fredag, mars 21, 2008

Vinn ett fikakalas från helvetet!

När jag var på Hemköp häromdagen och precis skulle passera kak-avdelningen så blev jag hotad av två riktigt jävla otäcka typer med huggtänder. De satt på en pall Brago-kex och stirrade på mig med sina tomma lattjolajban-leenden och sa: Vi kommer hem till dig. Din jävel!

Givetvis pissade jag ner mig direkt!

Fika har för mig alltid varit förknippat med en starkt positiv känsla. Och jag borde fan veta för jag växte upp i samma stad som den där kexfabriken ligger. Jag minns att det var ganska angenämt att komma ut på kyliga höstmorgnar och andas in doften av nybakade kex påväg till skolan. Jag gillade allra mest de dagar det luktade brago. Den lätta vaniljdoften färgade luften precis lagom. Dag för dag, år för år indoktrinerades min hjärna och kopplade ihop fika med 99,9% mys. Det var bara en enda kakdoft jag kände stark aversion mot och fortfarande växer det i munnen på mig när jag ser sådana där tjocka tekakeaktiga pepparkakor. De har ensamma alltid representerat det där 0,01% dåliga med fika.

Ända tills för några dagar sedan.

Det fantastiska kakföretaget har av någon outgrundlig anledning godkänt ett helt vansinnigt kampanjförslag där en tävling mynnar ut i att man kan vinna sitt livs fikakalas. Det låter ju inte så pjåkigt. I textform. Men med påhänget med Markoolio & Tobbe Trollkarl blir fikakalaset genast lika brunt som de där satans pepparkakorna.

Tanken är att man ska köpa några paket Ballerina och istället för ett skönt pris kan man i värsta fall få ett straff i form av hembesök av nöjessveriges två största mediahoror som kommer och spexar för dig medan du mular i dig av en tjockt uppdukad kakbuffé. Fy fan! Jag kan helt ärligt inte tänka mig ett värre fikabesök. Jag skulle skruva på mig i ren och skär ångest.Titta bara på bilden. Vad i helvete är det med dem? Vad flabbar de åt egentligen? Det är leendet hos två personer som lyckats förhandla till sig ett perverst stort reklamarvode. Eller så har de just sodomerat varandra i baddarsmeten.

Jävla Göteborgs Kex. Begreppet "fikakalas" kommer aldrig bli detsamma igen. Och jag kommer aldrig mer köpa ett paket brago.

26 kommentarer:

Kiora sa...

Haha fy fan. De ser faktiskt riktigt snuskgubbe-aktiga ut.

KARLAVAGNEN sa...

Nä, grundlurade Stockholmare. Utlovade att få sätta tänderna i ett fint kex (stååkhåålmska för schysst brud alt kalaspingla). Inte i något sockersöt kex med smetigt centre från
Bäst-kusten.

Haf medlidande med dem...

mikebike sa...

kiora: haha ja verkligen. det första ord som kom upp var "kiddiefiddler"

Buteo sa...

My God. Kommer NÅGON att delta i den tävlingen? I så fall är det hög tid att välja en ny mänsklighet...

Skribenten sa...

Lysande koncept. Här kommer ett nytt. Spritfest med Natascha Peyre och Linda Rosing.

How 'bout that?

Kiora sa...

mikebike: haha, "kiddiefiddler" -det måste användas, ;)

emma sa...

mike bike.. du är den roligaste! garvar högt åt dina underbart välvalda och fyndiga uttalanden - ho ho

Nemo sa...

Låt vara att Gbg-kexen hade/har ett gott syfte med sin kampanj...men någonstans på vägen har nån ondsint mänska' (fotografen?) pushat Tobbe o Marko till att se så där lömskt opålitliga ut. Med pitbulleenden och kokainblickar ser dom ut att vilja säga... "Barn, vi kommer inte för att snaska med Er, det är era mammor vi vill åt."

cat sa...

Fast Mike, bragokexen har ju inte valt dessa två stolpskott till sin reklamkampanj:) De är ju oskyldiga och vill säkert ätas upp av dig och oss andra även i framtiden.
Jag tänker ställa upp för bragokexen och fortsätta äta dem när jag har lust.
Tävlinge pågår ju förhoppningsvis inte så värst länge.

Anonym sa...

