onsdag, mars 05, 2008

Sveriges alldeles egen moralführer

Åh, nu är tant Skugge i toppform skulle man kunna säga.

När jag läste rubrikerna på hennes senaste krönikor anade jag nästan direkt att det skulle innehålla lite numera klassisk skuggesignerad moralfascism. Och mycket riktigt. Hon gör ingen besviken.

Skugge ställer sig åter igen över mänskligheten som någon slags superelitistisk radhusmorsa och mässar om hälsa och ditten och datten. Hon vet allt. För hon lever minsann ett för jävla hårt fullkornsliv i sin lilla sura förort med sina vinterkräksjuka ungar. Jag lider verkligen med henne när hon jämrar sig över sitt tunga slit som baseras på räkmackejobb som lajlaj-krönikör och överbetald tantbloggare samt en massa annan skit såklart. Det kallas tristess.

Nä, livet har inte varit snällt mot Linda. Det kan inte vara lätt att leva Linda Skugges liv, det förstår alla, men hon är ju så härdad nuförtiden. En riktig multiförmåga. Och så vet hon ju hur saker och ting ska vara.

Det är lika vackert varje gång hon ondgör sig över unga och snygga tjejers naivitet med riksmedia som spelplan. Eller över alla lata svin som tar en cigg ibland eller en öl kanske till och med, som inte fattat vilken belastning de är för samhället. Allra bäst är hon ändå när hon dissar de mängder av otacksamma barn som ringer in med sin skit till Bris jourtelefon. Lipsillar är vad de är som borde tvångsskickas till det där Afrikat för att få lite perspektiv (bonus för extremt nyskapande åtgärdsförslag) och lära sig lämna linjerna öppna för de barn som verkligen behöver stöd. De som blir minst torterade och systematiskt sexutnyttjade hemma, varje dag.

I sin krönika "Sluta dalta och ta konsekvenserna" lägger hon frikostigt fram sin härligt socialdarwinistiska idé om att alla medborgare borde ha ett eget skattekonto där var och en betalar för sig själv och sina val. Då gäller det att leva sunt och hålla sig frisk, säger en Linda som är uppenbart trött på att betala för andras släpphänta liv. Rökare och överviktiga ska fanimej få betala. För att inte tala om alla klemiga kvinnor som nu, en bit in på tvåtusentalet, inte längre är beredda att ödelägga sitt underliv vid en förlossning och istället okynnessnittar till sig ungen. Budskapet är enkelt. Vill man ta genvägar här i livet får man bända upp plånboken lite extra. Visst är det svårt att inte hålla med henne. För tänk vilket underverk ett personligt skattekonto skulle göra på alla nöjesabortörer och asjobbiga cancerpatienter. Det daltas så mycket.

På slutet skojar hon till det med att om hon skulle starta ett parti så skulle det minsann heta: "Fascistpartiet – vi som jobbar hårt och älskar fullkorn".

Kul. Men vad säger det mer om henne än att hon är jävligt otäck och har en jämn avföring?


Länk: Linda Skugges yta på expressen.se -->


Etiketter: , ,

38 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart inlägg, Skugge är bra störd. Hoppas hon läser det här:)!

Erik F sa...

Hon är dåligt påläst som vanligt. Har hon inte tid med research?

När det gäller hennes teorier om att folk som lever hälsosamt kostar mindre för samhället så har hon ju dessutom fel. Detta har ju motbevisats gång på gång. Överviktiga, rökare och storkonsumenter av alkohol, dör tidigare och kostar samhället mindre i form av sjukvårdskostnader, pension mm.

Personer som lever längre drabbas dessutom i livets slutskede ofta av svårbehandlade sjukdomar vilket ger dyrare vård.

Lore sa...

Jag har aldrig lyckats fatta varför hon blivit så känd. Att läsa hennes grejer är lite som sluttampen på ett förhållande, allt det roliga är bortslipat och kvar är regniga tisdageftermiddagar och en massa klagande. Så mycket som hon whinar över allt som har med hennes ungar att göra är man förvånad över att hon inte kvävt dem med en kudde.

Nemo sa...

Måhända är jag naiv - men när jag läste Skuggans krönika kunde jag ana ironin. Kanske ett försvar, men..mja - kan det vara så illa ställt, på riktigt?

K sa...

Underbart Mike! När jag för något år sedan för första gången läste något som Skugge skrivit blev jag chockad; kvinnan är riktigt risig. I hennes texter lyser det verkligen igenom att hon inte är mycket mer än en outbildad, bitter och tämligen pantad figur. OK, det kan man såklart få vara, men att ge henne så mycket utrymme i media etc går över mitt förstånd.

Drottningen sa...

