onsdag, december 05, 2007

Hej Clown!

Jag minns hur min musiklärare på lågstadiet tvingade oss att sjunga Jan Malmsjös "Hej clown" varenda gång det stod "musik" på schemat. Jag hatade det. Fick ont i hjärtat av den och kunde gruva mig inför musiklektionen flera dagar i sträck bara för det. Jag tyckte den var för jävla deppig. Jag tyckte så synd om clownen.

Sedan dess har clowner varit starkt förknippat med ångest för mig och varje gång jag ser Peter Siepen så tänker jag på den låten. Han försöker så desperat och ihärdigt att vara trendig och spexig. 

Häromdagen åkte jag förbi Kungsbacka och ser hans nylle på en reklamskylt för "Freeport", ett outletställe på vischan. Han har blivit deras poster-boy. En bekant melodi började spelas långt bak i mitt medvetande. Plötsligt var jag tillbaka i lågstadiet på en av alla vedervärdiga musiklektioner...

"Men spegeln ser en ensam man,
en man som en gång var en clown
som tagit av sin scenkostym
Som börjar gråta när han hör

Hej clown!
Kom hit så vi får titta på dej!
Hej clown..."

Plötsligt minns jag. Och så blir jag lite ledsen.

17 kommentarer:

http://sandrafackel.blogg.se sa...

Förstår inte hur folk kan tycka att han är snygg! Ibland blir det så extremt att han ser ut som en parodi på sig själv, typ :S

A Little Less Conversation sa...

jag fixar varken clowner eller mimartister. det har jag aldrig gjort. jag får ångest.
peter siepen ger mig ångest alltså är han en clown.

/http://littlelessconversation.wordpress.com/2007/10/30/sopa-bort-flinet-och-sag-nagot-manniska/

Caravaggio sa...

Jag fattar fortfarande inte varför Peter Siepen är en offentlig person. Vad beror hans kändisskap på? Har han bara gått runt och varit en jättefreak på sin hemort och sen har nån pitchat honom får valfri tv-kanal, lite som med Bosse Bildoktorn med den skillnaden att Peter Siepen inte verkar ha några extravaganta kunskaper.

Spader Ess sa...

Kul att man kan ligga i tiden!:-) Jag sablade ner herr Siepen på min blogg häromdagen. Det måste betyda att han är riktigt lovligt byte..:-)

mikebike sa...

sandrafackel: parodi var ordet.

conversation: jess he is. en ledsen clown.

caravaggio: jag fattar faktiskt inte heller vad han är känd för.

spader: jag vill inte sabla ner honom. han gör mig bara ledsen.

Laser sa...

har också fetstört mig på Siepen ett jävla tag
det som är så inihelvete irriterande med sådana självgoda mongon är att de på något jävla vänster frodas i att folk stör sig på dem
de är som små kackerlackor som fan bara inte går att ta kål på, kan fan lova att Siepen njuter av att få stryk också så det hjälper ju fan inte

Spader Ess sa...

Sorglig figur som sagt.

chikan sa...

Men lägg av nu. Peter Siepen försöker inte vara häftig och sexig. Han bara är sig själv. Okej att han är fåfäng och rejält fjollig, men jag är fullständigt övertygad om att han är helt avslappnad i sin approach. Möjligen kan jag hålla med om att man kan bli lite sorgsen eftersom han verkar vara en ung pojke fast i en vuxen mans kropp i ett samhälle som inte tolererar människor som viker utanför normen. Men just på grund av detta är Peter en förebild. Har ni sett hans och Tilde Frölings reseprogram så förstår ni vad jag menar. Heja vuxna som vågar vara barnsliga.

Anonym sa...

Fan, vad vuxet sagt Chikan.

Peters fan club is THAT WAY ->

Systrarna Syfilis sa...

Haha.. alltså..var det nån som hörde honom när han var med i P3 Populär? Alla som gästast programmet får ställa en fråga som sedan ställs till nästa gäst. Tidigare gäster hade ställt frågor i stil med "Om du måste välja mellan att rädda 10000 för dig helt okända människor eller någon i din familj, vad väljer du?". Peter Siepens fråga till nästa gäst "Vad har Peter Siepen betytt för dig?"

Hähä =)

adde sa...

Vi hade en musiklärare som hette Manfred. Så här i efterhand tror jag att han från början var trubadur. Han såg ut som en typisk trubadur: stor mage där skjortan glipade mellan varje knapp, bullrig röst och ett hår som Magnus Uggla, fast längre. Men så blev det för många pubspelningar med betalning i öl, så väl utkommen från rehab såg han bara en möjlighet att få fortsätta spela sina hopplösa alster för försvarslösa människor; han blev musiklärare.

Fröken Lund sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fröken Lund sa...

Det är underbart att se att du återupptagit ditt mer frekventa bloggande. Det är ack så nödvändigt att få del av dina iakttagelser såhär på kvällskvisten, för en person som knarkar dina texter.

http://nejtack.blog.com sa...

Jag är rädd för clowner. Jag har alltid varit väldigt skeptisk till Peter Siepen. Jag gillar dina texter.

mymlan sa...

Well. Fatta att min MAMMA brukar sjunga den för mig. FORTFARANDE.
Men hon är musiklärare...

/mymlan

Mosstrollet sa...

vi fick sjunga "we are the world" till leda..
Jag hade föredragit "hej clown", en låt med en refräng som det är lite fart i! :P

A L V A S - P A P P A ! sa...

ja (ursäkta) fanimej, du har rätt, jag har haft en jobbig känsla för honom rätt länge men inte kunnat sätta ord på det. nu har du gjort det. tack!