tisdag, juli 22, 2008

Barnsligt men kul

Måste tipsa om ett kul trick. Kom just tillbaka av färjan i Helsingborg för att ta tåget tillbaka till homebase i Mellbystrand. I handen har jag en tågbiljett med en ack så eftertraktad sittplats inbokad. Vagnen är tjockt packad med skåningar och annat löst folk som vill norrut. När jag kommer in i vagnen tittar jag demonstrativt på min biljett och visslar nöjt en melodi. Jag kan direkt avgöra vilka som löst snikbiljett och chansar tröstlöst på att lyckas knipa en lucka. Det är de som har samma terror i blicken som en akutbajsnödig person. För dem skär ljudet som framställs av mina o-formade läppar som en hundvisselpipa. Resten skiter i ljudet.

Ja, det är barnsligt. Men det är ett kul litet litet nöjesmoment också. Prova.

---- 
Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

8 kommentarer:

Andreas sa...

Haha.. vet hur det är. Hatar verkligen stressen när man inte har sittplats och det väller in massa folk vid varje station. En sjukt irriterande grej är när det kommer en surkärring/gubbe och claimar sin plats trots att hela vagnen är tom.

För övrigt anser jag att hela platssystemet bör slopas. Ta efter den vanliga kollektivtrafiken.. först till kvarn liksom.

Bo sa...

SJ gör minsann allt för att krångla till det för en så mycket de bara kan. Dels platssystemet som är fullständigt idiotiskt rent praktiskt, men också sättet de numrerar platserna och vagnarna. Säg att man har en plats i vagn 14, finns det 14 vagnar? nej, går det att se vilken vagn 14 är, nej. Dessutom verkar första klass ha sin egna lilla nummerserie platser så så man vet inte åt vilket håll man ska gå heller.

optikerdotter sa...

eller så kan man köra skojarsystemet de har i kroatien. de tvingar en att reservera en plats, men när man kommer på tåget finns inte de sätena. på nån vagn. vagn 2 plats 57 och 58 är säkert tågpersonalens ständiga skämt. "haha, idag sålde jag en 57:a och 58:a igen. korkade turister som går på det varje gång."

Oskar... sa...

..eller så använder man ditt lilla trick mike: visslar nöjt, blick på biljett osv; men en liten skillnad -- ingen egen plats.

I och för sig är kungsbackas biljettautomat alltid (jo ALLTID) sönder. och sker det ett under och den fungerar så är vagnarna "fulla". När man sedan glatt plankar finns det oändligt med platser.
I med musiken och se lyckligt sovande ut. Det är fint att åka en station. I värsta fall kan man ju "leta efter biljetten" resten av vägen till varberg.

Anonym sa...

Är man så sossig så att man åker tåg så får man skylla sig själv...

Fibula sa...

Det funkar även när man bara låtsas att man bokat sittplats kan jag upplysa om! Ingen ifrågasätter när man kör bort dem från deras platser om man har den attityden ;)

mikebike sa...

andrea: haha ja det är terror.

bo: ja sj är ena kenckedecker asså ;)

optikerdotter: hahah fy fan vad bra. det skulle man kunna applicera på flera grejer.

oscar: jag har inte nerverna. längre.

anonym: äh av med brunskjortan nu. tjatigt kommentar.

fibula: hhahaha riktigt kul. kanske om jag var salongs att jag skulle kunna med.

Anonym sa...

...eller

Så är du omnämnd i någon annans blogg som "fleppot som kommer in visslandes".
Det kan ha varit barahanintesättersighär-panikblickar du fått.

Jag tycker platsbokning är en vacker tanke. Speciellt roligt är det om man lyckas få en dominoeffekt där många schyssta platsbokade sätter sig på lediga säten. När man kräver sin plats så börjar det bytas i hela vagnen och ordningen är återställd. Bäst är det om man när lugnet lagt sig säger högt och tydligt. "Oj, fel vagn. Detta är ju ap-klassen!"