tisdag, april 15, 2008

Maffigt erbjudande

Shell kör en tankabilenkampanj med ett sådant jävla mäktigt erbjudande. Men det går ut idag så skynda skynda!

Så här går det till:

Du springer in och hämtar ett stämpelhäfte i kassan på närmsta Shelltapp. Sedan behöver du bara tanka bilen 6 gånger á 30 liter och pang så är en smäcker termosmugg (enl. bilden) din. Men det är inte allt. Fram till den siste augusti bjuder nämligen Shell på kaffe varje gång du tankar bilen. Om du tar med muggjävlen då alltså. Grymt!

Jag förtydligar. Man behöver alltså bara investera i drivmedel för drygt 2200 spänn för att sedan bli bjuden på fulkaffe i en jävla cp-mugg varje gång man tankar inom de närmsta månaderna.

Jag vet inte hur det är tänkt att man ska reagera. Det måste verkligen vara den sämsta kampanjidén sedan djävulen gick i badbyxor. Jag blir på riktigt provocerad av tanken att någon kommit på och faktiskt sålt in det här till något sniket jävla as till marknadschef på Shell.

Fast tanken på att någon sänkt sig så lågt att samla ihop stämplar och lösa in muggen är banne mig ännu värre.

26 kommentarer:

Robbelibobban sa...

Annars om man är ute efter bensinstationskaffe så kan man gå/åka till Hydro,där dom tar runt ca:100 spänn för en thermomugg men då får man fri påfyllning hela året.Där snackar vi andra priser va?

Martin sa...

Mest imponerande är ju ändå den som lyckades kränga på shell en shitload gamla kaffemuggar som låg och skräpade i nåt förråd. Vilket geni!

Sorgligt att tänka sig att folk efter att först ha hostat 2200 kr soppa för att få en mugg, dessutom kommer fortsätta tanka på shell bara för att casha in gratiskaffet.

Shells kaffe är brunt på flera sätt...

Kiora sa...

Hahaha, just nu känns det ruskigt skönt att jag inte längre har ngn bil.
Jadu, nån stackare till yrkeschaufför lär ju utnyttja erbjudandet iaf. Alltid nån som blir glad.

Anonym sa...

Man måste buga för den sålt in detta koncept till Shell.

Hur mycket ksotar kaffet annars, kanske kan man gå plus om man bor i bilen och dricker VÄLDIGT mycket kaffe på Shell...


-Luca

Jo tjena sa...

Jag undrar egentligen hur många som tycker att detta är en bra idé...

danne sa...

Mikee: Appropå annonser på stan. Dedikerar dagens bild till dig eftersom det borde varit du som funnit den och publiserat den. Inser att jag börjar se världen med bloggfrossa glasögon, pilotmodell med kammomönster på bågsnibbarna. För varje år som går blir det dessutom värre. Nu förtiden kan jag knappt på på badis utan att observera abnormiteter. Som du fattar är ju det inte speciellt kul, men å andra sidan har du lärt mig att äta B&J så jag antar att det jämnar ut sig. ;-) Ha en bra dag mannen.

Anonym sa...

Sorry guys, Hägen Daaz (hur fan det nu stavas) äger fortfarande B&J.

Anonym sa...

Supergeneröst juh!

:)

Tord sa...

Erbjudandet är lysande...
och troligtvis inte riktat till privatpersoner.
Yrkeschaufförer och personer med tjänstefordon som inte betalar egen bensin kan lika gärna tanka hos shell som hos någon annat företag.
Det shell egentligen gör är precis som de lite smartare hotellkedjorna. De lägger på ett par hundra på hotellhyran och slänger till gästen saker som en gratis tidning, 30:- i baren, gratis kaffe och fri Internet. Totalt kostar de dem långt under 100:-. Detta är pengar som de egentligen tar från företaget och ger till privatpersonen som bor på hotellet. Det är ofta privatpersonen som väljer hotell och varför skall man då välja det ställe som kostar 100 kronor mindre och ta småutgifterna från egen ficka?

Som en extra bonus så får ju Shell in personerna som tankar i butiken också. Även de som just tankat med kort utomhus traskar in och tar sitt gratiskaffe och köper säkerligen samtidigt något litet tuggummi eller liknande. Diaboliskt.

Jag har en sådan svart mugg. Det är skitsvårt att dricka utan att bränna sig. Det går i alldeles för mycket kaffe i koppen. Det är inte mycket till värmehållande effekt i den. Kaffet smakar tjära. Men vafan, det är inte jag som betalat för den.

Xabre sa...

Helt i klass med samlandet av Sempers äckliga barnmatsetiketter... "Det lönar sig att tycka om barnmat från Semper. Med jämna mellanrum har vi samlarkampanjer och andra spännande aktiviteter. Håll utkik i din butik eller här på hemsidan för nya upptåg från oss!" ... Spännande aktiviteter?? Upptåg?? Ta er i röven.

mp sa...

