fredag, september 21, 2007

Storsint trollkarl

Jag blev tipsad om att John Houdi kommenterat min blogg på sin blogg. Jag hade i förbifaten hånat honom och Joe Labero. Trodde jag.

Jag klickade på länken, blundade med ena ögat och kisade med det andra. Tänkte att nu jävlar trollar han bort mig med nåt av sina fräna trix. Men icke. På sin blogg verkade han istället närmast mallig för att jag slagit ihop honom och Labero under epitetet "rikstrollisar". Att jag i samma veva kallade honom "Fatso" väckte inget ont blod.

"Faktiskt jäkla kul och smickrande att han satte mig som “rikstrollis” tillsammans med Labbe. Inte illa!"

Storsint måste jag säga. Sist jag kallade någon fatso rakt upp i ansiktet fick jag så mycket stryk att ordet försvann ur mitt ordförråd.

Men det är en annan historia...

27 kommentarer:

MiMa sa...

HAHA! Jag kan inte sluta..
Han verkar inte ha läst mer än sitt eget namn i stort sett och bara älskat det!
Sicket skåp! Och jag bara fortsätter skratta...

Spader Ess sa...

Du får inte glömma att föra upp den otroligt creapy Tobbe Trollkarl, på listan av sliskiga rikstrollisar.

Att han dessutom lite halvpedofilt riktat in sig på att lura små barn...

Där har du ett leende som man skulle vilja trolla bort.

adde sa...

Jaaaa, den storyn vill jag höra! Att kalla någon fatso som verkligen är fet måste ju vara underlag nog för ett bra inlägg.
Har du förresten sett den där kreditkortsreklamen som går nu? Alltså, apropå att göra saker som hela hjärnan skriker "GÖR DET INTE, DET ÄR INTE EN BRA IDÉ". Dom har verkligen fångat många tankar som jag själv haft; knuffa ner någon när man står på en hög höjd, hoppa över staketet man står intill vid kanten uppe på ett höghus, köra bil naken, plötsligt vända sig om och pissa på killen intill istället för i pissrännan. Festliga grejjor som man som väl är inte gör eftersom man fungerar normalt.

Anonym sa...

"Tänkte att nu jävlar trollar han bort mig med nåt av sina fräna trix" - HAHAHAHAHA
Oslagbart :)
/ Lotta

Ninna sa...

Jag kan tipsa om änne en het trollkarl, MrJacoby. Hans hemmabas ligger några mil norr om Göteborg och han kör omkring på stadens gator med en stor van. Denna van är döpt till trollcar, vilket nästan sätter ribban för hans förehavande s.a.s....
Jag höll iaf på att garva ihjäl mig när jag läste det!!

Andreas sa...

Haha.. missa inte heller Houdis buktaleriskola:

http://www.buktaleriskola.se/

Helt outstanding!

Smygarn sa...

Jag e fortfarande syrak på honom. Han kom in en dag på jobbet och skulle bara fika lite och presentera sig för oss ( artistförmedlingsbyrå) och trollade fan bort både kortlek, kanellängden och ens förnuft.

...med ett snett leende.

trollkarlar borde förbjudas att luras.

MarajaILund sa...

Mike din blogg börjar citeras både här och där nu ju! Hur många läsare har du? kan du avslöja det?
Din blogg är den enda jag orkar läsa faktiskt.. Känn dig smickrad! :-)

Dummie sa...

Fan du Mike, du börjar bli mer och mer erkänd för din eminenta blogg.
Inte mer än rätt tycker jag!
Keep up the good spirit!

Lintin sa...

Det är som det pianopedagogen frågade Bela Bartok när han ville träffa Debussy: "Han är en alldeles förfärlig människa och kommer bara att tala illa om er, vill ni verkligen bli hånad av Debussy?" och Bartok svarade med ett rungande "JA!". När det till och med är en ära att bli hånad av dig så har du nått högt, käre Mike.

Anonym sa...

HAHAHAHA! Jag döööör, vad kul!!!
/Britta

t.b.f.t.e. sa...

fasiken. du ha ju blivit en riktig riksbloggis ju.

ullis sa...

Well do tell!

