lördag, februari 16, 2008

Hur är det möjligt?

Jag har börjat träna. Ja, jag vet att det inte är första gången jag börjar träna. Jag har många gånger gjort mer eller mindre hjälplösa försök att stoppa den deprimerande åldersfetmans (som kommer vid 30+) antågande. Just därför har jag hållt käft om det. Tills nu. Hur som helst. Detta handlar om något helt annat.

Igår när jag var på gymmet och stod i duschen överhörde jag ett mycket skumt samtal mellan två gossar i min egen ålder, eller kanske strax under. De stod och pratade om svenska komiker. Det slog mig att något inte stod rätt till. Den (Kille 1) av dem som drev samtalet berättade för den andre (Kille 2) att han hade sett ett klipp på YouTube med det nya "stjärnskottet" Björn Gustafson.

Kille 1: Han var med i nåt humorprogram... vad hette det nu igen... hmmm... Riksdagen... eller, hmmm... Parlamentet kanske.
Kille 2: Jaha, Parlamentet!
Kille 1: Ja så hette det nog. Har det gått länge eller?
Kille 2: Mmm... Det har gått rätt länge (han tittade sig omkring och man kunde se att han insåg hur jävla retarderad hans kompis framstod)
Kille 1: Jaha ok. Iallafall så fanns det nåt som hette tips från coachen... bla bla bla... Det verkade skitkul.

Alltså. Jag kunde knappt hålla mig. Jag fick sådan lust att skrika: "Men för helvete människa, vilken sten har du bott under de senaste jävla tio åren!?"

Tycka vad man vill om Parlamentet eller vilket annat folkligt underhållningsformat som helst. Hur kan någon person som INTE tillbringat twentyfourseven i koma det senaste decenniet ha missat att det existerar? Det är en enigma, men framför allt är det en bedrift.

Först blev jag nästan förbannad, men snabbt övergick det i ren avundsjuka. Det måste ju nästan klassas som en superkraft. Tänk att besitta förmågan att göra en så fantastisk bortselektering av information. Fy fan vad underbart.

Då hade jag suddat ut varenda Idol- och Let's dance-deltagare ur mitt medvetande per omgående. För att inte tala om hur less jag är på att bli påtvingad alla pressfnask som Carola, Pernilla Wahlgren, Malin Berghagen och Tommy Nilsson och ett drygt hundratal till. All gråtautipressenskit är fantastiskt enerverande. Det tar emot att erkänna hur god koll jag faktiskt har på allsköns doku-mongon. Att Bonde-Fredriks kärleksbekymmer blivit en riksangelägenhet som numera existerar i mitt medvetande. Det är så perverst att jag skäms över mig själv.

Hade jag haft den där duschkillens bortsorteringsförmåga hade Linda Rosing och Fadde varit stjärnor i En annan del av Köping. Peter Swartling hade hade bara varit en vanlig fetis med ruggigt taskigt omdöme gällande ansiktsbehåring.

Och Robert Wells... han hade aldrig funnits till.

18 kommentarer:

Lore sa...

Fan. Jag har aldrig tänkt på det på det där viset. Men nu när du tagit upp det så är jag nog väldigt avundsjuk jag med. Jag hade kanske inte vart så förbaskat cynisk om jag bara kunnat låtsas som om idioterna inte existerat.

röven sa...

Säger killen som ständigt är trea på bollen med allt som händer på Internet. Det handlar väl om vilken mediekanal man låter vara viktig. Jag har inte en jävla susning om vad som går på TV för att 1. Jag har bestämt mig för att det bara är skit ändå. 2. Jag tittar inte för att få det bekräftat.

Som någon tidigare kommenterat har du ju en förkärlek att sätta dig i självförnedrande situationer. Här har du ju det bästa av två världar. Irritera dig på att någon inte känner till allt som går på TV, samt irritera dig på att du har så mycket kunskap om all skit du själv konsumerat. Förvånar mig inte om du stod och smygrunkade åt det i duschen.

Xabre sa...

Haha... 'röven' var mig en bitter jävel! Hursom... faktum är att man måste ha stängt av ALLA mediekanaler, ALLA sinnen samt fyllt alla kroppsöppningar med mineralull för att ha missat skitprogram som Parlamentet, Let's Dance och Idol de senaste åren.

Caravaggio sa...

Du får försöka träna in nån visuell variant av Dr Cox sätt att zona ut all irritation white noise. Jag gissar att du har koll på metoden, annars finns den här http://www.youtube.com/watch?v=yOwgNLI6noc Jag klarar än så länge bara av att plocka fram havsbruset och måsarna när killar börjar berätta lumpenminnen, väldigt behändligt.

Johnny sa...

kan bara hålla med carravaggio man måste ha det i bakfickan annars går man under. en lysande blogg en tackar å bockar :-)

Emma sa...

