fredag, maj 09, 2008

Samling kring delikatesspumpen

Idag var jag i Saluhallen kring lunchtid. Herrejävlar, vilken pensionärsextravaganza säger jag bara. Har aldrig sett något liknande. Det var som att PRO hade förlagt sin årsstämma där.

Jag har via min bror fått indikationer på att pensionärer har ett sjukligt begär efter lagrad ost men att det var så utbrett kunde jag aldrig ana. Jag har hela tiden trott att han skämtat när han jämfört sitt jobb som ost-kille med slitet inom hemtjänsten.

Jag skulle köpa nåt att lägga på lunchgrillen. I varenda disk stod det tunnelseende pensionärer och dräglade lystet över marinerade oliver, italienska korvar och importerat lyxbröd. Egot lyste som en fet jävla aura kring dem och varenda en av dem verkade beredda att ha ihjäl sin nästa utan pardon, för att få lägga vantarna på den sista laxbakelsen.

Om sexualdriften minskar med åldern så är Saluhallen som ett stort jävla viagrabad för samhällets äldre medborgare. Jag har aldrig tidigare sett sådan kåthet som den hos de smakprovsmissbrukande pensionärstanterna. Det var rent otäckt att bevittna.

Det skulle vara lätt att säga att jag borde kunna unna de gamla att förgylla sina sista år med att punda tunna skivor Serrano och Parma. Men det är ju inte som att de tar slut. Det fylls ständigt på underifrån. Snart står jag själ där i delikatessdisken och låter en Breasola ställa till med sexfest i munnen på mig. Det rör sig bara om år. Man kan inte fly undan sitt öde.

Nu vet jag iallafall varför pensionärerna inte kan tvätta och handla under dagtid på veckorna. De spenderar sin tid någon helt annanstans.

15 kommentarer:

cat sa...

Fast panchisarna befinner sig ju överallt jämt och ständigt. Alltid långa köer av 70+are varenda gång man ska försöka hinna med ett ärende på lunchen.

Ninja sa...

Mmmm smaskens... länktar tills jag blir pensionär !

Kristina af Knusselbo sa...

Åh fan - jag trodde inte de hade råd?

Anonym sa...

Och VARFÖR ska de alltid stå längst framme vid dörrarna och trängas när man väntar på att komma in på banken/stiga av tåget/gå iland från Finlandsfärjan/ you name it? De står där och trampar som om det är livsviktigt att hinna först, men PRECIS när dörrarna öppnas, ja se då är det ingen brådska alls. Då gnisslar de på i sakta mak med sina rutiga shoppingkärror och blockerar vägen för alla andra som faktiskt HAR bråttom.

adde sa...

Fast dom kan ju säga "Jag döör om jag inte får lite italiensk skinka snart" och faktiskt mena det. Kanske är det fler ålderssjukdomar än stora öron, försvagad fisring och ölnäsa som väntar oss?

Med tanke på hur mycket du verkar gilla pensiosar så kanske du här på bloggen skulle tigga ihop pengar i syfte att under en veckas tid blogga direkt ifrån de gamlas Mekka: Florida.
Lätt att jag skulle bidra med en hundring!!

robrunsthlm sa...

pensionärer. var tog ättestupan vägen undrar man i sitt stilla sinne. de står i vägen. de handlar på min dyrbara och ack så korta lunchtid. de fattar ingenting när det gäller moderniteter som datorer, kortläsare mm. att de sedan snyltar lunch genom att provsmaka sig igenom saluhall efter saluhall är ytterligare ett tecken på att de måste bort. (jo, min mac har gett upp just frågeteckentangenten... den har gått i pension, eller nåt).

tiggerrr sa...

åjo, de har allt tid att handla på dagarna. eller snarare, de gör det riktigt aptidigt på morgonen, när butiken öppnar. de gånger jag var med och öppnade upp ica-butiken jag jobbade i så stod det alltid en armé grå pantrar utanför glasdörrarna när man drog upp persiennerna. så snart man låst upp susade (nåja) de runt i affären för att hugga allt som var märkt med röda lappar...gårdagens fikabröd, mjölk som gick ut samma dag, ost och kött med kort datum osv. fan vet var de gör av den maten sen om de ändå ska köpa lyxmat på saluhallen.

Andreas sa...

tiggerr: Det beror på att de börjat jobbet aptidigt i typ 50 år och därmed gått upp runt fem hela sitt vuxna liv. Sedan kan de inte bryta vanan. Jag jobbar extra inom hemtjänsten så jag vet.. de tycker ofta att morgonhjälpen kommer sent, typ klockan åtta eller så (för mig är det omänskligt tidigt, men men..)

Johnny sa...

det är ju det som är så förbannat dom ska handla när vi vanliga dödliga ska handla, sen har dom en jävla massa rabattkuponger å små pengar eller så har glömt koden till kortet, tvätta!! dom kör ett plagg i taget därför dom ockuperar tvättstugan oxå!!!!!!

Anonym sa...

Ja, och vi blir fler och fler för varje dag, och vi tar för oss, om några år blir det helt omöjligt att utföra några som helst ärenden på lunchen, och vi lite mer nyblivna kommer dessutom att ockupera krogarna dag som natt.

Däremot lämmnar vi bort tvätten, så tvättstugan blir det inga problem med :-)

Och ja vi går i förtid numera !

Nöjd 50-talare
;-)

mikebike sa...

anonym: hahaha... jag vet, allt du säger stämmer. jag vill också gå i förtid. jag skulle vilja leva det ljuva delikatesslivet från att jag fyller 35. får man haka på?

RANA sa...

*asg* Du kan få till det, du.
/Rana

Caravaggio sa...

Jag tror det hela handlar om att pensionärerna har delikatesserna som nån slags afrodisiak och Saluhallen som sin högborg för seniorcruising i Göteborg. Jag ska höra efter med min mormor om det kan finnas nån sanning i detta...

Presyncope sa...

Sjutton, det börjar bli lite av en ceremoni att läsa din blogg. :P

Callisto sa...

Mike är en sann poet. Aldrig har jag lyckats få så bisarra bilder av kåtlystna tanter secklandes över delikatesser i en Saluhall. Haha. Inte så aptitligt som syn betraktat, kanske, men humorpoängen är hög.