Iofs skall de ha någons slags cred för att de inte fixar sitt leende a la Hollywood, nu när det är så enkelt och de dessutom har råd...

mikebike sa...

bueto: klart de kommer. det kommer bli succe. fan.

skribenten: men det är ju så gjort. fråga "brinken".

kiora: usch, mycket otäckt begrepp.

emma: tackar tackar. det gäder mig.

nemo: haha är du säker på det? hahaha

cat: japp preskriberingstiden är nog inte så lång.

anonym: ja det har väl inte med saken att göra. det är inte tänderna sopm är problemet. det är exponeringen som gör leendena påträngande.

adde sa...

Om dom dårarna är det värsta fikabesök du kan tänka dig, Mike, vem eller vilka ligger högst på din lista över fikabesök du skulle gilla (ja, förutom de knallhårda männen på din gamla sajt då alltså).

Ingrid sa...

Shit, var väldans länge sen jag tänkte på kakdoften i kungälv. Den präglade ju hela uppväxten...

goose sa...

haha, jag tror markoolios tänder är retuscherade också så att de ser lika jävla risiga ut som tobbe trollkarls.. eller har de tussat ihop de båda för att de har lika "snygga" flin?

mikebike sa...

adde: hmmm kanske Larry David, Ricky Gervais.

ingrid: ja visst gjorde den. När växte du upp där?

goose: ja eller för att de är så härligt poppis i barnfamiljer.

adde sa...

JA! Två skön typer!
Har jag förresten tipsat dig (och alla dina läsare) om ståupparen Louis CK??? Han är fenomenal! Kolla på YouTube för en del klipp eller hans hemsida (som är bland det sämsta/fulaste jag sett sedan -97) för att köpa mer.

MissMythos sa...

hahaha..fan va rolig du är

mikebike sa...

adde: honom har jag inte sett innan. ska kolla in när jag orkar komma mig för att knäppa på ljudet.

missmythos: tack så mycket hörru!

Ingrid sa...

Jag bodde i kungälv mellan -89 och -06, dvs från jag var två tills jag var nitton. Var väl ingen hit för mig kanske, i stort sett det enda jag tyckte om rörande staden var att det luktade vanilj när man gick på västra gatan... Fast nu när jag bor 25 mil från göteborg bort så känns kungälv helt plötsligt inte riktigt lika fel längre...

Anonym sa...

Och du var alltså tvungen att ta dig över den underbara ön Hisingen varje gång du skulle ner till Göteborg.

Fuskgöteborgare där!

Dan (gearhead) sa...

Underbart!

Tobbe sa...

Haha, fantastiskt kul läsning, hatet bara flödar, det är riktigt kul ibland att vara offentlig person!

Ja, visst fan fick vi sjuka arvoden och x antal kilo kakor, men någon retuschering av tänder är det inte tal om, vi har så fula tänder...

Puss på er alla!

/Tobbe trollis

Jessica sa...

Men Mike... har du frågat din dotter? Chansen att hon skulle älska att ha just dessa herrar som fikabesök är ju ganska stor.
Jag var med smurfhöga människor och kollade på en grej med Marcolio och jag visste inte ens att smurfmänniskor kunde skratta så där mycket. Det lät ju helt galet. Men smurfarna pratar fortfarande om det.
Grabbarna är helt enkelt en dunderhit bland smurfar. Vi hade Staffan Westerberg... dagens kids har Tobbe och Marcolio. Jag byter ut Westerberg any day.

Anonym sa...

Jessica: Hahaha...när jag läste ditt inlägg så tolkade jag "smurfhöga människor" som att det var folk som var höga (inte i betydelsen lång) och därför skrattade som smurfar åt Tobbe och Marcolio.

mikebike sa...

tobbe: äh tobbe... fan vad du tar i. det gör alla. hatet flödar. skämtar du eller. det flödar inte alls. jag hatar inte dig. jag tycker bara att när människor överexponeras så brukar de bli påfrestande. Det var påfrestande att se dig och framförallt markoolio (som fan springer på alla bollar).

jessica: japp jag är säker. de hade varit helt fantastiska på dagis. men de är ju överallt.

Anonym sa...

Ser man på bilden verkar det som om både Markoolio och Tobbe Trollkarl står i begrepp att få var sitt glas mjölk i huvudet...