måndag, december 03, 2007

Avbön

Jag har de senaste dagarna känt ett visst mått av dåligt samvete.

Jag borde inte ha smädat Björn Ranelid som jag gjorde för ett tag sedan. Jag har egentligen ingenting emot honom. Jag blev provocerad att börja hata honom men egentligen känner jag inget agg alls. Jag skiter i Björn Ranelid. Han kan få köra sin skit - lipa och raljera. Jag bryr mig inte.

Min kollega RW påpekade att jag även borde ge upprättelse till Jimmy Nordin. RW är ett stort fan på riktigt. Först avfärdade jag hans önskan som ett oskyldigt skämt men med en bismak av vansinne. Men jag vet att Jimmy betyder mycket för honom. Jag tror att RW älskar Jimmy, inte nödvändigtvis på ett sexuellt sätt men det rör sig definitivt om kärlek. Jag sa att jag inte tänkte be om ursäkt. RW frågade påstridigt om Jimmy bringat mer glädje än sorg till mitt liv. Han hade en poäng. Jag har flabbat mycket åt "multitalangen" och alla hans idiot-påfund. Visst, hånflabb, men ändå. Jag kom fram till att jag inte tycker illa om Jimmy - jag tycker helt enkelt bara att han är en riktig jävla pajas. Och det kan han ju få vara.

Så jag gör avbön för mina häcklerier mot Jimmy Kul-pop och tant Ranelid. Här och nu. Sorry!

Däremot så har jag kommit underfund med hur mycket jag faktiskt föraktar Henning Mankell. Han är lätt Sveriges sämsta författare eftersom ALLT han tar i blir skit. Det är faktiskt helt otroligt att han lyckats sko sig på sitt författarskap så länge utan att ha ordet "trovärdighet" med i bakhuvudet. Det är en bedrift att kunna pissa på sin publik utan att bli ifrågasatt. 

Mest provocerad blir jag när han försöker sig på att göra tv/film. Då får jag lust att spöa skiten ur honom. Såg "Wallander - Hemligheten" nyligen. Jag kräktes och svalde igen. Tydligen kommer man undan med allting om man sålt några långtradarlaster med böcker i den goda smakens förlovade land - Tyskland. Om man dessutom har sin gubbklubb i ryggen så är man väl extra kool.

100 spänn på att han är ett riktigt pervo.

5 kommentarer:

opassande.se sa...

Äsch, känn dig inte så taskig. Härom veckan visade en okänd dam upp en sida ur en av gratistidningarna där Ranelid var med i en annons. Hon pekade på den och sa "den där typen är en obehaglig en". Sen fortsatte hon läsa och det var allt. Så han provocerar fram reaktioner hos alla möjliga! ;-)

mikebike sa...

opassande: hahahah ja så kan det vara... men ändå!

Caravaggio sa...

Haha, var det inte Mankell som tillsammans med Guillou låg bakom Talismanen i TV4.

Jag ska villigt erkänna att jag inte är någon kännare av den serien men baserat på det avsnitt jag såg så borde det ha renderat en landsförvisning till Mozambique.

adde sa...

Oh, jag satte glöggen i halsen där. För en kort sekund trodde jag att du förändrats, men så läste jag vidare och förstod att du är dig lik. Skönt!

mymlan sa...

Björn Ranelid verkar i och för sig vara en fjolla, men han skriver - faktiskt - väldigt vackert och ibland riktigt bra - och det kan ingen ta ifrån honom.
(han har skrivit en del obegripligt också men det behöver vi inte låtsas om)

/ mymlan