fredag, november 30, 2007

Skör

Det är exakt så jag känner mig idag.

På sistone har jag plöjt igenom samtliga säsonger av "Six feet under" och igår var det sista avsnittet - le grand final. Och som jag lipade. Aldrig tidigare har jag känt så mycket för en tv-serie. Det var både fruktansvärt och skönt på samma gång när tårkanalerna öppnade sig.

Det är LÄTT den bästa serien någonsin. Så välgjord in i minsta detalj. Manus, foto, skådespelare karaktärer. Allt! Jag vill sammanfatta den som ett storartat mästerverk och ordet "mänskligt" ligger nära till hands. De har hittat en magisk formel och destilleras ner den i en perfekt mix av kärlek, hat, svart humor och hjärtskärande drama ända till sista sekunden - tills det blev svart.

Jag undrar om det någonsin kommer skapas något som ens kommer i närheten av Six feet under. Har svårt att tro det.

27 kommentarer:

Edinburgh sa...

Haller helt med. Bara Claires ansiktsuttryck ar ju helt fantastiska.

Dan (gearhead) sa...

Kikat på californication? En kul serie om inte annat. Rekas.

William sa...

Såg att Dan redan tipsat om Californication men jag vill mest påpeka att det är den absolut bästa tv-serien jag har sett, också en sådan serie som innehåller allt. Ren konst.

mymlan sa...

Hear hear!
Och sista avsnittet. Det var för fan magnifikt.
Bara en sån sak.

Fbg sa...

Blinkande lyktor passar min fas just nu perfekt. Underbar film på alla vis.
http://www.youtube.com/watch?v=B5IpVVhKrd4

Jonas sa...

Jodå, lätt bästa serien någonsin. Fick svår vätskebrist efter sista avsnittet. Pust.

el guapo sa...

Öh... vänta lite nu, jag glömde nästan av vad jag skulle skriva.. jo!, ja just det: HA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HAHA HA HA HA HA HA HA HA... OMFG! TJEJKILLE!

RW sa...

Snyft...jag lyssnade just på det mörka och finstämda mästerverket "Ta och följ mig över vatten" med Jimmy Nordin. Och som jag lipade.

Aldrig tidigare har jag känt så mycket för ett musikstycke. Det var både fruktansvärt och skönt på samma gång när tårkanalerna öppnade sig.

Det är LÄTT den bästa låten någonsin. Så välgjord in i minsta detalj. Arr, musik, text, sång. Allt!

Jag vill sammanfatta den som ett storartat mästerverk och ordet "mänskligt" ligger nära till hands. De har hittat en magisk formel och destilleras ner den i en perfekt mix av kärlek, hat, svart humor och hjärtskärande melankoli ända till sista sekunden - tills låten var slut.

mikebike sa...

edinburgh: allt är storslagety med den serien. allt!

dan: inte sett. svårt att tro att den toppar six feet.

william: får kolla nån trailer för det då.

mymlan: magnifikt var ordet sa bull.

fbg: blinkande lyktor: ja den är vä ok som film. men den spelar ju inte i samma liga som six feet. inte ens samma sport.

jonas: Ja lätt!

el guapo: åhhh du är så hård. en riktig... ja... en framtida fotbollsfarsa!!

Mäla sa...

Den enda serie jag äger i sin helhet på DVD. Magnifik. Lipar man inte av sista avsnittet så är man inte hård, man är fan död inuti.

tiggerrr sa...

Har inte sett vare sig Six feet under eller Californication, men de ligger i pipen som det så fint/nerdigt heter. Däremot kan jag ju tipsa om Dexter, som jag tycker är helt awesome. Har dessutom för mig att killen som har huvudrollen är med i Six feet under.

meh sa...

Six feet under suger ju röv, jag förstår inte.

http://avgrundsdjup.wordpress.com sa...

Skörhet sprids epidemiskt. Om det nu är någon tröst att inte vara ensam om detta eminenta mentala tillstånd...

K sa...

mikebike, jag förstår & lider med dig i en värld utan Six feet under. Men du vet hur det är när någon dör. Det enda som hjälper är att gå vidare. Trösta dig lite med Big Love, en serie som levererar ångest & tryck över bröstet. Vet inte varför, men man vill ha mer:
http://www.imdb.com/title/tt0421030/

Laser sa...

kolla in OZ,det är fan den softaste tv-serien lätt
järnet
ok ha det gött

S. sa...

Jag håller med dig fullständigt! Sanslöst bra serie och jag som inte gråter till tv och film särskilt ofta satt verkligen och hulkade till sista avsnittet.

Anonym sa...

Ja, den är fantastisk!! Sista avsnittet är helt underbart!

bloggupproret_2007@hotmail.com sa...

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av "ditt liv" tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl (bloggupproret_2007@hotmail.com) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i "Falling down" ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

(jag har ju nu även kommit på att vi förmodligen är ganska många som känner så här, så jag ska vara snäll. kopiera därför detta inlägg och posta på varenda fucking jävla blogg du stöter på tills dess att vi klubbat ihjäl fenomenet likt en sjuk gråsäl)

Laser sa...

vilken ord-virtuos!
fattar inte bara, hette bruden han letar efter Blogg?
hon måste ju det om han slog på det namnet
vilket jävla stoplskott

adde sa...

Jag har ledsnat på den serien för länge sedan. De flesta serier börjar suga i mitten av säsong II. Så är det iaf med Lost, 4400, Heroes och Prison break. Någonting händer där, fast förmodligen är väl det enda som händer att jag tröttnar på att det inte händer något mer.
Men jag måste säga att jag nu blev nyfiken på finalavsnittet av Six feet. Kan man se det utan att ha sett de nära föregående avsnitten, eller hajjar man inget då? Av handlingen alltså.

Röjnemark sa...

@bloggupproret
Du är ju jätterolig! Skaffa en blogg för fan och skriv av dig.

@mikebike & el guapo
Deadwood

mikebike sa...

bloggupproret: ah jag har lite svårt att ta dig på allvar. du behöver inte ursäkta dig hela tiden. jag tar itne illa upp. hur skulle jag kunna göra det. men jag tycker bara du är löjlig. om det inte är så att du råkar äga hela internet.

dagbok är väl en privat grej inget att vädra åsikter i. de vädras ju knappast då... eller?

Andreas sa...

Amen. Dessutom lyckades de med konststycket att sluta när de var på topp – och vilket slut sedan. Kommer nog aldrig att göras något liknande igen.

Ozjeppe sa...

Info: "Bloggupproret" är SPAM med stort S och utskickad/masskopierad av nån som enbart startat hatkrig mot massa seriösa bloggar... ignorera alltså!

mikebike sa...

röjnemark: ahh deadwood. den missade jag helt förra året. kanske borde ladda ner... ehh jag menar köpa såklart.

http://nonsensakuten.blogg.se sa...

Six Feet Under är bara bäst. Håller helt med Mike. Skönt att man inte är ensam i fråga om dramapreferenser. Sista avsnittet är så vackert. När Claires död skildras, liggande i sin säng, omgiven av fotografier på väggarna. Borde fan sändas som tradition, år efter år.

Sune Malm sa...

A ja håller med alla asså, klockrent!