tisdag, november 06, 2007

Inget är heligt

Tydligen!

Läste just följande "Daybreaker". Och jag blev matt.

Ja, det är sant. Stallone passerade fan alla gränser när han tackade ja till att vara med och förgripa sig på en sann klassiker. Deathwish. En vacker hämndsaga där den ärrade busen Charles Bronson går från mild arkitekt till hårdför vigilante i 70-talets New York.

Fy fan, jag får gåshud när jag tänker på originalet. Av välbehag.

Fy fan, jag får klåda när jag tänker på en kommande remake. Av obehag.

Och om Deathwish nu verkligen tvunget ska skändas så kan jag inte tänka mig någon sämre kandidat för jobbet än en avlagd, ansiktsförlamad och slöddrig pajas som stallone. En sådan roll MÅSTE spelas med övertygande pondus. Just därför talar allt emot att ens försöka. Ingen kan göra det som Bronson gjorde.

Enda tänkbara kandidaterna skulle kunna vara Christopher Walken, Willem Dafoe eller Clint Eastwood om man ska gå på en äldre snubbe. Bronson såg ju ut att vara runt sjuttio redan som trettioåring. Annars skulle jag även vågat satsa en slant på Daniel Day-Lewis eller en uppfuckad Michael Madsen.

För att vara helt oväntad skulle det vara kul att låta pappan i den förhatliga tv-serien "Huset fullt" mönstra på som Paul Kersey. Om man låtit honom bo i källaren ett tag och petat på honom med pinnar och sånt - så han var på gränsen så att säga - skulle han nog kunna göra ett bra jobb. Det hade varit intressant att se honom springa runt och hämndskjuta cityslöddret.

Men nu har de alltså bokat upp en kille med samma skärpa och uppsyn som en trött limboffare. Bra val.

13 kommentarer:

Spader Ess sa...

Det är dessutom svårt att förstå varför man väljer en film av denna typ att göra remake på? Jag kan förstå om man vill göra om en film där man kan se att den förbättrade tekniken kan göra filmen mer rättvisa eller något sådant.

Men vi pratar här om en film där en cool gubbe kutar runt och viftar med puffra, känns inte som om det skulle kunna bli mycket ballare med CGI-effekter.

hypsilophodon sa...

bob saget ja, det vore nåt. han har ju redan spelat osympatiska roller i exempelvis entourage och huff.

mikebike sa...

Spader ess: Jag vet ingen remake som är lyckad. Förresten. CGI?

Hypsilopodon: Jag tror att en apa hade garanterat en mer lyckad casting.

Spader Ess sa...

CGI Computer graphics

Anonym sa...

Du Mikebike för att göra dig ännu mer upprörd åtminstone blev jag det när jag såg trailern till den här filmen http://www.imdb.com/title/tt0476964/ en kvinnlig remake om man säger så *suck*

mikebike sa...

anopnym: remake av?

hypsilophodon sa...

för övrigt såg jag svenska titeln på death wish i tidningen imorse.

"Våldets fiende nr. 1"

helt oslagbart.

Anonym sa...

anonym: är inte den typen av filmer alltid bara en karbonkopia på en karbonkopia på en annan sån film?

da bomb sa...

kunde varit värre... t ex Nicholas Cage...

Löjtnant Ripa sa...

Fast eftersom Sony är en av majoritetsägarna i MGM, så kan det ju vara så att detta är deras sätt att ge igen för gammal ost. Att en gång för alla spränga bort Stallone ifrån nöjesbranchen.

Anonym sa...

"The Brave One" is an obvious female remake of Charles Bronsons "Death Wish".

Xabre sa...

Till den här typen av film kan man tyvärr inte ha en klass A-skådis. Deras karaktärsskådespeleri blir en alltför bjärt kontrast till den miljö och det våld de skall skildra. Bättre då med gamla avdankade ärriga sluggers som alltid stått på gränsen mellan finkultur och B-film; typ Kris Krisofferson, Mickey Rourke, Robert Davi, Ray Liotta etc... de smälter in fint i en skuggig gränd med lite soptunnor...

mikebike sa...

bra där xabre. du har faktiskt rätt.