söndag, mars 09, 2008

Det bästa av en värld... och det sämsta av en annan

I fredags var jag och J och tittade på Tomas Andersson Wij på Trägårn. Det var magiskt bra. Bättre medelklassvemod finns inte skildrat i detta land. Hans texter är gåshudsframkallande (den bra gåshuden). Hans mellansnack toppar The Hives. Det finns något avväpnande i hans superakademiska torrhet. En skön självdistans, mycket värme. Han borde skriva en roman eller en novellsamling. Det hade troligen blivit den bästa.

Igår kollade vi på mello. Andra chansen. Carolas och Andreas Johnsons förlust mot Nordman. Det är lika galet som fint att svenska folket enats så och bestämt sig för att inte släppa upp Carola till globen. Oavsett. Men Nordman. Ska det vara så ska det fanimej vara tydligen. Med facit i hand hade troligen en haschare utrustad med didgeridoo och lavemangshow plockat hem folkets röst före Androla.

För övrigt tror jag faktiskt inte att jag kan komma på ett värre uppslag till tävlingsbidrag än att låta två rakade penisar spöka ut sig i snapphanekläder och till en folkmusikinspirerad låt köra lite klassisk häxbränning på scen. Sedan ryser jag av blotta tanken på nyckelharpans existens. Man kan nog säga att jag hatar nyckelharpor. Det är det töntigaste skitinstrumentet som finns. Det är mer kuk i en mungiga. Och när jag ser Håkan Hemlin tänker jag bara på Dr. Evil i Austin powers. Svenskarnas ohyggligt dåliga smak blir med ens så otroligt verklig.

Fast det var kul att se Carolas min när beskedet kom. Den kommer för all framtid finnas i mitt bakuvud och illustrera det gamla uttrycket blåst på konfekten.

13 kommentarer:

hypsilophodon sa...

Jag önskar jag varit hemma och sett Carolas min jag också. Men nyckelharpa, det är coolt det. Med eller utan kuken.

Gubben sa...

Carolas min var kvällens behållning.
Musiken var bedrövlig...
...men jag är väl för gammal!

Petra sa...

Jag skrattade glatt i lördags när jag hörde att hon inte gått vidare, jag önskar dock att jag faktiskt hade sett på det bara för att se hennes min, det hade varit värt en stunds lidande.

adde sa...

Hade det inte varit för dig kan jag svära på att meningen "Det är mer kuk i en mungiga." aldrig någonsin hade blivit skriven.

Fredrik sa...

Fan, jag vet inte. Jag föraktar Carola (det är nästan PK att göra det känner jag) men när jag såg hennes min i åka-ut-ögonblicket kände jag faktiskt "kolla, überbitchen visar faktiskt äkta känslor nu".
Hade väntat mig ett artigt (och falskt) leende, och en sån där töntig applåd som ska se ut som "grattis, gud vad kul" men som undantagslöst blir "åh du ditt helvete, du har förstört mitt liv".

Carola suger även fortsättningsvis, men det var befriande att se att hon inte försökte hålla igen.

yegane sa...

hej hej! Du kan vinna en IPOD på min blogg nu :)

www.yegane.blogg.se

Ha det super!

Spader Ess sa...

Fast när man röstade som apor på nedåttjack och såg till att Christer sjögren gick vidare till Globen med sin jäkla EU-Dänga, satte Svenska folket en ribba som ligger lägre än Glocalnets Tv-reklam.

Det är att visa upp en Svensk spjutspetskompetens i ren smaklöshet.

Vad det gäller Canvråla och Nordman, så gillar jag kontrasterna i textinnehållet och därför var det lite kul att det stod mellan dem, För det är väl rätt ofarligt att gissa vilken "one Love" Carola tänkte på och att hon fick spö av en låt som i förlängningen är en känga mot religionen och dess häxbränningsprocess, ger en ny dimension till Melodifestivalen.:-)

Anonym sa...

Hur går det med grannen som spelar folkmusik för dig och sin kofta?

Carola har en otrolig röst och karisma men grava attitydproblem. Hon talar om sig själv i tredje person , tex Carola vill/tycker. Hon delar även ut signerade idolbilder direkt om man träffar henne- naturligtvis skall man vara tacksam att man ens får audiens...

Hon är så obehaglig att jag beundrar henne.

-Luca

Xabre sa...

Carola/Andreas/U2's låt var ju förvisso bättre än killarna från Hellraisers, men är det ingen annan som märker Carolas svengelska och pingstkyrke-vibrato på varenda ton... ackompanjerat av tungomålsfladdrande ögonlock?

Lore sa...

Jag råkade masochistsurfa aftonbladet lagom för att se carolas gråtmilda artikel (Det var skönt. Riktigt skönt.). Men eftersom jag helt förträngt "mello" blev jag lite förvånad över att någon grävt upp Nordman igen. Var det techno viking som orsakade detta?

eff sa...

Bilden på Hemlin som kröner Virtanens krönika. Alltså, han ser ut som kejsar Ming, härskare av Mongo. (Straight outta Blixt Gordon.) Spetsigt kranium.

Och ljusböjningen genom glaskanten får det att se ut som han har en abnormt djup hakstjärt.

En magisk bild i all sin fruktansvärda hemskhet.

idarulestheuniverse sa...

Jag hatar melodofestivalen. Jag tyckte väl att det var okej när jag var yngre och det bara var en lördag det gällde. Men va fan, nu är det ju typ sextiosju deltävlingar som leder till ytterligare tolv deltävlingar som tillslut slutar med att nån av alla våra svenska " folkets favorit "-skitartister vinner.Ja men verkligen spännande. Verkligen.

Erik H sa...

Snacka om total smaklöshet. Nordmans bidrag var så oändligt mycket bättre än carolas helt oavsett vilken aspekt vi granskar låtarna från. IMHO hade nordmans bidrag den absolut bästa texten av samtliga bidrag i ML, den enda med lite budskap och mening. Hade inte väntat mig att svenskarna skulle visa sin bättre sida och välja det bättre bidraget, men blev positivt överraskad!
Att associera rakade män med penisar visar vilken nivå du ligger på rent mentalt.