Mårthen sa...

Jag tror att de flesta blir så smickrade av att någon nämner dem att man kan komma undan med i stort sett vilka invektiv som helst.

stina sa...

Fniss...Hmn...ja att jämföra Houdi med Labero är som att jämföra Anna Book med Carola. Dom försöker göra samma sak fast dom gör det på olika sätt. Tacka fanken för att Houdi blev smickrad.

Vi kan ta ett par exempel ur bloggandet oxå: Jämför "studiomannen" med "deepedition" och jämför "badgirljournal" med "snyggsexigochofrivilligt singel".
Vissa har DET andra har det inte...

Anonym sa...

eller som att jämföra stina med ett kräk...nä men jag visst ja det är du ju...

kolla jag kan oxå låtsas vara anonym...

deep.ed sa...

stina älskling. Jag tvivlar på att du lyckas speciellt bra med att så split mellan mig och Studiomannen. Vi liksom dricker öl tillsammans... Pucko.

stina sa...

Deep: Inte min mening att splitta på er. Öla på ni. Själv skulle jag tycka att det var lite jobbigt med dessa helt okritiska beundrare som smakar, sväljer och bajsar allt.

stina sa...

anonym...kul kommentar men helt onödig...

stina sa...

Ja VERKLIGEN! Jag håller med stina! Den där kommentaren som anonym skrev var jättetråkig. Jag känner mig kränkt om det är mig han menar. Fy!

stina sa...

men stina..going..tänk när deep ska "outa" mig som han lovar..hmn..tänk om han outar "fel" stina...uj uj uj

mikebike sa...

hmmm... vänta nu. vad hände här? hur blev detta en personlig battleground helt plötsligt??

John Houdi sa...

*skrattar*
Varför ska jag ta illa upp?
Klart jag noterade att han skrev John "Fatso" Houdi.
Det stämmer ju att jag är ett "fatso" och om någon annan kan bevisa motsatsen så ljuger de.

Man måste ha lite självdistans.

Däremot detta med att jämföra mig och Labbe som Anna Book och Carola som Stina skrev är ju ett rent förtal.
Jag och Labero är riktigt usla på att dansa, men Anna Book kan bevisligen dansa ;-)

Man ska bara inte tro på allt man läser och dra för snabba slutsatser...

Kul blogg btw.

/john Houdi

Storkenflyger sa...

NYHETSTIPS till alla trollkarlsintresserade:

TROLLKARLENS OSYNLIGHETSMANTEL KAN BLI VERKLIGHET KTH (Kungliga Tekniska högskolan).

"Forskare världen över har i åratal jobbat med att undersöka möjligheten att böja ljus runt föremål så att de inte verkar finnas där. Alltså en slags "osynlighetsmantel". Hittills har det bara varit möjligt i sagans eller science fictionens värld - så som i Star Trek eller i Harry Potter. Men nu verkar forskarna vara hemligheten om osynligheten på spåren."

Läs mer >>
http://www.forskning.se/servlet/GetDoc?meta_id=92257

fi interbloggservice sa...

