onsdag, mars 26, 2008

Miljöaktivisten i mig

Miljöaktivism är ett slitigt jobb men någon måste ju göra det också.

Jag har äntligen hittat ett sätt att aktivt bidra till att minska den globala uppvärmningen. Det är bra för alla och extra bra för isbjörnarna som börjat drunkna ihjäl för att det inte längre finns tillräckligt med sköna isflak att hänga på.

Ben & jerry's nya Baked Alaska är inte bara jävligt smarrig med sin makalöst goda vaniljglass fullproppad med marshmallowsvirvlar och isbjörnar i vit choklad. För varje såld förpackning går nämligen en slant till att styra upp klimatet en smula. Med det i tanken gör det inget att en bytta kostar 55 spänn tycker jag.

Jag råder alla andra att prova på lite hårdför miljöaktivism. Det är gott för själen. I dubbel bemärkelse. En mäktig känsla. Jag känner mig lite som McGyver när jag sitter i kallingarna framför min tv och gräver djupa hål i den förädiska glassmassan och samtidigt vet att jag troligen gör mer nytta än de alla de där sura gummibåtslirarna från Greenpeace. Visst är det duktigt att göra punktinsatser, de behövs med, men jag tror mer på det globala miljöarbetet.
Jag inser nu att jag sitter här och snackar mig varm om de gamla hippieflummarna Ben och Jerry. Igen. Jag borde fan göra slag i saken och göra dem till min alldeles egen pro bono-kund. Det enda jag vill ha i uppskattning är lite krispiga glasscheckar. Samarbetet måste ju kännas fruktsamt åt båda hållen. Jag tror bestämt att det är dags att höra av mig till marknadsavdelningen. För även om det känns fint att jobba med miljön så aktivt som jag gör så kan det inte skada att få lite gratifikationskuponger så att jag kan prova om det är någon annan riktning inom välgörenhet som jag kan tänkas engagera mig i.

De har ju en ny smak till som heter Bohemian Raspberry där överskottet går till att bekämpa AIDS via Freddie Mercurys minnesfond.

Vem vill inte vara med och bota AIDS liksom?

21 kommentarer:

danne sa...

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!

mikebike sa...

oj nu var du först danne:)

optikerdotter sa...

Länge leve aktivismen!

hypsilophodon sa...

alla vill bota AIDS, i'm HIV positive!

Krokofanten sa...

Jag skall bota AIDS på lördag, eller ja, SIDA heter det i Frankrike (ja tänka sig att dom måste ta mig fan ändra på allt t.o.m. walkie talkies som heter talkie walkie) Ha'ru vägarna förbi så släng dig på telefonen och slå 110 och dela med dig lite av alla pengar som du kommer att spara in på glasscheckarna som Benny & Mr J kommer att skicka till dig! :o) Häpp Vem vet det kanske blir jag som svarar... :o)

mikebike sa...

optikerdotter: ja vive le activism!!

krokofanten: hahaha är det så talkie walkie... hahaha de är roliga fransoserna. kan man dela med sig av glasscheckar tror du??

Spader Ess sa...

Här kommer den efterlängtade "ja men".
Ja men gör man inte mer för miljön om man inte köper Ben & Jerry eftersom den måste skeppas en bit innan den kommer hit?

Har ett annat Ja men, borde inte glassen bli hurtigt mycket billigare med dagens sköna dollarpris?

mikebike sa...

spader ess: smolk i bägaren. usch. jovisst miljön hade säkert blivit jättebra om vi skrotade hela konsumtionssamhället men det kommer bli mycket svårare att få igenom det. läs lite på BJs hemsida så får du se vad de gör för miljön :) det handlar om allt från transporter till förpackningar etc.

Krokofanten sa...

Jag vet inte om glasscheckar fungerar mot AIDS, skulle inte tro det... Men det botar ju hunger eller som Marie Antoinette sägs ha sagt eller inte: "S'ils n'ont pas de pain, qu'ils mangent de la brioche!", "If they don't have any bread, they came eat cake!"

Anonym sa...

Micke, vart hittar man glassen?

Mvh. Kalle A

ps. Om jag skickar ett cykelbud att köpa glassen så slipper vi ju lite avgaser också.

mikebike sa...

kalle a: i varje välsorterad butik. jag köper min på time/stigbergstorget. bra idé med cykelbud. ;)

Spader Ess sa...

Jo, jag vet.:-) Jag har läst på deras hemsida, men jag var bara tvungen.:-) Som Hippie i själen så måste man ändå bara älska Ben & Jerry, även om det är svårt att förlåta att man tagit bort glassen Wavy Gravy, uppkallad efter urhippien...

danne sa...

mikee: Det ska firas med lite glass! Viken var din favorit igen? ;-)

Alexander sa...

Haha! Jag ser ju hur det LYSER glasscheckar om det här inlägget. I och med att du har nu skrivit ett fint inlägg så tror jag att du skickar ett mail nu till dina kompisar på Ben & Jerrys för att snällt be om glasscheckar. Och visst, du har fått mig att punda den jävla glassen så de är nog bara glada att du hjälper till och gör reklam. :)

tiggerrr sa...

neeeeej! här har man äntligen börjat äta nyttigt igen, håller på att tappa det ständiga godissuget och klarade sig t o m genom påsken utan större missöden. hade i princip glömt bort att B&J fanns...och så gör du såhär! med marsmallows. och vit choklad. seriöst, jag skulle förmodligen äta den även om den främjade spridandet av aids. nu har jag fått ge mig själv husarrest i minst en vecka tills suget gått över. damn you.

Cosmopolit sa...

Ledsen att hälla smolk i (glass-)bägaren men B&J kötes upp av Unilever 2004....

Emma sa...

Mmmm! AIDS-glass... Mums!

Anonym sa...

Varför inte skänka 55 kr direkt till samma välgörenhet som B & J?

Lagom är till sin natur förkastligt Mike, nu när du hittat din kick kör den i botten...


-Luca

Kanalisera sa...

Bra rutet och upp till kamp! Jag drog min stack till strået senast igår. Känns skönt att inte bara prata om det, utan att faktiskt GÖRA.

Aktivist - javisst!

adde sa...

Hur har det gått med din fetma, Mike? Jag minns den sköna bilden du la upp på din begynnande gubbkula. Har du hittat nån mer café-våg (var det i Berlin?), eller har miljöaktivisten i dig tagit över?
Jag vågar inte smaka B&J pga allt socker, utan håller mig till att då och då festa på en skål rumstempererad leverpastej.

Anonym sa...

Nu har jag suttit här någon timme och försökt läsa ikapp, fan vad jag har skrattat, kort minne har jag men helt klart är att det är en fröjd att vara tillbaka på din blogg! /Säljare