torsdag, juni 19, 2008

Lunchiakttagelser på McDonalds

Var nere och handlade ångestunch på de gyllene bågarna förut. När jag stod i kön knackade det plötsligt på min axel och när jag vände mig om frågade en vilt främmande kvinna ifall jag möjligtvis hade en femma. Skumt. Efter en stund såg jag henne antasta ett annat kö-fleppo i kön bredvid. Samma grej. När jag hade beställt stod hon åter igen längst bak i kön närmast utgången och skavde efter växelpengar.

Ett nytt och mer raffinerat tiggeri måste jag säga. Att köra ett ambulerande schema i en snabbmatskö. Det är nästan värt att premieras. Men bara nästan.

När det var min tur kom nästa event. Tjejen i kassan. Herregud. Eller tjej och tjej. Det var ett par galna fejk-ögonbryn men en tjej i. Jag kunde inte låta bli att stirra. Hon var kanske 17 år hade rakat av sig ögonbrynen helt och målat, jag upprepar MÅLAT, dit ett par nya kolsvarta. Lite kantigare och lite högre upp i pannan. Det var som att titta på en karikatyr. Jag ville slita fram mobilkameran.

Varför gör man så? Det var inte snyggt någonstans. Det såg snarare duktigt mentalstört ut.

Men men... hon såg ju pigg ut i alla fall.

22 kommentarer:

Archont sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Perny sa...

Det var ju nån tjej som hade det i den gamla godingdokusåpan baren för ett gäng år sedan.

Det var samma där, man fastnade med blicken och bara stirrade. HOn såg ut som en clown!

Kalla Kåre sa...

Hisingen. Antingen var det där du var eller så kom säkert gnidar-bruden i kön eller ögonbrynsdonnan därifrån. Bergis.

SixesAndSevens sa...

ställde du upp med en femma då?

Anonym sa...

finns en kort tjock tant som hänger vid mariaplan. typ utanför skoaffären eller 7-11. hon tigger ofta jusst en 5a. av alla.

tiggerrr sa...

fasen, du skulle ju ha tagit en bild, om inte annat så på lite håll om du inte ville slita upp mobilen rätt framför ansiktet på henne.
har en killkompis som hade den idén för ett par år sen...att raka bort ögonbrynen och måla dit ett par nya, fast högre upp så att han såg konstant förvånad ut. bara på skoj visserligen, men thank god att han lät bli ändå :)

Jo tjena sa...

Det verkar vara ett slags mode att raka av sig ögonbrynen för att sedan måla dit dom igen fast betydligt högre upp. Gärna så att man ser stubben under strecken också.

Lore sa...

Ah. Påmålade ögonbryn är sjukt kul. Försök att fånga lämplig ögonbrynslös fjortis utomhus vid ett regnväder, så skall du få se något riktigt lattjo.

jockepocke sa...

Sverige... Pust, det känns vara svensk nu, sanningarna står som spön i backen... Tiggeri- Högmod- igår lättja i alperna. Keep it up Mike.

Anonym sa...

Tråkigt att du konstant använder uttryck som "mentalstörd, cp, mongo" osv med den negativa klangen i dina texter. Du är en mycket duktig skribent och jag är övertygad att du kan lyckas förmedla samma känslor utan att blanda in de oskyldiga som har dessa handikapp.

Andreas sa...

Tagga ner du anonyme.. så där pratar man ju. Inget att dra några stora växlar på.

Anna sa...

anonym 1: Den tjocka vid Mariaplan kom fram till mig en varm sommardag (hon var plågsamt lättklädd) och frågade efter en femma till en dricka för hon var så törstig... I händerna bar hon 2-3 kassar fulla med tomma petflaskor.

Jag svarade självklart nej och blev sedan stående med tusen tankar i huvudet. Om man inte har kontanter till dricka när man går ut, varför inte fylla lite kranvatten i en av sina ca 20 petflaskor? Om man absolut vill ha dricka, varför inte panta flaskorna först? Och det sista, hur kan man som väldigt tjock öppet prata om att köpa läsk?

Förresten, nån som sett till tanten som alltid tiggde vid Marklandsgatan förut? Hon som alltid hade olika hyfsat propra kappor på sig, och som plutade med underläppen? Har inte sett henne på typ 2 år tror jag...

Anonym sa...

@Anna: tanta på Markland! Det var ju evigheter sen man tänkte på henne.

Minns att jag nån gång gav henne ett 100-kort med ett par resor kvar för hon ville ju alltid ha pengar till spårvagnsbiljett. Hon blev helt förvånad och läppen hängde och vibrerade av tacksamhet.

Lida Sicovit sa...

Vi måste se till möjligheterna här! Med ritade ögonbryn kan vi ju välja uttryck för dagen. Typ förvånad, men ännu bättre skitförbannad. Jag hade en lärare en gång som efter en smått misslyckad ansiktslyftning alltid såg glad ut. Det var högst förvirrande när hon skällde på oss i klassen.

Anonym sa...

mer ronald:

http://www.youtube.com/watch?v=HocJvFC4mh8

http://www.youtube.com/watch?v=eBGIQ7ZuuiU

Anonym sa...

"Tjejen i kassan. Herregud. Eller tjej och tjej. Det var ett par galna fejk-ögonbryn men en tjej i."
Underbart!!

Anonym sa...

Hahahahaha..."Eller tjej och tjej. Det var ett par galna ögonbryn med en tjej i".
Hahahahahahahahahahhaa!

Jeanette sa...

Min lillasyster är en sån.. Inte en sån som tigger pengar då utan en sån med nämnda ögonbryn. Fjortis i alla sorters benämning och jag hoppas, hoppas, hoppas hon växer ifrån det. Snart.

Bubbles sa...

@ Anna. "Jag svarade självklart nej".
Bra för dig. Poäng där.

KARLAVAGNEN sa...

Du var på McD för 17! Har du inte sett deras Ronald McDonald? Hon körde ju den sk coorporate look:en ju.

mikebike sa...

anonym: ja jag vet. det är en dålig ovana.

Anonym sa...

Tja vad gör man inte för att se pigg ut (eller förvånad)...
J-t trött morsa