Alla religioner måste tåla att ifrågasättas
Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten, skriver Maria Hagberg, Soleyman Ghasemiani och Inger Stark från Nätverket mot hedersrelaterat våld.KOMMENTERA
Till kommentarernaVi ser nu en upprepning av det som skedde vid publiceringen av Muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten. Diskussionen i Sverige kretsar mycket på kränkningen av religiösa symboler. Särskilt muslimska symboler, som efter 11 september är okränkbara även med FN:s godkännande. Islam får inte kritiseras.
De stater som i huvudsak protesterar, efter publiceringen i Nerikes Allehanda (med flera medier) av profeten Mohammed avbildad som rondellhund, kränker dagligen kvinnors, barns och HBT personers mänskliga rättigheter. Vore det inte på sin plats att uppmärksamma på det? Medierna gör islamisterna en björntjänst genom att belysa den kränkning som en grupp troende ger uttryck för och använder för att föra fram sina politiska positioner.
Likriktat samhälle
En kvinnlig forskare, troende muslim, uttryckte nyligen vid en internationell konferens att imamerna likriktat hela samhället i hennes hemland. Vid samma konferens, som var i Egypten, ett av de länder som nu uttrycker sitt missnöje, tog flera kvinnliga deltagare från Mellanöstern upp att islamisternas ökade inflytande fått allvarliga konsekvenser för kvinnors frigörelse och självbestämmande där.
I svenska medier betecknas islamisterna som det radikala islam. När blev radikal synonymt med bokstavstrogen och fundamentalism?
Nyligen ville anglikanska kyrkan i England stämma Sony som framställt ett tv-spel som utspelades i S:t Peterskatedralen. Det ansågs kränkande.
Pådyvlades åsikter
SVT visade den 29 juli ett program om väckelserörelsens oerhört stora inflytande i politiken i USA (25 procent av befolkningen är medlemmar inom den rörelsen) och visade också tydligt hur barn och unga människor indoktrineras att bli "Guds krigare". De pådyvlades, på ett vedervärdigt sätt, åsikter om både abortmotstånd och homofobi. De uppmanades sedan att gå ut och propagera för åsikterna.
I Sverige hade vi för några år sedan debatten om utställningen Ecce Homo som svenska kyrkan klokt nog beslöt att visa. Den minoritet inom kyrkan som ansåg sig kränkt då fick inte gehör.
Tvingades fly
Att inte se faran i att religiösa företrädare ska bestämma var ribban för yttrandefriheten ska ligga är mycket märkligt, såvida man inte förespråkar bokbål och censur.
Det började med Satansverserna då Salman Rushdie, oavsett vad man tycker om hans verk, tvingades fly, gå under jorden och hotades till livet. För ungefär ett år sedan skrev han, tillsammans med några andra, en artikel om faran med religiös fundamentalism och dess utbredning. Avslutningen på artikeln varnade för att vi snart står inför en världsordning där vi står inför valet mellan demokrati och teokrati.
Oroväckande
Diskussionerna efter Lars Vilks rondellhundsteckning är oroväckande. Det är oacceptabelt när religionen och religiösa symboler får bestämma gränserna för en av de grundläggande mänskliga rättigheterna, yttrandefriheten. Ett fritt, jämlikt och demokratiskt samhälle kan endast grundas på sekulära grunder, eftersom alla religioner bygger på tro och ofta missaktar och utesluter människor med annan tro, eller de som inte är troende alls.
Religionsfriheten måste alltid vara underordnad yttrandefriheten och alla andra demokratiska fri- och rättigheter. Religionsfriheten får aldrig betyda kvinnors rättslöshet, vilket många religioner har som sina grundsatser.
Rätten att yttra sig, skoja med, förlöjliga eller kritisera religioner och vilka helgedomar som helst, får aldrig ifrågasättas oavsett vad troende känner, tänker eller upplever.
Med all respekt för de troendes rätt till sin tro, måste de religiösa överallt i världen, underkasta sig en av demokratins viktigaste principer och grundelement, nämligen yttrandefriheten. De måste få lära sig tåla kritik, ifrågasättande av sin tro och att utomstående har rätt att inte ta deras tro och helgedomar på lika mycket allvar.
Släpper vi detta grundläggande krav, banar vi vägen för inkvisitionens återkomst då tron satte munkavle på alla som stred mot religionen och en del brändes på bål.

Inger Stark
ledamot kommunfullmäktige (v), Nätverket mot hedersrelaterat våld, Stockholm
Soleyman Ghasemiani
ordf Barnen först, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Göteborg
Maria Hagberg
fil mag i socialt arbete, Nätverket mot hedersrelaterat våld, Höganäs

jdawg sa...

jösses mike, här händer både det ena och det andra...

KimGordon sa...

Fniss...Hmn...ja att jämföra Houdi med Labero är som att jämföra Anna Book med Carola. Dom försöker göra samma sak fast dom gör det på olika sätt. Tacka fanken för att Houdi blev smickrad.

Känner ni till att Houdi och Labero har känt varandra sedan 30 år tillbaks? Houdi har även hjälpt Labero i många shower och Houdi brukar även räknas som den bästa trollkarlen av oss andra magiker i Sverige. Där kan man snacka om talang!