Äsch, det är ju bara att inte kolla på tv. Själv har jag ingen. Jag visste att Parlamentet fanns, men vet inte om jag nånsin har tittat på det. Nya sambon har tv, men jag brukar bara se Simpsons.

tvi vale sa...

tipsa från coachen! åh!
det är en fysisk omöjlighet för min hjärna att i samma tanke placera orden "roligt" och "tips från coachen". illamåendet kommer susandes vid tanken på hur s.k. människor sitter och garvar åt detta. på riktigt. i den här verkligheten. och de MÅSTE vara _en del_ eftersom skiten gått i 10 år... annars är det en ekonomisk konspiration och det finns någon SJUKT vriden människa som lyckats pilla in dyngan i tablån i 20+ säsonger (exkl dvder och annat bajs)
... jag kommer ALDRIG förstå. hoppas på acceptans, men där drar jag ändå någonstans en gräns...

Totte sa...

AAAhhh... Rosing och Fadde har inget i En annan del av Köping att göra. De är för tokkorkade för det!

mikebike sa...

lore: ja men det är en förmåga få förunnad.

röven: hahahah din sure jävel :) nä det gjorde jag faktiskt inte hörru. och kom inte och säg att du inte ens hört talas om parlamentet.

xabre: haha ja ALLA.

caravaggio: hahaha underbart. jag ska börja öva redan idag. jag har en liknande plats jag brukar gå till när allt blir för mycket. men det är inte mitt happy place. det är bara ett quiet place. där finns inga ljud, inget brus INGENTING.

johnny: tackar så mycket tebax!

emma: men det är ju inte bara att inte titta på tv. jag kollar jättelite på just tv. ändå vet jag fan allt om de idioterna jag skrev om. kanske att koma inte är så dumt ändå.

tvivale: ahh det finns mycket sämre grejer på tv. mycket sämre. jag tycker parlamentet är ok. det var kul i början, nu känns det mer tjatigt. kollar aldrig längre.

totte: ja det var dumt sagt av mig. förlåt.

Anonym sa...

Jag äger en del av den förmågan. Det är helt underbart att t ex som igår, lyckas förtränga det faktum att det var deltävling i vedervärdiga melodifestivalen.
Jag har också noll koll på det mesta som rör dokusåpor och de spån som lyckas bli b-kändisar genom dessa spyframkallande program.
Däremot vet jag vad Parlamentet är och har valt bort att se det under de senaste tre åren.

Anna sa...

Jag har inte haft TV på över 5 år, har aldrig sett Bonde söker fru, Let's dance, osv. Kollar dock Mia & Klara på svt:s hemsida.

Men det är fan nått fel på mig, jag söker självmant upp dessa människor genom att surfa in på aftonhoran.se, blundar inte när jag går förbi löpet, osv. Och jag lägger varenda hjärndöd rubrikjävel på minnet, filar in "fakta" om Ola, Carola, Linda, bläääh i små mappar i skallen.

Kalla Kåre sa...

Folk är fantastiska. Härom veckan undrade en kollega i 40-årsåldern vad jag hade för konstig vit pryl på skrivbordet. En iPod hade hon tydligen aldrig hört talas om när jag berättade vad det var.

Anonym sa...

"Pressfnask" - härligt.
På tal om TV. Upptäckte att "Hem till gården" fortfarande sänds. Parlamentet kan slänga sig i den gödselstacken.

Peppe sa...

Du är sjukt rolig.

Emma sa...

Inte för att stå på idiotkillens sida, men han kanske har bott utomlands de senaste tio åren. Har du tänkt på det?

Anonym sa...

JAG skäms för sådana (kategorisk ja visst) kille 1:s kompis som väljer att titta sig runt i duschen för att han finner det så olidligt genant att hans kompis inte känner till, för hela världen existentiellt viktiga, programmet Parlamentet. Jag blir så horribelt leds på att kille 2 känner att han vill möta andra fellow-duschares blickar i något äckligt samförstånd om att kille 1 är helt dum i huvudet. DET tycker jag är det äckliga. I den här stan är alltså sådana saker värda att lägga energi på, den som inte känner igen ett aktuellt underhållningsprogram på fyran, troligtvis lever under en sten.

Visst, det gläder mig att du säger att du avundas hans förmodade förmåga till selektivitet - men jag tycker bara det du skriver om handlar om ett socialt vedervärdigt beteende nämligen att ens orka tycka att en sådan ovetskap om samtiden skulle göra någon förtjänt av titeln dum. MAN KAN VÄL FÖR FAN OLIKA SAKER. Varför denna extrema hets kring att göra sociala grupper efter de som vet whats hot or not? Varför bryr sig så många om att andra inte känner till det de själva kan och känner att de måste markera det för nåt äckligt behov av samhörighet - att få nån att känna sig dum

Kan man inte skippa avsmaken, suckarna och blickarna i samförstånd och bara berätta det man kan? För bövelen.

Emilia sa...

Inlägget som "röven" skrev är mer efterblivet än att inte vad Parlamentet är. Äckligt bitter utan känsla för ironi och pessimism. Det är sådana som passar i "En annan del av köping". Under Tobbe kategorin fast helt utan charm.

Hade inte slängt in en kommentar om det inte vore för den pajasen. Men när jag ändå håller på kan jag lika gärna buga mig och tacka för underhållning på hög nivå.

Martin sa...

Jag tittar inte på TV, pratar inte om TV, och läser inte kvällstidningar. Jag har hört namnet "Parlamentet" men vet inget om programmet i övrigt. Hur skulle jag kunnat göra det, med mina mediavanor?