lördag, april 26, 2008

Homestyling

Jag har ju blivit proffs på att gå på visningar vid det här laget. Har verkligen insett hur man med relativt små medel kan kräma ut ett par hundra tuss extra för sitt lill kyffe. Det råder säljarfest kan man lungt säga.

Dock ställer jag mig frågande till hur en person som nyligen sålde på Kaptensgatan tänker angående homestyling. Hon sitter på en fet lya med fungerande och pampiga kakelugnar (obs: pluralform), skitsnygga trägolv, stuckaturer och hela baletten - i oklanderligt skick. Lägg därtill ett färdigt vindskontrakt.

Den hottar hon upp med Ikeasortimentets absolut värsta missfoster till loftsäng trots att sovrumsytan var helt jävla enorm och hon städar undan allt möblemang utan några rejält stora furuskåp som jag känner igen ur fula-vykorts-boken. Visst man kan undra vad hon fick för råd av mäklaren där, men alla har ju sin stil och "smak".

Men då hjälper inte den där skålen med mäklargodis* och några tända värmeljus nämnvärt.

Det jag absolut inte förstår är vilken homestylingskola som lärt ut trixet att fylla en korg med ägg i köket. Vi snackar 25-30 ägg. Vad är det fräsha i det? Det enda jag tänkte på var vad fan de gör med alla ägg. I vardagsrummet hade ett pocket-ex av Coelhos jävla Alkemisten lagts upp lite nonchalant (asmedvetet) som en av tre böcker i bokhyllan.

Summan av kardemumman blev ett "homestylat" hem som skulle fått vilken inredare som helst att bajsa blod i veckor. Och ändå slutade budgivningen på över en halv mille. Galet.

Fotnot: Mäklargodis är den skål med geléhallon som verkar ingå i alla mäklares 3%.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Människor ÄR dumma. De som inte är det vill inget heldre än att bli lurade.

-Värmlandsvännen

adde sa...

Jag blir illamående! Vad är det för känsla de vill förmedla med Alkemisten? Att hemma är bäst????? För så enkelt kan man ju faktiskt sammanfatta boken, detta litterära mästerverk. Och om det faktiskt är det de vill förmedla så mår jag ännu sämre, för det är så korkat!
Det roliga är att många tydligen känner ett behov av att ha kvar sina böcker ståendes i en bokhylla, som för att visa alla att titta här så många böcker jag har läst. Va faaaan, inte så troligt att man läser om fler än ett fåtal böcker, eller hur? Släng dom eller ge bort dom till nån som ni gissar har samma smak. Det är ju pinsamt med bokhyllor. Och tre utvalda böcker är värre ändå.

robrunsthlm sa...

men, om det är FÖÖÖR snyggt (a la rådande inrednings-stil) kan det ju bli fel i vissa spekulanters ögon. Om man däremot fuckar upp det royale kanske spekulanterna tänker: Här kan man göra grejer!

Milla sa...

Det går inflation även i home-styling. Efter att ha sett samma Myran stolar och samma trötta tavlor i alla annonserna för samma mäklare så längtar man nästan efter nåt äkta, nåt fult helt enkelt, som skvallrar om att det är en människa som bott där. Men Alkemisten? Det är bara för mycket!

Perny sa...

Visste du att din blogg likaställs med Blondibellas, Kenzas, Kissies och Stina-Lees enligt bloggtoppen? Kolla här
http://theperny.blogspot.com/2008/04/mysko-hnvisningar.html får du se vad jag menar.

Johnny sa...

Hade varit kul att hänga med dig på nästa visning och lyssna till den efterföljande recensionen live, underhållande kan jag tänka.

J. sa...

En halv mille? Det är ju nästan gratis. Här i Stockholmo och 3 mils radie utanför ska man vara glad om man får en etta med kokskåp, fungerade tak och väggar för under 1,4. Vill man däremot ha en chysst etta (vi pratar fortfarande ettor) med fina golv, riktigt kök, en trasig kakelugn och liten balkong är vi uppe i 1,7-,1,8 på en gång- på en adress utanför stan då givetvis. Att man ändå väljer att bo här.. Ja, det är galet.

Lore sa...

Är det något jag hatar så är det när folk använder böcker och tidningar som någon form av försåtsminering. Det finns inte mycket som är mer patetiskt än att semidiskret (tror de) försöka hinta sina läsvanor.

Petra sa...

Tänkte bara lämna ett avtryck eftersom jag har varit inne och kikat i din blogg. Ha en fortsatt trevlig söndag!
//Petra

da bomb sa...