Fast eftersom hon har vinterkräksjuka hemma jämt (trots sin bakteriejakt) så lär hon inte ha jämn avföring, snarare flytanda

Spader Ess sa...

Det är en jäkla tur att förorten hon bor i är stor nog för oss båda. Har som tur är aldrig behövt se henne, antagligen för att hon sitter hemma i sin vrå och vantrivs, för även om jag tycker illa om många mediamongon, så har hon en hög placering på min lista över folk som offentligheten hade klarat sig utan.

Anonym sa...

Ush, jag blir deppig... Vilken fruktansvärd människosyn.

Fibula sa...

BRA!

sockerdricka sa...

You go! =)

Petra sa...

Hon är läskig som få. Och tröttsam.

Laser sa...

jag fattar inte det här med kontot

el guapo sa...

Ja. Något måste hon ju göra när de där hästface-pojkarna från stureplan (well...en häst, en ponny) med jiddish-klingande efternamn får roama fritt i svensk media. I-landsproblem är inte ens en tippe-tapp på vägen de här profeterna har slagit sig in på. Människor som lever på att tycka och snacka skit har på något sätt tappat sin medfödda rättighet att kritisera the workin man. Men det är klart, desperationen är väl det som föder fascistoida planer. Ta en apelsin. Gå ut i solen. Håll käft.

William sa...

Jag är relativt säker på att jag läst en krönika av henne där hon berättar att hon fött alla sina barn med kejsarsnitt? ondgör hon sig över andra som gört nu?

Cat sa...

Har för mig att jag läst någonstans att hon själv har snittat ut sina ungar???
Betalade hon extra för det mån tro?

Anonym sa...

Hon är super go när hon kräver att vuxna människor som är blyga för fan måste skärpa sig och titta henne i ögonen när de träffar varandra på dagis. Även om de är lite blyga kan de ju anstränga sig lite, jag har själv varit blyg sa hon i tv för ett tag sedan.
En HÄRLIG kvinna!

Magnus sa...

Njae, Skugge må ta i och överdriva i precis allt hon säger. Klargör också att jag inte diggar henne för fem ruttna cent. Ändock kan jag påstå att jag håller med (till viss del) i hennes skatteidé. Soffliggare som inte "orkar" jobba med mera ska inte behöva kosta mig pengar. Det är inte fråga om en taskig människosyn. Det är till fullo banne mig en rättighet att slippa betala för en sån utsugare.

Tror inte att Linda egentligen menar allt hon skriver. Som sagt tror jag att överdriften är ganska rejäl, men det väcker uppenbarligen någon ;)Kanske är det just det som är tanken med hennes krönikor, även om de allt som oftast luktar kräks.

mikebike sa...

nemo: jag talar inte bara om en specifik krönika. tonen är genomgående. jag tror inte att hon menar allt ordagrant såklart. hon tar i och lyckas uppröra. det tycker jag bara är kul. jag har inget emot att hon dissar saker och är kontroversiell. sånt tycker jag också är kul. det jag har problem med är hur hon försöker uppräthålla någon slags moralmyndighet genom att vädra sina åsikter med sin egen förträfflighet som norm. alla vet ju att hon bara är bitter för att hon sitter fast i radhuslivet men desperat låtsas som tvärtom.

el guapo: måste hon verkligen det?

william: nej det tror jag inte. men hon tycker att var och en ska betala för den "lyxen". Som om en vanlig förlossning är billigare för samhället när det i många fall krävs omfattande plastikkirurgi för att restaurera underlivet på kvinnor som föder större och större ungar.

anonym: ja det är det där radhuselitistiska fasonerna som gör henne så dålig.

magnus: nej jag tror verkligen inte hon menar allt hpn säger. isåfall borde hon permanentsänkas. det är hennes socialdarwinistiska åsikter jag har problem med. hon är säkert superironisk men det lyser igenom för mycket brunt.

TB sa...

Hon är inte helt riktig den kvinnan.
Visst väcker hon reaktioner och det kanske är det hon är ute efter. Dock måste jag säga att den enda reaktion hon lyckats väckt hos mig handlar om "betongtofflor" och en djävligt djup sjö.

Anonym sa...

"Jag har sagt det förr, om jag skulle starta ett parti så skulle det heta Fascistpartiet – vi som jobbar hårt och älskar fullkorn."

Skugge hör inte till mina vanliga ikoner men den här avslutningen på artikeln är magisk.

Jag vill gärna se ett slackerfritt REICH utan hästsvansfinansministrar. Det är bara våld och pengar som löser problem- resten är lögner som olika former av dilletanter går och tröstar sig med. Låt drägget gå under i fred. Inte fan finns fängelser/mentalsjukhus för att bota, de är till för att skydda mig från asociala elemnet. Annars hade det funnits VÅRD där och inte bara inlåsning...