Som tidigare inlägg är detta helt klart avsett för oss som inte betalar bensinen själva. Då Shell kör denna kampanj för 3:e gången kan vi nog vara säkra på att de tidigare gångerna levererat önskvärt resultat.

mikebike sa...

självklart är det endast yrkeschaufförer som gör detta, men ändå. förnedringen att komma där med sin tiggarmugg och be om billigt bryggkaffe för att man väljer att tanka hos dem. det är så mycket mer i det än om det är en fungerande kampanj eller inte. det handlar om stolthet och utstrålning. Det hade nog inte varit särskilt mycket mindre lönsamt att skänka bort såna muggar till sina kunder utan att de ska behöve uppfylla en tankkvot på 2200 spänn innan. dessutom hade det kännts mer soft åt alla håll. jag tror inte så många privatpersoner skulle åka dit och okynnesdricka fult bryggkaffe. det skulle bara vara kunder... och alla kunder är bra kunder.

Anonym sa...

Oh Mikebike....

Äh, jag var tvungen att radera min kommentar, den utvecklades till ett nästintill kärleksbrev hahaha! Ngn måtta får det vara på idoldyrkan här!

Ändå, tack för att du skriver en alldeles underbar blogg.

Joshua_Tree sa...

Den där kampanjen har varit med i flera år. När jag körde budbil hade firman jag jobbade för avtal med Shell, så alla vi som körde hade Shellkort att tanka med. Det tog typ en vecka eller nåt för var och en av oss att stämpla upp till "fulmugg" att fylla med kaffe. Och faktiskt; Shells kaffe, åtminstone på de två stationer i Södertälje där jag brukade fylla på, har rätt bra kaffe. Perfekt att kunna gå in och fylla på en balja lite då och då när man var ute och körde, i synnerhet som kaffet på firman sög getpung och smakade ungefär detsamma.

Mamselamsen2 sa...

Det skulle ta åratal innan vi skulle ha fått ihop till muggen.

Karl sa...

Det är fan respektfullt att vara så dum i huvudet som Shell.

adde sa...

tord: ha ha ha, ja, det kunde man ju ge sig fan på att du hade en sån mugg efter det försvarstalet. Jag fick liksom känslan av att du trots allt valde att komma ut i slutet av texten. Ha ha ha, roligt skrivet!
Fika på, mannen! Det ska mycket balls till för att göra tvärtemot vår husgud mikebike och dessutom outa det här!
Lite som att vara pingstpastor och ändå välja gräsmattan utanför Hells Angels klubbstuga för sin picknick.

Dr. Claes Von Hamlet sa...

Jag hade lätt tankat 4000l 98 oktan (till och med) inklusive STP Octane Booster för en sån kopp.

Anonym sa...

Kommer du ihåg inlägget om "dålig fothygien"? Kolla in aftonbladets webtv idag för en man med riktigt härliga labbar... http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2271340.ab

Där har vi en man som borde slå de flesta i rundpingis!

Joe Nice sa...

Det finns ingen konkurrens på drivmedel så att slänga in en kopp java gratis riskerar att få konkurrenterna att ställa sig upp och skrika - Prisdumpning! Otillbörlig marknadsföring!

Lore sa...

Fy sjutton. Skulle knappt kännas som att ställa sig och tigga ihop kaffet. Fast det är klart, folk har ju en tendens att gå omvägar för "gratis" prylar. Ni skulle sett folks snea blickar när jag tackade nej till en gratis dricka på tåget som ursäkt för strul med biljetten.

el guapo sa...

Oh Mike, mannen som är trött...

Äh, jag var tvungen att radera mitt inlägg.Vill inte sparka på den som ligger ned. Ngn måtta får det vara på min elakhet.

Tack för att du försöker skriva lite då och då. Om någon mack med kaffe eller nåt fik med dyr glass som gör dig rasande.

Diamant som sagt.

sockerdricka sa...

Tur att inte alla tänker som du utan att många faktiskt kastar sig över ett sånt erbjudande och ivrigt plockar fram sitt stämpelkort varje gång de kommer och tankar. ;)

Oväntat att jag kommenterade på ett inlägg om bensinstationer.

Caravaggio sa...

Vem i hela fridens namn skulle vilja förpesta sin bil med en sån Shell-mugg? Det känns med som en fordonsmässig motsvarighet till samhällstjänst att behöva slida runt med med sånt skräp synligt i bilen.

danne sa...

Mikee. Bjuder på lunch idag. Välkommen.

Erik Laakso sa...

Jämfört med vansinneskampanjen att skicka in 15 kladdiga risifruttilock för att få 50:- presentkort på Stadium, allt sponsrat av en höjdhoppsstjärna på dekis. Vem f-n tycker det är en bra deal att köpa gröt för 135 spänn och skicka in kladdiga aluminiumöverdrag i ett brev med egenbetalt porto för att få en presentcheck på Stadium? Shells kampanj rockar i jämförelse.