måndag, mars 31, 2008

Bredbandsmisär

Det här är Lasse Honkanen. Han är missbelåten. Det ser man tydligt på bilden. Inte så konstigt heller. Han fick vänta på sitt bredband i hela fyra månader. Det finns ingen hejd på misären tycker Lasse. De har betett sig som svin, säger han och syftar på sin bredbandsleverantör.Lasse Honkanen väljer att gå ut i kvällspress och berätta hur man skändat honom. Alla måste få veta hur den långa leveranstiden har gnagt honom. Dag som natt. Det har blivit hans Irak.

Well... så går det när man väljer Bredbandsbolaget.

Jag skrattade gott när jag såg bilden på Lasse Honkanen i Aftonbladet idag. Det är så mycket som är fel. Bilden visar en duktigt trulig man som sitter i sitt vardagsrum. Framför sig har han placerat sin laptop. Jag skulle vilja veta hur det lät när de skulle ta bilden som skulle illustrera Lasses antipati för Bredbandsbolagt.

Jag vågar gissa på att det lät ungefär såhär:

Kom igen nu Lasse. Se sur ut. Riktigt jävla sur. Äh, bättre kan du. Tänk dig att du kommer ut på morgonen och så har någon jävel paffat däcken på din senapsgula Volvo 740. Bra bra, nu börjar det likna något... Fast lite mer trovärdighet skulle inte skada. Hmm... datan lasse, datan för fan. Fram med den så att folk får se hur jävla arg du är på de där bredbandssvinen när du sitter här och surfar trådlöst. Du slå in www.aftonbladet.se också. Bra Lasse, nu kör vi så det ryker. Försök att se ännu grinigare ut bara. Tänk på nåt som gör dig förbannad. Vattenläcka i badrummet, brand i husvagnen eller... Fan Lasse, tänk på Bredbandsbolaget. Jaaaa!

Klick, klick, klick

Perfa! Kom igen nu drar vi till nästa mongo.

Journalisten* och fotografen gör en high five.


* Jag riktigt ryser när jag läser namnet Andreas Victorzon. Det är så hjälplöst på nåt vis att försöka pimpa upp ett -son-namn med ett z. Det är bara dansband och idioter som gör det. Men så jobbar han ju på aftonbladet också.

26 kommentarer:

Andreas sa...

Lasse är ju egentligen jävligt bitter över det mesta i hans liv. När han sedan valde Bredbandsbolaget var det liksom droppen som fick bägaren att rinna över. Han var tvungen att agera, att visa världen att Lasse är minsann ingen man sätter sig på! Så vad gjorde han? Jo han valde att gråta ut i Aftonbladet. Han valde att hora lite i kvällspressen, bara han fick visa sitt sura tryne i nationell press. Bredbandsbolaget då? Jo dem skattade gott åt idioten som betalade fakturor utan motprestation i fyra månader.

Jag hatar idioter.

Drottningen sa...

Vad är det för fel på bredbandsbolaget nu då? Eller är det olika beroende på om man har fiberkabel elle inte?

Visserligen så har de uppgraderat uppkopplingen för mig och påstår att jag har 100Mbit/sekund (vilket inte är sant)och det vet jag inte ens vad det betyder, men å andra sidan har jag aldrig bett om någon uppgradering, jag betalar inget extra för den och jag behöver det inte heller.

Det jag däremot behöver är en uppkoppling som fungerar när jag vill och som inte gör det till ett heldagsprojekt att läsa tidningarna och det har jag =)

Drottningen sa...

Nu läste jag artikeln om Lasse också. Preciiis sådär upplevde jag Telia som operatör, jag måste nog också ringa slaskonbladet och ställa upp på en sur bild.

Andreas sa...

Haha.. så sant det där med Z. Tänkte precis samma sak igår när jag stötte på en tjej som stavade sitt namn Zandra.

Anonym sa...

Det är fan ingen dans på rosor med Comhem heller! Det är inte ens jag som har valt dem utan det är hyresvärden.
Det var dagens I-landsproblem det:)

Håller med om det pinsamma i att pimpa till sitt sonnamn med z. Vilken tönt tycker jag och behåller glatt den traditionella stavningen av mitt eget sonnamn.

Anonym sa...

Bloggfrozza! Så snyggt, så 80, så Trazan & Banarne

Kapybaran sa...

haha! återigen sätter du ord på mina tankar, jag har så många gånger funderat på hur det går till när de tar bilderna på folk som "rasar" (razar?) eller på annat sätt ventilerar sitt livs frustrationer i kvällspressen.
Troligtvis är det ungefär som du beskriver det.

apropå z, jag pluggade med en tjej som bytt sitt dopnamn Ulrika till Ulriqa. Så kan man förstås ockzå göra.

Anonym sa...

Bredbandsbolaget är mongokundtjänsternas kejsar Napoleon.

Jag klarar inte av att byta bredband enbart eftersom deras "kundtjänst" gjort mig beroende av sin totala idioti och oprofessionalitet.

Jag har även besökt deras kontor i Visby och lämnat blommor till hjonen.

-LucaZ

Anonym sa...

Ännu en "icke-nyhet" från AB.

Datastrul, teleoperatörsstrul... finns det?

