån på samma nivå för att slippa gold diggers.

Anonym sa...

Menvafan. Ge de pretentiösa Mikewannabe:sen en eloge goddammit. Halva underhållningen ligger ju fan i att läsa alla brunnästa inlägg här.

Tack alla!

Mike-fan sa...

I Love you MIKE!!!

redbanner sa...

Sånt här är anledningen till varför jag älskar kontaktannonser...varför hymla om vad man vill ha?
När det blir aktuellt för min del ska jag skriva att jag är en svarthårig småfet sjuksköterska. Det borde funka.

Caravaggio sa...

Hahaha! Jag vet inte vad som är roligast annonsen i sig eller din jämförelse med att annonsera efter plutonium i Kamratposten. Bara att få med Kamratposten i löpnade text är värt allt smör i Småland. Du är bäst.