onsdag, november 14, 2007

Höj en insulinspruta på ostkakans dag

Har legat hemma idag. I hög feber och allmän ostighet. Huvudvärken är olidlig.

Fick nys om att det är ostkakans dag idag. Tänk att något så banalt som ostkaka kan få en egen dag. Fast banalt vet jag inte förresten. Jag rådiggar ostkaka. En gång blev jag bjuden på lite Hälsinge ostkaka med mjölk och hjortronsylt. Den var rätt så haussad av några hälsingevänner innan men jag måste erkänna att jag var nära att få stånd. Inte ett sexuellt laddat praktstånd utan mer en trivsamhetsladdad vinballe. Så visst fan har jag respekt för ostkakan som fenomen. Men en egen dag är att ta i en smula.

Det ger även hög relevans till efterfrågan på ett officiellt införande av den mycket efterfrågade griffeltavlans dag och den så kallade 98-oktan-dagen.

Att kanelbullar, semlor och Gustav Adolf firas med helt egna dagar får mig att undra varför "kebabpizzan med blandad sås", "mellanmjölken" och "dvärgbältan" inte fått sig sina välförtjänta datum i almanackan ännu.

Iallafall. Jag gick in på susning.nu för att dubbelkolla så att en massa bloggare runt om i landet inte håller sig med osanningar. Och mycket riktigt. Ostkakans dag it is. Men det är också stora Diabetesdagen. Det kanske är lätt att glömma när man sitter och mular i sig mängder av smarrig ostmassa och sylt.

Så nu vill jag att alla ostkage-ätare där ute höjer en empatisk insulinspruta idag för alla dem som inte kan vara med på festen.

Gonatt!

23 kommentarer:

Silverfisken sa...

Du vet att det var en reklambyrå som hittade på ostkakans dag, yeah? För att sälja mer ostkaka.

Gött att vara reklamare.

Johnny sa...

Det var ett tag sedan jag åt ostkaka, men jag har inget minne av att det började rycka i den...kanske var hjortronsylten som fattades. Gör ett nytt försök idag.

Spader Ess sa...

De där dagarna borde snarare döpas om till nasarnas dagar, verkar mest gå ut på att något skall säljas mer, för stunden om inte annat....

SE sa...

Min kollega vars far ligger bakom en känd tillverkare av dessa kagor visste inte ens om detta. Nu skäms han rätt rejält.
Kul att bloggandet har kommit igång igen. Keep it up.

/SE

el guapo sa...

Jävla svammel.

malla sa...

fast diabetesfolk kan få äta en fejkostkaka under dagen - finns recept med keso! Som ju eg är ngt ostliknade så det är väl inte en fejkostkaka...kanske... :) Fast då köper de ju ingen ostkaka och då faller ju hela planen med ostkakans dag - vilken helt klart är kommersialiserad!

Blygisens betraktelser sa...

Aj aj aj. Skrattar så jag får ont i magen. Undrar om du vet hur uppskattad du är?


//Stort fan

Anonym sa...

Du vet om att det är internationella toalettdagen på måndag va? På min arbetsplats försöker vi komma på bästa sätt att uppmärksamma denna fantastiska bemärkelsedag. idéer?

Kapybaran sa...

och jag, som inte har någon karaktär map sött, tog det genast som en ursäkt för att stoppa en ostkaka i shoppingvagnen.
Må vara en dag sent, men va tusan -ostkaka är gott.

Tar den dock med sylt, utan insulin :-)

undrar om det inte är lösviktsgodisets dag imorgon? chocolate chip cookie-dagen på lördag?

trulsa sa...

Internationella diabetesdagen, mind me. Som diabetiker blev jag själv uppringd av pojkvännen och gratulerad på min dag. Som jag inte hade en aning om. Men han visste att berätta att Globen visst skulle lysas upp och hej och hå.

Jag tycker kanske inte att diabetes är nåt som ska firas. Men uppmärksammas, absolut. Nåt kommersiellt syfte? Nja. Iaf så höjer jag min insulinspruta. Till din ostkaka med vinballe. ;)

buken sa...

Det är också konstigt att vi firar väldigt få "dåliga" dagar. Vi har ingen "spotta-din-granne-i-ansiktet-dag". Den enda besvärliga dagen är väl egentligen långfredagen, men den rackarn upptod ju sen igen så det tar udden av hela kalaset.

trulsa sa...

Swedish Hair på Kastellgatan. Rigmor heter drottningdamen. Och nu är du skyldig mig ett fotobevis på drottningfrisyren ... :)

(Alltså: ingen bitchslap på mig sen om du är missnöjd - stället heter ju Swedish Hair och damen är en rejäl göteborska.)

mikebike sa...

silverfisken: javisst är det gött;) ska komma på nån ny dag nu när jag sitter i "maktens korridorer" ;)

johnny: sså var det nog. lämna rapport tack. och förresten. var det hälsinge ostkaka? frödinge funkar fan inte.

spader ess: visst är det underbart;)

se: säg inte att det är frödinge?

el guapo: sluta lipa snart är det hårdrockens dag ju.

malla: javisst. tricky det där.

blygisen. nej det vet jag inte. tackar tackar så mycket hörru.

tinsel: toalettdagen: hahahah vilken bra dag. det ska jag komma ihåg.

kapybaran: det visste jag inte chocolate chip dagen. grymt.

trulsa: hahahaaaaa... tack antar jag. och tack för frisörtipset. om jag ids byta så lovar jag bild;)

buken: hahaha om sspotta-din-granne-iansiktet-dagen införs (bra idé) då vet jag direkt en granne som skulle få sig en loska.

Miss KeepYourDistance sa...

Kebabpizzans dag. Idag. Imorgon. Varje dag. Rap...

ullis sa...

Mmmmmmmmm... kebabpizza....

Luca sa...

Ostkaka är grismat

el guapo sa...

Sluta lipa själv din kanalje. Sjuk Schmuk. Jävlajävla.

SE sa...

Mikebike: You bet ;)

danne sa...

Mikee. Hulkande och med gråten i halsen noterade jag tacksamt att du hälsat på. Det var ett stort ögonblick! ;-) Lite som fantomen, fast på nätet. Precis som när du märkte Robert och Robert med din verbala döskallering. Skönt att jag slapp unden med snälla handen. Borde du inte ha några ordspråk appropå det? Ser btw fram emot bilden på fightklubben.

AnnaPanna sa...

Hälsinge ostkaka har inga likheter med Frödinge. Frödinge är Småländsk och i enlighet med den traditionen innehåller den mandel, grädde och annat gojs. Hälsinge ostkaka är bara koagulerad helmjölk (som det heter). Nothing moore nothing less. Och som du skriver: med hjortronsylt .....ahhhh. Faktiskt inte dumt även med något som åtminstone alla över 50 känner till: saftsås. Klar risk för simmig blick och annat.

Skinhead Barbiedoll sa...

Bullar borde fan inte ha någon egen dag. Ostkaka däremot - hell yeah!

Josephine i Haag sa...

Vrigstads ostkaka från Småland är bäst!

Bruce Banner sa...

Alltid när ämnet ostkaka diskuteras så skall en jävla iii:ande bohuslänning flika in med att "äggost är mycket godare".

Nu är jag iofs norrlänning men...

Äggost är faktiskt godare.