tisdag, januari 15, 2008

Control

Kom hem från bio för en liten stund sedan. Vi såg Anton Corbijns "Control". En mycket stark och stundtals extremt sorgsam skildring av Joy Divisions sångare Ian Curtis korta och ganska ledsna liv. Det var en mycket fin filmupplevelse. Jag vill ge den en stadig fyra och kan starkt rekommendera alla att passa på att åtnjuta den på stor duk.

Två saker störde min filmupplevelse något och det ena var att killen som satt bredvid mig vräkte ut sig över sitt säte så att hans armar täckte min kopphållare. Jag fick ställa min läsk på golvet istället vilket inte var helt optimalt då det hindrade mig från att kunna sätta upp mina knän mot stolsryggen framför, luta mig tillbaka och samtidigt räkna med biolyxen att på ett avslappnat sätt släcka min popcorngenererade törst. Den jäveln alltså.

Att säga till honom skulle givetvis vara uteslutet då han såg en smula farlig ut. Jag är en sådan förbannad mes och villigt erkänner att jag nästan förtjänade att bli robbad på min rättmätiga kopphållare.

En grej till som gjorde att jag inte kunde koppla av fullt ut. Samma kille satt med handen nedstucken i en påse Indianpopcorn. Det prasslade inte. Tvärtom. Men jag kom att fundera kring hur Estrella resonerade när de kom på att Indianpopcorn är ett bra produktnamn. Jag fattar det inte. Det är ett retligt namn. Vad i helvete har popcorn med indianer att göra? Eller vice versa.

Annars var det som sagt en riktig höjdare till biobesök. Spring och se.

16 kommentarer:

Erik F sa...

Indianerna uppfann popcorn för 5000 år sen. Kanske ett vettigt skäl?

jesper sa...

Jag tror att du själv omedvetet svarade på frågan.

Indianer är bra på att smyga, påsen prasslade inte. 1 + 1 = 2

Fröken Lund sa...

Jag håller med erik f. :-)

optikerdotter sa...

jag håller med jesper. alla vet att ALLA indianer är bra på att smyga. om killen dessutom lyckades med att inte prassla med påsen måste han dessutom varit indian. alternativt att påsen var indian.

adde sa...

Har du gått på VIP-salongen på Bergakungen? Där har man gott om plats mellan sätena, man har sitt eget armstöd och en liten bänkbit som man kan ställa läsk å snask. Dessutom kan man glida ner med hela sätet så att man känner sig som i en gynekologstol, tror jag.
Det knepiga är ju att de inte visar alla filmer där.

Nemo sa...

Tack för tipset - jag tar det som en kvalitetssäkring. Dessutom - Arkiv X- Dave Duchovny får en gott skön Fallin' Down i första avsnittet av Californication - på bio.

Det var en njutning att se - nån som gör det jag många gånger önskat att jag själv vågat.

Indianpopsen ser jag att du redan fått svar på.

Milla sa...

Medveten om risken för darrläpp gick jag också och såg Control i helgen och mycket riktigt så kände jag mig lite tagen efteråt. Bio är alltid underbart och det enda som alltid förstör min upplevelse är andra människor :(

Anonym sa...

Jag är inte Götborgare men vad har Frölunda med indianer att göra? Finns det en stor Sioux population i det området eller?

cat sa...

Det är faktiskt så att erik f har helt rätt.

mikebike sa...

erik f: ja fan nu när du säger det. det lärde jag mig ju på mellanstadiet... men 5000 årsedan var det så längesedan... det förklarar ju varför de är sega redan när man öppnar dem.

jesper: aha... smart.

fröken lund: ja jag med.

optikerdotter: nej han var definitivt inte indian. mer åt skinheadhållet. sharpskin.

adde: ja nä där har jag inte varit. tycker bergakungen ligger så jävla off.

nemo: ja den är garanterat skitbra. och californication ska jag se till att få händerna på nu. och indianmysteriet. fan att man kan vara så glömsk ;)

milla: hahaha ja fan ta andra människor. ja den var sorglig. min flickvän satt och storbölade på slutet... jag blev avis.

anonym: det var de som kom på ishockey för 5000 årsedan. kanske ett vettigt skäl?

cat: ja det har han. en redig pojk ;)

Kalla Kåre sa...

Anonym: nä, några siouxer finns inte i götborgsområdet men däremot en stadig population svartfötter och även en hel del mohikaner.

På Hisingen finns också en del stammar som inte haft kontakt med den vite mannen än.

Mr Elway sa...

Hej,

fick denna blogg skickad till mig i går och satte mig och sträckläste hela 2007. Fantastiskt rolig läsning (speciellt om Hising Island - jag är utflyttad hisingsbo).

Tack för läsningen!!

Btw: Frölunda Indians. Förr i tiden när VF inte var direkt skarpa så spelade de vilda västern-hockey, dvs full fart framåt och ännu mer fart bakåt. Därav namnet Indians...

Bim sa...

Du har fått en Utmärkelse hos mig! ;-D Finns att läsa om i det här inlägget: http://bim.blogg.se/1200420550_utmrkelser_d.html . :-D

Qarin sa...

Indianer kan smyga. Och åt majs.

Anonym sa...

Mongo! Det står ju fan på påsen varför de heter Indian Popcorn. Använd ögonen...

mikebike sa...

anonym: hahahaha tack!