måndag, december 17, 2007

Manualism

YouTube är för härligt. Häromdagen såg jag en film av och med en man som som heter Gerry Phillips. Han stoltserar med en slags färdighet i att framställa toner med sina händer. Handprutt skulle troligen falla de flesta på läppen för att beskriva begreppet manualism som den mer skitnödiga kallas bland utövare. Hursomhelst är det givetvis en högst orespekterad och värdelös form för framställande av "musik".

Det låter förjävligt såklart och jag häpnas omedelart över hur vansinnigt retarderad han ser ut där han sitter hemma i sin vulgosoffa med datorhögtalarna placerade på soffan bakom sig. Han har ett konstigt lite nöjt, nästan hypnotiserande flin på läpparna när han framför sin tolkning av a-ha:s Take on me framför sin handy-cam. Det känns så ohyggligt perverst på något vis. Samtidigt vill jag inte sluta titta.Jag tittar på filmen och gapar som en lobotomipatient. Först asflabbar jag åt honom för att det hela är så jävla jävla dumt. Sedan blir jag lite ledsen, för att jag inser att handpruttandet är Gerrys liv. Han har spelat på händerna i 38 år och signalerar inte direkt att han har några djupare planer på att sluta – att han gjort sitt.

Jag skrattar igen, denna gång så att tårarna rinner. Gerry har spelat in en hel jävla hög låtar /videofilmer som han lagt ut på YouTube. Inte bara små stycken. Hela låtar. Det är så sjukt att det knappt är kul.

Dessutom har stoltserar han med att han är en kändis eftersom han varit med på Jimmy Kimmel show. Ja så kan man ju se det. Man kan också se det som att han blivit exponerad som ett freakshownummer i amerikansk förnedringstelevision. Det verkar dock inte ha hindrat Gerry att tok-fnaska via sin egen webbsajt där han villigt låter sig anlitas till företagsfester och dylik skit.

Plötsligt hajjar jag till och inser att jag själv sitter med svettiga händer och desperat försöker komma på hur han får det att låta. Min sociala förmåga förstår att det är sjukt stört samtidigt som mitt undermedvetna vill bemästra manualismens vedervärdiga konst. Herregud vad sjukt.

Jag örfilar mig själv ett par varv och är tillbaka i mig själv. Den Mikael som tycker att manualism är självbefläckelse av lägsta sort.

Phew!

21 kommentarer:

Spader Ess sa...

Om det hade varit gjort med glimten i ögat och lite humor, men just hans allvarliga och lätt självgoda min gör ju att man får rysningar.

Men, bättre att han håller sig inne och handfiser, än att han är lös i samhället och gör värre saker. För en eller annan skruv lär sitta ordentligt löst i den skallen.

Anonym sa...

Tycker nån borde avslöja honom som en ventrilokvist. Snacka om totalförnedring. "...jaha, så det är bara fejk din självgode fan, du kan inte ens prutta med händerna i takt efter 38 år utan att fuska?!".

Martin sa...

Filmen blir faktiskt ännu roligare när man inser att handrörelserna bara är hans täckmantel för den egentliga ljudkällan. Ni vet vilken jag talar om...
Då stämmer plötsligt mimiken in ganska bra, och man kan förstå den air av lättnad som vilar över hans anletsdrag..

Anonym sa...

ventrilokvistik?

Ivana sa...

Okej att han är smått efterbliven, det finns många som han. Människor som hade föräldrar som aldrig var ärliga mot ungjävlarna utan bara sa att de var duktiga oavsett vad de gjorde, åt bajs, försökte sätta på hunden ect. Men det jag inte kan förlåta honom är hans inredning, högtalarna & soffan. My lord!

Cliff Hanger sa...

Hehe... att "handprutta" är faktiskt en talang som jag sedan länge delar med Gerry! Dock kan jag inte "spela" olika toner. Måste sätta mig och öva...

P.S./ Han har verkligen ett psykotiskt ansiktsuttryck.

Jocke sa...

Hahaha! Galenskap! Undrar vad hans paisans nere på Bada Bing säger när dom får ta del av uppvisningen...

Margherita sa...

Haha, jag tänker på pruttlåten från South Park!

http://nonsensakuten.blogg.se sa...

I framtiden kommer alla människor på jorden att vara världsberömda. I ungefär 15 minuter. En gammal sanning tillskriven Andy Warhol. Problemet är att med YouTube så lagras alla galenskaper och kändisskapet lever på så sätt vidare. Det riktigt spänande är sedan när dessa "wannabees" avlider. Då finns de ändå kvar. På YouTube. På så sätt har alla som vill ett evigt liv, eller hur?
Skall nog sätta mig göra nåt galet och oväntat framför kameran ikväll. Typ tala med flerstaviga ord eller nåt.

Andreas sa...

Satan så sjukt det låter att skryta om sig själv i tredje person:
"At age 47, Gerry Phillips is becoming an overnight sensation"
"People recognize Gerry for the serious musician he is."
osv.

Vill påstå att denna snubbe har noll självdistans ;) Förresten Mike, du såg väl att man via hemsidan kan köpa en DVD med över 20 föreställningar för bara $15.99 + frakt? Hett julklappstips.

Nemo sa...

I den soffan, blinget på handleden, den "Mr Selfrighteous"-sneda munnen och det ljumma ljudet av otwistat rövläte är det lätt att inte bli hänförd. Begrepp som "avsmak" och "fuck me dead" ligger nära i gombacken

optikerdotter sa...

meh! han spelar ju falskt!

Kanalisera sa...

Och ungefär samtidigt lanserar E24 sajen http://www.e24.se/mankvinna/

Världen är mycket sjuk.

Deprimerande.

A L V A S - P A P P A ! sa...

Jag vet inte, även om jag gjort ett allvarligt försök att tycka och moralisera över den här killen så.. går det bara inte.

Vad spelar han för roll. Hur kan han irritera nån? Varförk an han inte bara vara. Precis som han själv vill.

?

Jag kritiserar inte den som tycker något om honom, förstår bara inte hur han kan orsaka så mkt känslor.

mikebike sa...

alvas pappa: nä det förstår inte jag heller. faktiskt. det gör jag inte.

jannef sa...

Vadå?
Förenade Arabemiratens bidrag till ett nystajlat hem tarvar dylik "musik".

mymlan sa...

Ahh. Har sett den här för länge sen, men ingen har skrivit en så bra analys tidigare. :)

Anonym sa...

tung kille

Anonym sa...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Gruff sa...

Det härligaste av allt är ju att han jobbar som gynekolog också. Alla kvinnor världen över som varit/är patienter hos honom lär ju skruva sig i våndor efter denne mans "uppsving" på internet.

APOCALYPTIC PUSSY, sa...

Humm .. Men är det möjligtvis inte så att den sneda munnen i själva verket är ett slags buktalande? Fast pruttljud då. Tycker nämligen att den ser mäkta märklig ut, hans högra mungipa ..