söndag, februari 24, 2008

Dolce&Gabbana-killen

Igår var vi ute och promenixade i haga och kollade i butiker. Det är en väldigt tragisk känsla när man inte har pengar till fika kvar på kontot ens. Men det var ändå ganska soft. Sedan kom vi in i någon liten ryschpyschaffär som sålde ljuslyktor, tvål, kuddar, te, rökelse och en massa annan skit.

Jag blir tokig av affärer där en miljon exotiska lukter ska samsas om min uppmärksamhet. Fast den här gången var det något helt annat som fick mitt fulla fokus. In i butiken kommer en kille klädd i dyra designerkläder. En sådan sköning som bleker sina tänder kontinuerligt och har stående bokning på manikyr. En riktigt fuktighetskrämskille. Det syntes tydligt att han ville se dyr ut. Och han såg dyr ut.

Ända tills jag fick syn på hans frisyr. Han hade klippt till en riktigt fräsig avenynattklubbsfrisyr. Mousseindränkt framåtkammad med lite långt i nacken och rakad på sidorna. Det var verkligen asfult. Men för att riktigt toppa hade han tvingat den stackars frisören att raka in lite mönster på sidopartierna.

På ena sidan hade han rakat in en slags sol med böjda strålar. Det såg givetvis inte klokt ut men i jämförelse med D&G-loggan han hade rakat in på andra sidan kändes det nästan tilltalande.

Killen hade alltså på allvar rakat in D&G i sitt hår. Han kändes ungefär lika dyr som en plastpåse från Netto.

Jag kunde bara inte sluta glo och han såg det. Inte lätt att missa någon som står och glo-gapar som en strokepatient. Han gav mig en svinsur blick när han passerade på väg ut igen. Jag tror han förstod att jag inte var särskild impad.

Det är för mig helt obegripligt hur en människa uppenbarligen helt utan ironi (ingen hade gjort en så rubbad grej för att vara ironisk) kan välja att raka in ett mönster i skallen. Att raka in en D&G-logga i sitt huvud och gå runt på stan är så jävla verklighetsfrämmande att jag faktiskt inte trodde det var sant först. Att det var en buttericksförklädnad och att killen var påväg till maskerad utklädd till groupie/manligt fnask åt något modehus. Men han skämtade nog inte. Jag kunde riktigt föreställa mig att han hade rakat in Louis Vuitton på bröstmattan och tatuerat in Dior på pungen.

Vi gick och köpte tamed-fika på Steinbrenner&Nyberg och jag klagade hela eftermiddagen över hur jävla sjuk i huvudet han måste vara. Jag blev så trött när jag såg honom för det är precis sådan galenskap som ger mitt lilla hopp om mänskligheten nådastöten.

Sedan rakade jag in S&N i skallen. Eller också inte.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Ojda.

Jag trodde först du skulle beskriva en som arbetar i Haga och är rätt hemsk men någon D&G logga har man aldrig sett till där innan.

Undrar vilka Göteborgs top tio original är förresten.

Jag vet bara två.

Alltid skönt att komma hit och hitta fler inlägg, du är fantastiskt rolig

/Maja

Petra sa...

Är det någon ny trend eller? Jag såg en kille med Yves SaintLaurents logga inrakad. Fast i Stockholm då.

Anonym sa...

Jag rakade in Galne Gunnar i huvudet men det slog inte, det heller...

Spader Ess sa...

Det är den där Shyfferts fel med sin Sony tatuering!:-)

SixesAndSevens sa...

var det en sån blatteliciouskille?

Cat sa...

Inte ens om jag var sponsrad av företaget i fråga, skulle jag göra något så urbota idiotiskt.

hannaria sa...

Jobbade med en kille för länge sen som tatuerat K2-loggan, för skidmärket alltså, på överarmen. Han påstod att de sponsrat honom...

Pernilla sa...

Heh, ibland vet man inte om man ska skratta, eller gråta. Kul blogg!

fiskhandlarn sa...

Han var inne och vände på Fröken Olssons på eftermiddagen också när jag satt där. Helt osannolik snubbe.

mikebike sa...

Maja: tack hörru.

petra: hoppas inte. det skulle vara så jävla stört.

spader ess: hahaha. ja så måste det ju vara.

cat: nej herregud. det skulle vara om man fick sjuuuukt bra betalt då :)

hannamaria: fy fan vad dumt.

pernilla: nä, men jag ville gråta.

fishhandler: hahaha ja då såg du. fy faan!

Laser sa...

vafan det var mig du såg!

SE sa...

Kul inlägg men något som var ännu roligare var lasers blogg :)

Anonym sa...

"Lika ball som US of A"
Jag är mållös.

-Luca

mikebike sa...

laser: yeah right!

se: jaså. trist för mig :)

luca: haha

Mathias Widgren sa...

Hahaha hahaha Lasers softaste blogg är numera ett stabilt bokmärke, satan va läckert han för sig i svenska myllan! Hans genomgång av Der Untergang är priceless!

Jessica sa...

*garvar så jag håller på att kissa på mig* Hade gärna velat sett honom.

Jessica sa...

*garvar så jag håller på att kissa på mig* Hade gärna velat sett honom.

Anonym sa...

Jag har jobbat ihop med en tjej som rakar in mönster på sidan på huvudet. Ska säga till henne nästa gång jag ser henne att raka in den där loggan. Att det skulle vara jättehäftigt. Tror inte hon förstår min ironi.
Eller det kanske vore för elakt?

Mel sa...

Jag jobbade en gång för många år sen med en kille som ofta lät raka in mönster och bilder på sidan av huvudet(i färg!!!). När han skulle flyga ThaiAir till Bangkok fick han den ljusa idén att raka in deras logga på båda sidor av huvudet. Han såg ut som en idiot, men det gav utdelning. När personalen på ThaiAir såg honom blev han uppgraderad till första klass...

Anonym sa...

Som Petra nämnde så är det en ny trend. Troligen är han så inne att ingen utanför Paris fattar det ännu, men om ett år till så kommer massor se ut sådär, och dansa på samma satt som de gör. Jag såg en snubbe på The Cure-spelningen med liknande dans.

Techtonik kallas det. Det nya pop, det nya emo.

mikebike sa...

FY FAAAAN!

Undrande sa...

Kan det vara den här mannen?

http://www.nattstad.se/partypictures.aspx?pt=3&id=2490&pn=10