fredag, april 18, 2008

När grisar startar flygbolag

Nyligen skrev jag om det osannolika eller kanske snarare oförväntade i att en person som Jackie Arklöv registrerar sitt namn som varumärke.

Det mina vänner är INGENTING!

När den amerikanska plastkirurgen Michael Salzhauer skrev en barnbok som ska hjälpa barn att förstå varför deras mammor skönhetsopererar sig. Då tog han konceptet ondska ett steg längre må jag säga. Han måste fan ha säkrat sin plats i Dantes nionde helvetesnivå den killen.

My Beautiful Mommy riktar sig till barn mellan fyra och sju år, och handlar om en flicka vars mamma ska operera näsan, fettsuga magen och förstora brösten.

Det låter ju inte alls stört. Den fyller verkligen en viktig funktion i dagens samhälle. Ställ upp de värsta av de värsta på en rad och de skulle nog ligga bättre till i min bok, än Michael Salzhauer, för ett extraknäcka som barnvakt.

21 kommentarer:

K sa...

är det där verkligen sant?? har googlat nu. det är sant. hm.

optikerdotter sa...

ja, här sitter jag och gapar. helt sjukt!

det där kanske inspirerar jackie. han kan ju också skriva en barnbok. så kan de sitta där på nionde våningen ner tillsammans. kirurgen och han.

Erik F sa...

The Onion skrev om detta redan 2003. Tänk att det blev sant till slut.

toveb sa...

Vilken fantastisk idé! Den boken måste jag genast köpa. Verkligen. Kanske i flera exemplar. Och sedan när toapappret tar slut...

Cat sa...

Den boken ska jag inte köpa till mitt bibliotek.
Funderar nästan på att skicka hatbrev för första gången i mitt liv.

Polly Pretty Pants sa...

Om det e sant så e det ONE SICK PUPPY som skrivit den...

Vart e världen på väg?????

Anonym sa...

Kom igen era nickedockor,
vad är det som är fel med den?

"Dr. Michael Salzhauer, a renowned plastic surgeon, wrote My Beautiful Mommy to help patients explain their transformation to their children. The story guides children through Mommy's surgery and healing process in a friendly, nonthreatening way."

Tillåt mig skratta. Ingen hatar skönhetsindustrin, ingen hatar plastkirurgerna. Alla hatar däremot personen som försöker förklara för barnen varför deras mammor ligger ner i ett par veckor med bandage i hela ansiktet eller varför de inte kan lyfta och bära dem.
Jag älskar verkligen den här bloggen men kommentarerna här känns verkligen lite Bill och Bull.

da bomb sa...

Här har man skämtat om Totteböckerna såsom "Totte drar skinn" och "Totte holkar på", men det här är ju tyvärr inget skämt..

Jag har som regel inget emot om tjejer förstorar rövar och förminskar bröst eller tvärtom, men va fan...

Han och Sveriges mest hatade person just nu, Anders Eklund, kan säkert hitta varandra om de får chansen.

BARISTAN sa...

rolig och eftertänksam blogg du driver. kul läsning

Kissowa sa...

*fniss* Har du sett mike? http://bloggkommentatorerna.blogg.se/2008/april/sallsynt-roligt.html
nu är du känd bland blogbratsen med. ;)

adde sa...

Om vi samlar ihop pengar så kanske du kan köpa ett ex och skriva en matig recension här? För jag blir faktiskt väldigt nyfiken på hur han förklarar anledningen till plastikkirurgi för barnen, eftersom jag inte förstår det själv (ja, alltså om det inte beror på att man trillat i en bassäng batterisyra, sprungit in i en jetmotor eller rökt en tändhatt).

Anonym sa...

http://blog.aggeman.se/2008/04/mamma_vill_bli_vacker_satan_ms.html

Kristina af Knusselbo sa...

Och så finns det ju de som serisöst tycker att det verkar vara en skitbra bok!
http://www.hanky.se/LindaRosing/1386
*tar mig för pannan*

Anonym sa...

Linda Rosing har en blogg på hanky.se där hon hyllar den här boken och skriver att tänk om en så fantastisk bok fanns när mina barn var små. Hon verkar inte skämta utan verkar seriös

/Anna

judas sa...

De var då en sjuk jävel.
Tycker att vårt samhälle blir bara mer och mer sjukare.

Lille-bi sa...

Tankfull och nyfiken...tack för boktips ;)

Anonym sa...

Vackert.
Varför kom jag inte på detta???

-Luca

PS Häda inte med Dantes namn

Anonym sa...

fan Mike, sluta självspäka dig själv och oss andra, ge mig något som inspirerar, smärtan är ljuvlig, MEN i små doser, inte alltid...

ullis sa...

Alltså. Jag funderar mest över behovet av boken från början. Okej att folk skönhetsopererar sig, men borde dom inte kunna förklara för sina barn varför?
Uh, jag vet inte. Jag får inte fram något vettigt.

k sa...

till första anonym:
vill morsorna skönhetsoperera sig, så visst fine.. men jag tror att det är liiite bättre att budskap i barnböcker är att man duger som man är.

på ett ställe i boken säger den tecknade mamman till sin dotter: ”när jag blev äldre så blev min kropp större och jag kunde inte komma i mina kläder längre. Doktor Michael ska hjälpa mig att fixa det och få mig att må bättre”.

Abbes pappa sa...

Ja du. Det är fan sinnessjukt.