lördag, juli 05, 2008

Med risk för att verka lite gnällig...

Partille Cup har rasat hela veckan. Det är en av de värsta veckorna på året i den här jävla stan. Överallt ränner det runt en massa snorungar från världens alla hörn i sina gympakläder. De är glada, svettiga och och hela Göteborg är en enda stor lattjolajbanlåda under en kort men ack så smärtsam tid för stadens invånare. Och allt är Partilles fel. Skitpartille!

Jag är så less på Partille Cup. Det handlar om handboll. En jävla b-sport. Cupen drar hit varenda fränt pubertetsdoftande glin och tillsammans pajar de upp stans hela infrastruktur. De kommer i drivor och bara tar plats. Det ironiska är att det heter Partille Cup just för att de råkar ha ett pisslag som är skapligt i sin genre. Men vad har det med Göteborg att göra? Varför ska vi som grannkommun och särskilt vi oskyldiga stackare från Majorna behöva lida helvetets alla kval för det. Jag får redan lida under Gothia Cup men den är iallafall på min egen kommuns initiativ.

Ska man anordna en cup kanske man inte ska bjuda in fler lag än man klarar av att baxa själv. Hör ni det era Partillepuckon. Bygg ett par idrottshallar till och sätt upp en masscamping vid Kåsjön eller nåt så att ni klarar er på egen hand. Eller se till att köra i mindre skala. Det är orimligt att behöva stå och gnidas mot en hord fuktiga hanbollskids när man ska till jobbet, från jobbet, gå i affärer, fika på cafeer, vistas i parker och på gator – överallt. Fy fan för handboll säger jag bara. Vad är det för sorts sjuk sport egentligen?

Partille Cup är säkert superlukrativt för handeln och gud så bra reklam det är för Göteborg och Sverige. Men för oss andra är det en enda lång febermardröm. Och snart är det dags för Gothia Cup. Vad är det för fel på kommungubbarna i den här stan kan man undra.

10 kommentarer:

Milla sa...

Glassbrist, trängsel, svett och fult matchade träningsoveraller med midjeväskor så långt ögat kan nå...

Flera av mina vänner planerar sina utlandsvistelser efter dessa två pest-cuper som drabbar vår stad. Själv föredrar jag att jobba och ta semester när det värsta är över. Jag sitter säker på kontoret åtminstone några timmar per dag.

Amaryllisen sa...

Oj, tom stackars idrottscuper får sin beskärda del av bitterheten...

Gothia Cup har inget med gbg kommun att göra Mike, det vet du ju.

Det är BK Häcken som håller i det med frontfiguren Dennis Andersson. Nu är det Dennis son Fredrik som sedan ett par år leder Partille Cup.

Vis av faderns erfarenhet vet han ju att det framgång för arrangemanget mer gäller det runtomkring än själva spelet, alltså skickar man in det till Gbg. Gbg kommun är givetvis tacksamma då mer kosing spenderas i deras kommun än i Kåsjö-området...

Sen kan det väl vara trevligt att få ungdommar i Majorna istället för standard-alkisarna och sprängda pizzalokaler??

Andreas sa...

"Men det är väl bra att det händer nåt i stan?" :-/

Kan inte annat än att stämma upp i ett rungande medhåll. Kräks på sommargöteborg med sina sjutusen evenemang och jippon. Läste en intervju med en politiker som var lyrisk över alla evenemang och ville ha mer, mer, mer. Göteborg klarar av många fler evenemang, var åsikten. Hur fan tänker de här människorna? Bor de ens i stan själva?

Fröken Marang sa...

Word!

Hannah sa...

Kunde inte uttryckt det bättre själv. Kan inte under dessa veckor gå min vanliga kvällsrunda med hunden för att horder av små träningsoveralls klädda ungar står eller springer i stora grupper på vägen.

Anonym sa...

Se det så här: När det är över uppskattar du lugnet som lägrar sig desto mer, eller hur? Det är som di gamle säger: Antingen sketa eller häfta! Chris

Safa sa...

Själv bor jag i Västerås och här har vi precis haft POWER MEET. Ungefär som PartilleCup men minus handbollen och snorungar och istället plus äckliga bilar med ännu äckligare och fulla raggare. 30 ton skräp lämnade de efter sig i år. Det är då man tar semester och åker till andra sidan jorden...Ungefär så...Men inte för att verka gnällig jag heller ;)

Mr K sa...

Själv älskar jag att behöva åka buss med högljudda kroatiska barn varje dag.

Callisto sa...

Som om det inte var illa nog så är det vissa av dessa pubertetsdoftande lag där deo inte ingår i lagkulturen... *blahhhh*

Nej, de borde köra cuperna ute i bushen. Mass-camping låter perfekt. I Svappavaara?

Ohfelia sa...

Eftersom jag är uppväxt i Partille så skrattade jag rått när jag insåg att de hade flyttat Cupen utanför kommungränsen. Ja, den blev för stor för lilla Partille. Fattar inte varför vi ska drabbas av alla dessa fåniga sporter?