tisdag, maj 13, 2008

Ironisk lunch och dvärgligor

Usch, jag har renoveringsångest. Den typ av ångest man får när man har spenderat all sin lediga tid den senaste månaden med att måla, slipa, lacka och bära tunga grejer. Jag går runt och känner mig som en deppig bassethund. Hela tiden. Inget hjälper.

Idag gick vi till Nordstan för att äta en ironisk lunch på Murveln. Göra grejen. Det var inte bra. Istället för att som i vanliga fall bli glad och uppspelt av den kraftiga dosen socialrealism, blev jag helt bedövad. Jag skrattade när jag läste deras komboerbjudande "Svensken" (Stor stark och en Jäger eller nåt i en stilen) men det dog ut lika snabbt när jag såg aktiviteten vid roulettebordet. Det var för lesset. Inte ens lyxkaffet på Centro på tillbakavägen lyckades pigga upp mig nämnvärt.

Sedan läste jag att "Dvärgligan" ska bli film.

I vintras rapporterades det ju att några finurliga typer packade ner dvärgar i stora resväskor och placerade i bagageutrymmet på inrikes långdistansbussar. När bussen började åka kunde dvärgarna i godan ro hoppa ut och länsa Swebusresenärernas bagage på det göttaste. Det är ju egentligen fantastiskt roligt och så jävla oväntat. Jag hade nästan tyckt det var värt att bli av med min bärbara dator eller något annat dyrt bara för att äga berättarrättigheterna till en såpass störd händelse. Tänk att ha fallit offer för ett brottsyndikat bestående av en massa ohängda dvärgar.

Men inte ens det får mig att bli riktigt munter idag. Då är det är illa ställt.

19 kommentarer:

Lintin sa...

Den absolut otrevligaste hemköpskassörskan genom tiderna trillade av sin lilla snurrstol idag när hon gjorde häftiga rörelser under sin sedvanliga utskällning av någon stackars jävel som råkade stå ivägen. Hon gjorde ett högpitchat roligt väsljud när hon ramlade in i väggen. Jag önskar att du hade sett det, då hade du nog blivit lite gladare.

snellie sa...

Stackars Mike... jag har inget att muntra upp dig med tyvärr. Känner mig som en påse skridskor själv men jag sänder dig ändå en tanke.

snellie sa...

Stackars Mike... jag har inget att muntra upp dig med tyvärr. Känner mig som en påse skridskor själv men jag sänder dig ändå en tanke.

Anonym sa...

jag har köpt rovor.

adde sa...

Blondinen kommer in i tygaffären och säger:
-Jag ska ha gardiner till min dator.
Biträdet tittar på henne och svarar trött:
-Man har inte gardiner på sin dator.

Blondinen ser irriterad ut och svarar:
-Men hallååååå....jag har faktiskt Windows!

J sa...

Nä. Nu är det bistra tider för Majkbajk. Du ska veta att det går bättre om vi är glada!

Ninja sa...

Med tanke på dvärgligan, menade deu välhängda? (googlehumor)

SE sa...

Var det någon som faktiskt bevittnade någon dvärg, eller var det bara en teori?

Criminal Minds sa...

Ja har de fångat någon dvärg???

Talawa sa...

är inte Murveln ett maffiahak?

mikebike sa...

lintin: ja lite skadeglädje hade kanske gjort susen.

snellie: ahh skridskor är inget kul. tack så mycket hörru men jag överlever.

J: hahaha... fu fan vad jag börjar bli mätt på den kommentaren.

ninja: nej jag menade vad jag sa.

se: jag vet inte. spoekulationen räcker gott för mig.

criminal minds: det hoppas jagf verkligen :)

tawala: isåfall har maffian i göteborg jääävligt risig smak må jag säga.

Anonym sa...

Känner du inga dvärgar man kan hyra in, det låter som en bondskurkskupp på riktigt. Du får bondbruden om jag får vara superskurken.

-Luca

Lyckans smed sa...

Glädje kan man aldrig bli mätt på! Le och hela världen ler med dig! Mike. Du vet ju att det fungerar! Det kommer att ordna sig! Ta det lugnt - allt blir bra! Sudda sudda sudda sudda bort din sura min!!!!!

Criminal Minds sa...

ha ha ha...

Så sjukt det där med dvärgteorin, för mig är det självklart att det var barn som fick gömmas i väskor & stjäla, men dvärgar säljer fler lösnummer och biosäten.

Anonym sa...

nej, rovor sa jag. rovor. r-o-v-o-r.

Ohlsson sa...

Klart du mår visset när du går in i Nordstan! Som du träffande uttryckte det en gång: -Göteborgs rövhål...

Murveln ja, det är ett visset ställe, där 100 afrikaner och albaner spelar automat hela dagen. På den tiden då nordstan hade öppet på natten och Murveln var det sista vattehålet, brukade gubbar sitta med thai-horor och dricka gammalt ful-öl där. Man mådde dåligt som gick dit.

Lore sa...

Mike: Be din läkare skriva ut ett recept på en hink Ben & Jerrys

K sa...

Dvärgligan? Hahaha! Det där missade jag helt när det var aktuellt. Tack för att du upplyste mig om denna sköna brottshändelse!

Callisto sa...

En annorlunda idé, fast jag tror inte den kommer att nomineras till något entreprenörspris, trots uppenbar fyndighet.