onsdag, februari 06, 2008

Hawaii på jobbet

Jag sitter som en påse bajs på jobbet.

Nacken och axlarna framdragna, musarmen frodas och min rygg är ständigt krökt. Quasimodo hade fan inget att klaga på. Jag misstänker att jag är på god väg att skaffa mig en rejält kronisk missbildning. Eller kanske någon osoft nervsjukdom a la Amyotrofisk lateralskleros (ALS) eller liknande.

Jag har en Ullman på jobbet. Den ska vara the shit om man får tro alla ergo-förståsigpåare. Ett överskattat designmissfoster till stol om man frågar oss som vet bättre. Den suger. Men vad gör man?

Jo, man ber chefen om en Hawaiistol. Den totala ergonomilösningen för alla oss förtappade stackare som dras med kontorskropp. Yeah right.

17 kommentarer:

Fbg sa...

Underbart. Provsittarna håller sig med nöd och näppe kvar på deras svarvarstolar

Anonym sa...

Hur många asfeta amerikaner kommer att slänga sig över telefonen och beställa en sådan stol, i den fasta övertygelsen att de kommer få motion om de sitter på den?
Min gissning blir några hundratusen.

När jag läste din blogg nu blev jag förskräckt för jag satt själv nästan exakt i den ställning du beskriver. Kanske blir det till att bilda de "kontorsmissbildades" riksförbund så småningom.

mikebike sa...

fbg: haha ja jag trodde först att det var ett skämt. men nu inser jag att man kan sälja precis vad som helst. VAD SOM HELST.

cat: ja de blir säkert multimiljonärer på den stolen. vansinne de luxe. japp sign me up.

Nämenvafan sa...

nejfan. det hela är på riktigt. hursom, här kommer lite mer:

http://www.youtube.com/watch?v=BOAO4SX8N3o

Anonym sa...

Ah, sicken härlig knullstol!

S. sa...

Vilket vansinne! Jag skulle garanterat bli åksjuk först och främst. Sen skulle jag spilla ut mitt kaffe, gärna över nåt tangentbord, och inte skulle jag kunna skriva ordentligt förhand eller nåt heller. Det skulle bli Papphammar av alltihopa.

Lore sa...

Hahah. Vafan. Har de nån uppfinnarverkstad i källaren på tv-shop där ett gäng nedrökta snickare sitter och brainstormar?

adde sa...

Aaagh! Men det som gör mig mest illamående är den där jävla typen i början som ska sälja in skiten. Tänk va mycket bättre han skulle se ut efter en ansiktsfrontalkrock med ett 30kg tungt städ. Då skulle han nog inte låta så inställsam längre.

Cliff Hanger sa...

Hahahahaha... dagens garv. :-)

Helt jävla fucking insane! Det är säkert skönt att rocka runt så där (max 10 min), men det såg inte allt för lätt ut att jobba samtidigt.

Andreas sa...

Ja, man kan nog sälja precis vad som helst. En favorit är tv-shops "svettbälte".. ett värmebälte som skall göra att man svettas bort fett (!). De snackade om det på Plus.. det var någon tant vars bälte hade börjat brinna. Det bästa i sammanhanget var dock att hon påstod sig ha köpt bältet enbart för att använda som värmedyna. As if :)

Spader Ess sa...

Sitta och åka på den här i Sverige skulle antagligen resultera i att man blir åtalad för sexuellt ofredande på jobbet.:-)

mikebike sa...

s: ja pappahammar är en ganska bra beskrivning. inser de inte det motsägelsefulla i att säga att den är bra när man bokför och sedan visa hur en person nästan ramlar av stolen när hon öppnar en pärm. såååå jävla dumt. undrar hur det känns att göra reklam för den.

lore: ja den skulle väl klassas som världens mest onödiga uppfinning.

cliff: nä tvärtom. helt omöjligt. kanske om man kör buss då;)

andreas: hahahahha yeah right att man köper ett svettbälte bara för att använda som värmedyna.

Mathias sa...

Helt magiskt, detta var ändå beviset på att jag oxå kommer lyckas här i livet, skandalöst skön stol! Jag tycker det var otydligt hur mycket de kostade? Tänk er en tatuerare el arkitekt på den stolen.

Lore sa...

Mike: Jag vet inte det jag. Har man inga uppgifter så kan man ju alltid använda den som drejskiva. Göra en vas till chefen, eller något.

S. sa...

mike> Skådisarna måste ha fått tränat ett bra tag. Kollat in klippet med Ellen DeGeneres när hon provar den? Finns på YouTube.

Margherita sa...

Hahahaha! "If you can sit, you can get fit" Yeah right!

Krokofanten sa...

Näe, det var ta mej fan det dummaste jag har sett på länge... Kan riktigt föreställa mig alla traders på jobbet framför deras 6 skärmar göra en hulahula medan de köper och säljer aktier... Undra vad som kommer härnäst?