-Luca

mikebike sa...

luca: du tror inte det är så att det just är pengar (makt) och våld som skapar problemen? det är väl ur det all skit föds? och då syftar jag inte på din lön

William sa...

http://www.lindaskugge.se/cldoc/1484.htm

Provade att googla det och visst fan har hon snittat själv.

mikebike sa...

william: ja men det är inget konstigt med det. det konstiga är att hon tyckr att man ska betala för det själv som om man inte redan gör det i landet med högst skatter i världen

Andreas sa...

Ja, men nu hör ju inte Linda Skugge och rationellt tänkande ihop direkt.

mikebike sa...

andreas: and you can take that to the bank

Gubben sa...

Hon vill verkligen skaka om - varför skulle hon annars välja den stil och det tonläge hon framför sina(?) synpunkter på. Någon dumskalle är hon förvisso inte.

Och visst har hon då och då poänger i det hon skriver - så även denna gång!

Kattjäveln sa...

Åh, jag tror jag dör.
Underbart! Stående ovationer till dig!

Linda Skugge är galen.
Kan ju vara så att hennes konstanta magkatarr/magsår beror på att människan aldrig sitter ned, aldrig sover ordentligt och på fullt allvar tror att man mår bäst och lever längst genom att jobba ihjäl sig.
Bakterienoja, förlossningsrädsla (ja, alla barnen genom snitt, plus ett utomkvevdshavandeskap), total oförståelse för att alla "vanliga" människor inte kan starta företag till höger och vänster samt komplett världsfrånvaro.

Men fan, det är roligt att läsa henne, kanske just därför att hon är helt kokko!

Aja, allt gott till dig!

/Kissejäveln

Anonym sa...

Mike:

Om du har problem av att ha pengar ge mig dina "problem".
Våld är det enda som biter när pengarna (makten) saknas. Se på Kosovo- förtryck i årtionden och stoiska intellektuella som protesterar fredligt i eveigheter och vändre andra kinden till.

Sedan kommer en bunt skäggiga våldsverkare och uppnår mer på fem (5) år. With a little help from my friends (USA bombflyg). Gud är god, de goda får belöning och världen ren och fin. Amen.

-Luca

Charlie sa...

Mike, du och Linda har mer gemensamt än du vill tro - ni uttalar extrema åsikter som få vågar säga högt. Jag tycker det är oerhört uppfriskande med människor som ändå tar tydlig ställning för nåt, må vara att jag inte köper alla resonemang. Lika gärna som att du sätter saker på sin spets och gör sakfrågan tydlig genom dina smått extrema idiotförklaranden av folk och företeelser, så gör Linda det i sitt fall också. Genom överdrifter och extremer blir konturererna tydligare.

It takes one to know one. :)

mikebike sa...

charlie: jag väntade på en sådan kommentar. men det är stor skillnad på mig och skugge. De allra allra flesta av mina sågningar bygger på humor med cynism som grund. dessutom är jag ganska tydlig med att bloggen är en ventil där jag är ganska raljant. hon kör sina åsikter i riksmedia i regi av en av sveriges mest lästa tidningar.

lina öberg sa...

tummmen upp!

Xabre sa...

Man kan tycka vad man vill, men visst har Sveriges välfärdssystem flitigt uppmuntrat till fusk genom tiderna. Att sparka upp en och annan från soffan skadar inte.

Andreas sa...

Nog stör man sig på Skugge. Men du har väl inte missat den här Mikebike?

Linda Ögonskugge sa...

Jag har ALLTID rätt, jag är SUPERMODERAT.

FULAFULLAFRUNTIMMER sa...

Jag är framtidens kvinna, ett burdust monster som stångar mig fram genom motståndet som en noshörning.

Fbg sa...

Skugge får ingen snorre.
Var dag utan nytt inlägg på Bloggfrossa är en dålig dag. Jag är lessen

Anna sa...

Jag bara undrar om jag är ensam om att känna folk som inte har det så lätt. T ex folk som en period har gått på soc, eller legat på sjukhus/psyket, som är förtidspensionerade osv. Klart det finns en och annan bland dessa som kunde ha gjort smartare val och jobbat hårdare för att inte "ligga samhället till last". Men å andra sidan finns det flera som kommit tillbaka och tagit jobb som få vill ha men som är jävligt viktiga. T ex personlig assistent. I Skugges "skattekonto"-samhälle skulle de som har sånna lågavlönade jobb inte ha råd med samma vård som t ex hon själv. Eller har hon en lösning på det?

Anonym sa...

hahahaha väl jävla skrivet