Peters Projekt sa...

Ja, j-ar, stort TACK för dagens go´a skratt - sitter här med tårar i ögonen och ont i magen!

Den tänkta diskussionen inför plåtningen är helt underbar! Knorren med en high five fick det att krampa ordentligt i magen (ser nästan Aftonbladet-kollegornas nöjda min framför mig).

"Pimpa upp ett son-namn" - visst är det sorgligt men framförallt helt fantastiskt att formulera det så ;D

Vet inte riktigt hur jag skall avsluta men väljer ett Yeaahh! och en djup bugning.

För övrigt har jag kört Tele2 i alla år och vågar ärligt talat inte byta - det funkar bra och tänk om man skulle tvingas göra en Honkala bara för att man bytt bredbandsleverantör - huvva.

Gipskatten sa...

Haha! Det roligaste är att Lasse verkar sköta sin missnöjesverksamet från fängelset. Han ser ju onekligen kriminell ut, och omgivningen luktar statlig instutition lång väg.

Men jag håller egentligen med honom bredbandsmisär är också misär.

Jobov sa...

Har tänkt liknande på många av aftonbladets bilder på sura personer. Att han sen sitter där han sitter är säkerligen som du säger arrangerat. Inte sitter han där normalt. Personligen gillar jag bredbandsbolaget. Dock kan man råka hamna hos någon nyintagen gröngöling på kundservice när man ringer. Då får man säga att man ringt fel, slänga på luren o ringa igen :P.

Anonym sa...

a ha ha ha, roligt! roligt skrivet igen, som vanligt, I love you.

men det är väl bredbandsbolagets affärside', sug i början & var ganska bra & billigast sedan.

"kjamiz"

/cm

Jessica sa...

Jag känner lite respekt för Lasse. Vet inte riktigt vad det är, men det är något värdigt i en ritkigt bitter människa. Inte ens horeri i AB lyckas ändra på det. En bitter människa är respektingivande, medan fjollor som Patrik Ekwall som FÖRSÖKER vara bitter i AB. Men då blir det bara en sorlig syn som man inte kan känna någon som helst respekt för. Lasse känns äkta på något sätt. Som att korken på Kosken sitter löst på fredagskvällarna.

Lore sa...

Nog för att kundtjänst är lite av en oxymoron, men shit vad de tar i. Men jag håller med mike vad gäller namn med ett extra z i. Det är så halvdant, på något vis. Kläm i lite och döp om dig till Clint Rampage eller något. Då vet man i alla fall att det gjorts ett allvarligt försök att ändra sig från gråsvensson.

Frk. Kaos sa...

Just frasen "De har betett sig som svin" tycker jag är underbar. Så starka ord, så utomordentligt väl valda ord för att uttrycka sitt missnöje!
Eller så kan man ju misstänka att Lasse's vokabulär inte är så där överdrivet stor...

Anders Sparring sa...

Lysande från början till slut!

Stefan sa...

You did it again

*torkar tårar*

och frasen "pimpa upp ett son-namn" går till de odödliga klassikers levererade av mikebiqe smörgåsbord.

hatten av

Johnny sa...

Skrattar gott som vanligt! Tack Mike. Igen.

Caravaggio sa...

Jag kan inte låta bli att undra vad det är som Lasse Honkanen missar som är så viktigt när Bredbandsbolaget fuckar up hans liv värre än det gör för gemene thug i Compton.

Jag gissar att han saknar ett och annat Toto-album i sin vinylsamling och missar dyrgripar på tradera by the minute.

Emelie sa...

Wohoo Majk! Nu har du något fint som väntar dig, spana in det här: http://www.youtube.com/watch?v=-A7o9JgI20U Efter det tycker jag att du ska kolla in "farting in suede" och varför inte klassikern "farting in leather"? Bara att klicka sig fram. Filmer väl värda att ses. Jag ger samtliga fem toasts!

mikebike sa...

emelie: hahaha fyyyy fan. helt ärligt ett av de sjukaste youtubeklippen. finns det verkligen fartlovers?

Emelie sa...

javisst finns de! Eller..? Kanske bara en tanke om att det fanns människor som gillade hennes fritidsintresse? Förena nytta med nöje du vet. Jag har naturligtvis tipsat A om detta, hon är en naturbegåvning och jag hoppas innerligen att hon ska ge sig på en karriär. Mitt första titelförslag var "Miss A fiser i trikåer", jag har ännu inte fått något svar på detta. Men jag är säker på att hon fann mitt försla mäkta intressant!

Callisto sa...

*GARV* Ingen uttrycker sig som Mike. Ingen.Särskilt kängan mot Aftonbluddrets personal i slutet. Mike for president.

Ola sa...

Jag minns så väl Kevin, Aftonbladetz förra "surar-över-bredbandet"-ansikte.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article421548.ab

Hans bild pryder numera min vägg.

MAX (©) HOBSTIG sa...

Klart att Lasse Honkanen har rätt att vara både sur och förbannad på Bredbandsbolaget.

Själv har jag Comhem som är värre än allt man kan föreställa sig. Till och med värre än Strömparterren en dag i sena november utan både glögg å snaps till sillen som frusit till is i glasstruten.

Fy fan för hela skiten!