Mike, hur fan kan du ens titta på begagnat?! Tänk själv att en äcklig jävla runkgubbe kan ha grisat ner "din" lägenhet under 30 års tid... Gör som jag, köp nytt

mikebike sa...

milla: ja fan så är det. de har ett litet lager. de sliter fan ut sina designmöbler på att dra in dem i alla objekt. egentligen ska man alltid be om att få se vinden/källarförrådet. där har du det där äkta. perny nej det viste jag inte. ska kolla.

johnny: sorry tåget har gått:)

J: jag menade givetvis inte slutpriset. jag menar att budgivningen från utropspris fan alltid är 500 tusen till en mille. störigt.

Andreas sa...

Jag undrade spontant om äggen var kokta eller inte? Om inte så hade man ju kunnat råka ha ut några och störa homestylingen.

Varför använder vi ordet "homestyling" för förresten och inte dess svenska motsvarighet inredning? Faktum är ju att det dessutom på engelska heter home styling och är två ord.

Anonym sa...

Vad är det för fel på Alkemisten?

Spader Ess sa...

Adde

Precis!! Släng CD samlingen med, jävla skrytobjekt för att intellektualisera sin musiksmak. De få skivor gemene man behöver är i stort sett Absolute Music 1-12...

För att inte tala om neandertalare med LP-skivor. Snacka om att nostalgisera över svunna tider.....

Det kan inte vara så att det finns folk som faktiskt tycker om böcker?

Anonym sa...

Homestylat?

http://bjurforsboagent.capitex.se/objbesk/objbesk.aspx?OBJGUID=3H145S9FRPUP966B&OBJTYPE=CMVilla&statf=Göteborg

Milla sa...

Omg. kollade precis in länken ovan. Galet! Nån har gått igång lite för hårt på Laura Ashley alltså... Jag blir snurrig av alla blommor och undrande över hur man kunde låta det gå så långt?

Anonym sa...

Men denna tar ändå priset!

http://www.ulflundin.se/common/capitex/misc/popup.aspx?Title=Lundins&ActivePage=/pages/bilder.ascx&OBJGUID=3H5T1EI4BCQMLUP2&OBJTYPE=CMVilla&typ=alla

4.8 mille ska de ha för huset som är på 62+62 kvm :)

/A

grovt initiativ sa...

1. tag géléhallonet.
2. bit av en tunt lager i botten.
3. klistra fast på bröstvårtan.
4. repetera på andra vårtan.

pigga nya nips att möta mäklaren med, får se vad han säger då!

xabre sa...

Handledning:
1. Ät upp geléhallonen
2. Krossa äggen
3. Repa mäklarens bil

BountyLady sa...

Vaaa lägger dom verkligen upp en korg med ägg? Vanliga ägg???

Undra hur längen dom har legat i rumstemperatur...

Vad sägs om att göra en stinkbomb på visningen, och du lär bli ensam i budgivningen... Det vill säga om du är först in i lyan på visningen då... :)

BountyLady sa...

Alltså råa ruttna ägg luktar ju värre än surströmming - det var det jag ville få fram...

Anonym sa...

" Petra sa...
Tänkte bara lämna ett avtryck eftersom jag har varit inne och kikat i din blogg. Ha en fortsatt trevlig söndag!
//Petra

4:12 PM"

Hahaha

Det här är det roligaste i inlägget om Homestyling. Den gode Petra har vart inne på i princip alla bloggar i Sverige och lämat avtryck:) Go for it Petra!

Dan Brynefall sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dan Brynefall sa...

Jadu Mikebike... hatten är tamejfan AV. Jag har sedan Fredag läst din blogg konstant under eftermiddagar och kvällar. Nu när jag tagit mig fram till "slutet" så kan jag bara säga att du fått en otroligt trogen läsare på halsen. Du gnäller med stil, och jag tror aldrig att jag skrattat så gött åt en blogg någon gång. Jag tror aldrig heller jag känt igen mig i så mycket av dom ämnen, men även detaljer, som finns i dina inlägg. Bara hur vissa uttalar internet som inter-näTT, för att nämna en skitgrejj som någonstans fastnat. Min blogg fungerar också som ett utlopp för vardags-aggressioner ibland och ett problem är att jag insett att aldrig kommer nå upp till den höga nivå av bitterhet, fyndighet, och slagkraftighet som du besitter. Ungefär som Staffan Strand borde känna sig varje dag, han kommer liksom inte ända fram hur mycket han än försöker :) Det andra problemet har jag skrivit om http://danbrynefall.blogspot.com/2008/04/hejjagheterdanochgemig.html. (andra gången på kort tid jag länkar dig, när kommer mina B&J-checkar? :D). Nu ska jag avslutade denna ballhugger-kommentar och sova istället. Keep on blogging! ps. blev tvungen att posta kommentaren på nytt pga en uppfuckad länk, fick det inte att funka så det får bli ctrl+c>ctrl+v för den som känner sig hågad.