fredag, juli 11, 2008

It's a dawning of a new era

Detta blir sista inlägget jag gör från en här delen av majorna. Nu drar jag vidare...

Fast bara ett par kvarter. Ni vet det gamla ordpråket "en gång majorna alltid majorna", det stämmer rätt bra. Imorgon checkar jag och J ut från good old sawstreet och in på ett annat ställe i närheten. Det ska bli så smutt.

Där har ni förklaringen till varför jag varit så otroligt frånvarande på sistone. Fy fan vad mycket det har varit med renoveringar, homestyling, packning och fett mycket jobb på samma gång. Det är inte utan att man har pissat ner sitt humör de sista månaderna. På det där dåliga sättet. Nu kommer jag äntligen att få ork att reflektera lite kring sin omgivning. Världen är ju så full av idioter. Jag börjar bli riktigt sugen på att ge dem en omgång.

Inför flytten har jag passat på att hora ut lite möbler på blocket ocksså. Fan lättare deg får man leta efter. Trickset är att inte försöka kräma på om hur fantastiskt jävla underbara, superbra, fräsha, populära och mysiga ens ikea-möblemang är, utan bara kränga ut dem till våldsamt lågt pris. När fyndjägarna inleder sin telefonatacka är det bara att börja säga att man fått lite högre bud. Höja med femtiolappar. De blir som tokiga. Plötsligt handlar det inte om priset utan om att vinna. Ungefär som med budgivningar på bostadsmarknaden. De ska bara ha skiten. No matter what. Plötsligt sitter man där och har sålt sin junk för mer deg än alla andra. Jag borde göra som Neil Strauss och skriva en The Game, fast för hur man erövrar beg-marknaden. Jag kommer fan bli miljonär.

Nu sket jag i att köra det spelet eftersom jag bara ville bli av med min skit. Så jag tjänade inget mer än det stora nöjat att slippa bryta ryggen imorgon. Intye så pjåkigt det heller. Men istället blev jag en frälsare. Blockets kristus. Jag nästan skänkte bort grejerna och folk ringde sönder min lur. Jag sålde allt utom ett bord på en timme, men imorse pallade jag inte fler samtal. Ett borås-mongo började telefonterra mig redan kvart över sju. Det är ett brott mot alla sociala lagar. När man ringer så tidigt till någon är man inte normal. Då är man en jävla galning. En desperado.

Jag tog ner annonsen ögonblickligen. Jag skrattade för mig själv när mina fingrar formade panikordet (lösenordet) bajsmacka i ta-bort-fältet. Det var J:s förslag. Ibland älskar jag hennes hjärna mer än andra dagar.

Över och ut för nu.

11 kommentarer:

Amaryllisen sa...

Ha ha ha...

Underbart Mike!!

Lycka till på nya stället, hoppas ni slipper sprängda pizzerior på nya placet!

Anonym sa...

hahahahaha....fy faaaaaaaaaaaaaaaaan vad äckligt! har aldrig tidigare någonsin överhuvudtaget ens tänkt det ordet.

Men tack- nu sitter det som fasttejpat på näthinnan.
Tror jag lägger min kladdkaka åt sidan hörredu...

mikebike sa...

Amaryllisen: haha ja det får vi verkligen hoppas.

Anonym: hahaha ja visst är det ett vidrigt ord. funderar på att ägna ett helt inlägg åt det med alla dåliga associationer man får. "hörredu" haha underbart.

Anonym sa...

Ha ha ha vad roooooligt!

Nemo sa...

Lycka till med flytten - du har väl tränat upp fettryggen, så du inte spräcker dig? ;-)

Anonym sa...

Jag har själv upptäckt the wonders of Blocket, ca ett decennium efter alla andra men ändå :) Det är härligt att få en fresh start med all vad det innebär, som ex våndan på Ikea. Hoppas på ett härligt, svidande inlägg om alla nötter som finns på Ikea.

Anonym sa...

Meh, The game var okej, bortsett från att det känns som om Strauss stolt visat upp insidan av sina boxers för en. Problemet med blocket är att det aldrig slutar ringa efter det där trebenta nattuksbordet. Man kunde tro att vi hade brist på träd i landet.

Åh och anonym 10:37, tre ord: What the shit?

Anonym sa...

Adoptera din droppen för
alla barns tårar runt om
i världen och lägg ut den
på din sida. MVH
Kristina

http://www.myter.blogg.se

Jo tjena sa...

Haha det trickset körde jag med när jag skulle hyra ut min lägenhet hemma i Stockholm, folk är sjukt desperata! (Då gällde det en etta på 25 kvm, långt utåt helvete i skogen men folk var villiga att betala 6 tusen för att hyra den i tre månader. Jag blev paff.)

Anonym sa...

Lycka till med nya lägenheten, vi hoppas att du slipper trampa i en bajsmacka på väg in!

/ Hrr Hgr

Anonym sa...

Själv ska jag - tro det eller ej - lämna Majorna för Hisingen...det gör ordentligt ont i mitt Majornahjärta...fast jag ska ju flytta till Lindholma...o där e faktiskt fint som fan =)

Hälsar Helena från "Hämpa" ;)